Sommarplock & Sommardryck

18 juni, 2021
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

Gooooooomorron fredag!
Vaken innan tuppen idag och redan 22 grader innan 8! Hur ljuvligt!?
Hur funkar ni när det gäller mat och årstider? Nog som jag?
Sommartid så vill jag främst ha enklare, lättare måltider som plock och sallader, lite grillat och sallad!
Jag är mindre hungrig också! Inte märkligt att jag lägger på mig något kilo eller två på höst och vinter haha!

Detta smaskade vi på i onsdags, lillördag!

Krustader fyllda med vispad färskost! Här har jag nog tomat & örter om jag inte minns fel och lite vattenkrasse på det.

Melon och fetaost är alltid en klassiker och passar såååå bra sommartid.

Parmaskinka fylld med en röra på creme fraiche, strimlad soltorkad tomat, färsk basilika och salt & peppar. Supergott!

Den här osten hittade jag i charken! 5 stycken olika ostar från olika länder pressade till en.

Spanska mandlar! Alltså de GODASTE! De kan jag knappt sluta äta när vi är i Spanien.

Har ni några favoriter på plocktallriken? Tipsa gärna!

Till detta provade vi ett fruktvin, lite som en vit sangria!

Echo FallsWhite Peach & Mango!
Mycket fruktig, ungdomlig, söt smak med tydlig karaktär av mango, inslag av persika, apelsin och honung.

Kommer i en box på 1500 ml och är väldigt populär!
Jag vill inte kalla detta för vin egentligen utan mer som en kombination av av vin och saft! Ja som en Sangria!


Lättsam att dricka en sommarkväll, den är ju inte hög i alkohol så trevligt om man vill hålla nere på det.

Serveras väl kyld och blir godast att pimpa med massor av frukt!
Jag hade mango, persika och röd blodgrape – MUMS!
Somrig och lättdrucken som en sangria!

Box 1500 ml
Alkoholhalt 8,5 %
Sockerhalt 35 g/l

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


7 kommentarer

Catti 9 juli, 2021 - 20:26

Gjorde krustaderna med jalapeñoost i dag och de var JÄTTEGODA…men undrar om du värmer dem igen om du gör dem i förväg? Pga osten måste de ju förvaras kallt…är lite orolig att frasigheten ska gå förlorad vid uppvärmning men de måste väl som sagt förvaras kallt. Eller gör du dem alltid precis före servering…? (Jag gjorde dem i dag till fest i morgon).

Svara
Åse 9 juli, 2021 - 20:34

De ska göras direkt innan servering!

Svara
Catti 9 juli, 2021 - 21:03

Tack, då gör jag en ny omgång i morgon! Tack för ett bra recept!

Svara
Jeanette 18 juni, 2021 - 22:24

Var köper du spanska mandlar?

Svara
Åse 19 juni, 2021 - 09:53

På Ica maxi!

Svara
ÅsaS 18 juni, 2021 - 17:54

Jag skulle lätt kunna leva på plock, sallad, wraps, yoghurt och allt ”snabbt och enkelt” som inte kräver tillagning på spis eller ugn (gassande sol i köket hela em – bastu!) dagar som dessa.
Just nu är termometern uppe och nosar på 30-strecket – ljuvligt! Och så har vi äntligen fyllt poolen! Såå skönt att svalka av sig! Dock inte badvänlig temperatur än, men att plaska fötterna funkar det också.
Njut fredagen och helgen! Kram 💕

Svara
Petra Karlsson 18 juni, 2021 - 12:10

Jag fungerar precis på samma sätt med mat sommartid. Så lätt och enkelt som möjligt……egentligen skulle jag kunna leva på småplock, wraps och ”frukost” hela somrarna……..speciellt när det är varmt…..
Den ”vita sangrian” såg supersmarrig ut, den skall beställas till midsommar….

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.