I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år

Nu börjar den!

Tiden med ett glas Cava i kvällssolen en ljuv fredagskväll och någgot gott tilltugg innan grillmaten.
Min favorittid!

Cava är dessutom ett mycket matvänligt vin eftersom syran inte är så skarp.
Detta beror på att druvorna odlas i varmare klimat och att druvorna Macabeo, Parellada och Xarel-lo ger drycken fruktiga aromer av gula och röda äpplen.

Cava Complicado de Miss Li  är ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker.
En snygg cava i klassisk stil!

Ett torrt, frisk och fruktigt mousserande vin, solkysst av medelhavets värme och smaker.

Inte så komplicerat bara poppa och servera!

Cavan har en blomstrande syra och livligt fyllig mousse. Tydliga toner av kex och brioche kompletteras av söta äpplen och citrusfrukt. En generös textur mynnar ut i ett stramt och läskande avslut.

Druvorna i Cava Complicado de Miss Li är odlad i enlighet med regler för ekologisk odling.
Jäsningen sker i 14-gradiga rostfria ståltankar innan det är dags för den andra jäsningen som sker i flaskan och i horisontalläge i minst 11 månader.
Art.nr 56029 | Pris 109 kr | Flaska 750 ml | Alkhol 11,5% | Socker: 0,6 g per 100 ml

HÄR kan ni enkelt lägga en beställning till ert lokala systembolag om den inte finns i butik.

Servera Cava Complicado de Miss Li vid 8-10°C som aperitif eller till Tapas i olika former, tex katalanska Pintxos, charkuterier, ost och goda röror.
Passar även till rätter av fisk eller skaldjur.

Här kommer ett tips, nämlligen min favorit till Cava: Melon- och fetaostspett!
Sälta, syra, sötma! En perfekt kombination och de här gillar även barnen.

Det går dessutom så fort att tillreda.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Melon- och Fetaostspett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

150 g fetaost, 2 x 2 cm
1 skiva vattenmelon (2 cm tjocka)
Ev myntablad


Instruktioner

Skär feta och melon i kuber. Stick tandpetare eller barsticks i dem. Även gott med ett myntablad på.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Lena Boström 14 maj, 2024 - 13:17

hej! Vad har du använt för fetaost till de små spetten? För jag tänker att de färdigtärnade fetaostarna är alldeles för pyttesmå?

Svara
Åse 14 maj, 2024 - 13:18

Hej! Jag köper aldrig färdigtärnat. Detta är vanlig feta i hel bit.

Svara
Barbro 10 maj, 2024 - 08:40

Vad bra att jag fick tips vad jag kunde ha till den.Fick en present för ett tag sen o ville ta den nu till sommaren nån dag.
Ha en bra fredag🤗

Svara
Åse 14 maj, 2024 - 13:19

Vad härligt! Smaklig spis! ☀️☀️

Svara
Ulrika Hultberg 9 maj, 2024 - 19:47

Denna cava måste bara köpa. Jag ska snart gå på klassträff den 1 juni . Det är 40 år sedan jag slutade 9:an . Vi ska ta dricka och mat. Vi ska grilla. Då måste jag bara testa något nytt att dricka. Tack för tipset.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.