Solkysst kyckling

18 januari, 2020

Hej hej!

Alltså jag har fått en låsning i min högra skuldra, kan knappt röra huvudet utan att vråla!
Ska hem till syster Pia ikväll och hon brukar vara duktig på detta med triggerspunkter så ska be henne se om hon kan hitta ngt. Anna granne som ju är både sjuksköterska och massageterapeut jobbar så kan inte be henne.

Jag har rotat lite i arkivet och hittade den här godingen! Så här kommer ett litet lördagstips 🌷
Enkel men LJUVLIG!

På bilden nedan hade jag delat kycklingen men det gör jag inte längre, de blir saftigare när de är hela.
Jag ska ta lite nya bilder vid tillfälle, dessa är ju 9 år gamla 😅

Skriv ut

Solkysst kyckling

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 kg kycklingfiléer, putsade
1 paket fetaost
2 burkar soltorkade tomater (ej oljan)
2 st schalottenlök
1 vitlök solo, finhackad
3 dl creme fraiche
2,5 dl grädde
2,5 msk japansk soja (Tamari)
1/2 dl vitt vin
salt & peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Putsa filéerna och lägg i form.
Smula fetaosten över kycklingen, salta och peppra.
Strimla de soltorkade tomaterna. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs tomater, lök, vitlök i en kastrull med lite av oljan från de soltorkade tomaterna. Rör ner creme fraiche, grädde och vitt vin.
Häll såsen över kycklingen.
Sätt in i ugnen och låt gå i 25 minuter.
Severa med valfritt tillbehör.


Annonslänkar via APPRL

Åse tipsar!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

10 kommentarer

Heidi Rundberg 30 januari, 2020 - 11:21

Hej! Skall testa denna ikväll tänkte jag. Vilket märke har du på det vita vinet som du har till maten? 😊
Tack på förhand ❤️
Mvh Heidi

Svara
Åse 30 januari, 2020 - 12:16

hej! Det går bra med vilket vitt torrt vin som helst =) Hoppas det smakar!

Svara
Ann 26 januari, 2020 - 12:01

Hej lagar just nu Solkysst kyckling lät himmelskt gott roligt o testa nya recept. Öppen för massor av LCHF recept. / Ann

Svara
Helén 20 januari, 2020 - 17:04

Tack för gott Rezept! Solkysst kyckling!
Underbart gott!🌹😋

Svara
Åse 20 januari, 2020 - 17:53

Härligt att det smakade! 💖

Svara
Eva 18 januari, 2020 - 19:15

Om man inte har en vän som kans hjälpa en med triggerpunkterna har jag ett bra tips. Ta en lång strumpa (typ tubsocka) lägg i en tennisboll. Håll i överdelen av stumpan och släng den andra delen med bollen i bakom ryggen. Luta dig mot en vägg med bollen tryckt mot ryggen. Rulla lite tills du hittar punkten och luta dig mot bollen, bestäm själv trycket mot väggen. Efter ett tag så känner du när det släpper.
Kram

Svara
Åse 19 januari, 2020 - 01:25

Yes har en triggerboll som jag gör detta med, bästa! Men inte hjälpt denna gång dessvärre.

Svara
Eva 19 januari, 2020 - 13:53

Vilket recept är denna Whiskey kyckling? Lät gott😋
Från en annan Eva🥰

Svara
Marie 18 januari, 2020 - 18:36

Detta är ett recept jag kommer att testa så småningom men idag serverade jag din whisky kyckling. Såååågood. En rätt jag återkommer till med ojämna mellanrum. Såsen använder jag även till pannbiff blir supergott. Men jag har minskat på sojan – annars är det helt ditt recept. Tack för att du finns.

Svara
Yvonne 18 januari, 2020 - 17:56

Bjöd på din Kyckling Bombay igår. Succé!! Så tack för det!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.