Det här receptet är också en gammal kär klassiker på 56kilo och var även med i min första bok Viktminkning med LCHF (slutsåld sedan många år)
I dag var det dags att göra det igen med lite småjuseteringar.
Ett av de godaste bröden som är naturligt glutenfria tycker jag!
I mitt originalrecept så ingår kruskakli, men eftersom det kan innehålla gluten så innehåller nedan recept pofiber istället och lite mer solrosfrön.
Jättegott att skiva upp och förvara i frysen. Ta fram och rosta! MUMS!
PS! De går att göra som frallor, titta HÄR
Solrosbröd (Glutenfritt, Lågkolhydrat)
- Portioner: 14 skivor
Ingredienser
1,5 dl rostade solroskärnor
1/2 dl sesamfrön (kan ersättas med sesammjöl ca 2 msk)
4 ägg
1,5 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
2 msk chiafrön, hela
1 msk pofiber (kan säkert uteslutas)
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna och osten i äggen och låt svälla ca 10 minuter.
Häll i liten bakpappersklädd form (<1 liter) och toppa med solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och skär upp sedan.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Hej!
Vispade äggen pösigt. Efter att jag hällde i alla torra ingredienser så blev röran liten igen. Har det hänt förut?
Kan man ersätta osten med något annat? Kör mejerifritt
Detta var supergott Åse. Bakade det igår och det passade fint till påskmaten 🙂
Åh vad kul! Tack för feedback ☀️🙏🏻