Solrosbröd (Glutenfritt, Lågkolhydrat)

4 mars, 2020

Det här receptet är också en gammal kär klassiker på 56kilo och var även med i min första bok Viktminkning med LCHF (slutsåld sedan många år)
I dag var det dags att göra det igen med lite småjuseteringar.
Ett av de godaste bröden som är naturligt glutenfria tycker jag!

I mitt originalrecept så ingår kruskakli, men eftersom det kan innehålla gluten så innehåller nedan recept pofiber istället och lite mer solrosfrön.

Jättegott att skiva upp och förvara i frysen. Ta fram och rosta! MUMS!
PS! De går att göra som frallor, titta HÄR

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Solrosbröd (Glutenfritt, Lågkolhydrat)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 14 skivor

Ingredienser

1,5 dl rostade solroskärnor
1/2 dl sesamfrön (kan ersättas med sesammjöl ca 2 msk)
4 ägg
1,5 dl riven lagrad ost (jag hade västerbottensost)
2 msk chiafrön, hela
1 msk pofiber (kan säkert uteslutas)
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr. Rosta solroskärnorna i het panna. Mal sesamfrön och solroskärnor i en mixer eller blender. Vispa äggen riktigt pösiga och blanda under tiden övriga torra ingredienser. Blanda ner de torra ingredienserna och osten i äggen och låt svälla ca 10 minuter.
Häll i liten bakpappersklädd form (<1 liter) och toppa med solroskärnor.
Grädda i ca 20 minuter.
Låt svalna och skär upp sedan.

Veckans tips:

ELLOS: 30% på dyraste varan * inkl möbler
ELLOS: 30% på dyraste varan * inkl möbler
455730

Annonslänkar till Ellos

4 kommentarer

Jennifer Foss 8 april, 2021 - 09:24

Hej!
Vispade äggen pösigt. Efter att jag hällde i alla torra ingredienser så blev röran liten igen. Har det hänt förut?

Svara
Soni 24 juni, 2020 - 15:38

Kan man ersätta osten med något annat? Kör mejerifritt

Svara
Amelie 12 april, 2020 - 10:58

Detta var supergott Åse. Bakade det igår och det passade fint till påskmaten 🙂

Svara
Åse 12 april, 2020 - 20:33

Åh vad kul! Tack för feedback ☀️??

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.