Solrosbröd (Glutenfritt, Lågkolhydrat)

4 mars, 2020

Det här receptet är också en gammal kär klassiker på 56kilo och var även med i min första bok Viktminkning med LCHF (slutsåld sedan många år)
I dag var det dags att göra det igen med lite småjuseteringar.
Ett av de godaste bröden som är naturligt glutenfria tycker jag!

I mitt originalrecept så ingår kruskakli, men eftersom det kan innehålla gluten så innehåller nedan recept pofiber istället och lite mer solrosfrön.

Jättegott att skiva upp och förvara i frysen. Ta fram och rosta! MUMS!
PS! De går att göra som frallor, titta HÄR

Skriv ut

Solrosbröd (Glutenfritt, Lågkolhydrat)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 14 skivor 1x

Scale

Ingredienser

1,5 dl rostade solroskärnor
1/2 dl sesamfrön (kan ersättas med sesammjöl ca 2 msk)
4 ägg
1,5 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
2 msk chiafrön, hela
1 msk pofiber (kan säkert uteslutas)
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna och osten i äggen och låt svälla ca 10 minuter.
Häll i liten bakpappersklädd form (<1 liter) och toppa med solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och skär upp sedan.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.