Stark sockerfri glögg med rom

av Åse

Jag ÄLSKAR glögg! Och jag är ju inte ensam om det! Men jag tycker inte om sockrig, klibbig glögg! Och det handlar inte enbart om att jag generellt är emot att dricka socker utan om tycke och smak.
Min egen glögg gör jag oftast så här! Snabbt, enkelt och MYCKET gott! Den här gör jag år efter år efter år!

012a7322

Jag gillar Nick’s – så det använder jag.


012a7329

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Stark sockerfri glögg med rom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Description

1 flaska rött vin (fruktigt och smakrikt)
1,5 dl rom (vodka går också bra)
1 påse Santa Maria Glöggkryddor
1 dl sötningsmedel typ Nick’s


Ingredienser

  1. Lägg kryddorna i en kastrull.
  2. Häll i rödvinet och tillsätt Nick’s Use Like Sugar.
  3. Värm blandningen försiktigt på låg värme, utan att låta den koka. Rör om då och då så att sockret löses upp och smakerna blandas.
  4. Värm glöggen  i ca 15-20 minuter. Den ska inte koka (temperatur max 75 gr) Ju längre den står, desto mer smak får den.
  5. När glöggen är klar, häll i romen och rör om.
  6. Sila av kryddorna och servera glöggen varm.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

41 kommentarer

Maggan 28 november, 2024 - 18:17

Så hejdundrandes god! Gott när det inte är så sötslibbigt.

Svara
Therese 13 december, 2020 - 19:03

Vi gjorde denna igår och provsmakade idag på självaste Lucia…. Jättegod! Tack bästa Åse 🙏🏻🧑🏻‍🎄🎄

Svara
Åse 14 december, 2020 - 11:59

Vad härligt!!! Glad att du gillade! KRAM <3

Svara
Johan 21 november, 2020 - 10:16

Tänker det är ju väldigt mycket socker i kryddblandningen. Har ni hittat någon annan blandning?

Svara
Åse 21 november, 2020 - 10:53

Kryddblandningen? Santa Marias glöggkryddor.
De ger ju bara smak, inget du äter. Dessutom är det räknat på 100 g och påsen väger 37 g.
Jämför med tex andra kryddor, kryddor är myket kolhydratrika men det är ju per 100 g och de väger lite. Oregano innehåller 64 g kolhydrater tex.
Även om man skulle ätit glöggkryddorna så är det 20 g kolhydrater på hela blandningen vilket ger 2,3 g kolhydrater på 1 glas (100 ml) men nu äter man ju inte glöggkryddorna… 😉

Svara
Johan 21 november, 2020 - 13:18

Det förstås, tänkte att det frigjordes sovjet i blandningen. Nu är i alla fall allt inhandlat och ska provas ikväll. Tack och trevlig lördag.

Svara
Åse 21 november, 2020 - 13:56

Hoppas det smakar! 🙏🏻

Svara
Lena 29 november, 2019 - 13:25

Supergott!!!

Svara
Åse 29 november, 2019 - 14:02

Tack för feedback! Vad kul att höra!

Svara
Emelie 19 december, 2018 - 09:10

Hur förvaras den bäst om man bara är sugen på en liten skvätt i taget? Glasflaska i rumstemperatur eller kylskåp?

Svara
Åse 19 december, 2018 - 09:36

Glasflaska i kylen eller i rumstemperatur =)

Svara
Sara 28 november, 2019 - 08:50

Hur länge håller den?

Svara
Mia Nilsson 2 december, 2018 - 20:16

Tack Åse, glöggen blev verkligen supergod!! 😃 Så enkel att göra och smakar princip som vanlig glögg (fast godare tycker jag då jag föredrar mer smak av alkohol och mindre av socker). Jag tog Björksocker som sötning och det är ju egentligen inte det bästa sett till kolhydratinnehåll. Nästa flaska ska jag prova att göra med Steviadroppar och Erytritol. Jag fick hjälp att välja rödvin på systemet. Det jag trodde skulle bli bra (ett kryddigt och mustigt rödvin) menade de skulle ha för mycket syra för att passa när man gör glögg. Istället föreslog de ett mjukare vin med kanske max halva smakklockan i fruktsyra (se systembolagets märkning). Valet blev ett mjukt och bärigt rödvin (jag hann skrapa bort etiketten innan jag skrev ner vad det hette, typiskt 😂🙈) och under 3 gram socker förstås.
Ska testa att göra vitvinsglögg till glöggmartini sen.
Trevlig första advent! 💖🕯

Svara
Lotta 9 december, 2022 - 17:45

Så bra recept 😍 Tusen tack 🤩

Svara
Camilla p-a 14 december, 2015 - 15:15

Ah, oj, ok! Får väl kila in på ica, bara för strööet! 😉

Svara
Inredningshjälpen n 14 december, 2015 - 12:41

Tack för tipset! Har svårt att hitta den där glöggen som smakar exakt som jag vill att den ska smaka bland de som man köper färdiga, ska testa ditt recept!
Ha en fin dag!
Inredningshjälpen/A

Svara
Sofie 14 december, 2015 - 10:22

Hur länge står sig egen rödvinsglögg? (Om man utesluter rommen)

Svara
Åse 14 december, 2015 - 10:27

Den håller i flera månader!

Svara
Camilla 14 december, 2015 - 07:33

Spelar det någon roll om rödvinnet är sött eller torrt?
Kram

Svara
Åse 14 december, 2015 - 08:13

Alltid torrt rött 🙂

Svara
Camilla p-a 14 december, 2015 - 13:07

Tack!
Ska absolut prova! 😉 sedan undrar jag har precis börjat med sötningsmedel. Provade att baka med stevia, blää, ingen höjdare! ;D Vilket sötnings medel fungerar i bak?
Kram
Ps vi äter endast godsaker på fredag/lördag kväll! 🙂

Svara
Åse 14 december, 2015 - 13:42

Jag använder Ica stevia strö oftast.

Svara
Camilla p-a 14 december, 2015 - 14:51

Tack! Jag handlar mest på Willys! De har hermesetas lättströ! Fungerar det kanske?

Åse 14 december, 2015 - 14:58

Nääää absolut inte Canderel eller hermesetas, de innehåller oerhört snabba sockerarter som Maltodextrin! Ica stevia strö är en kombination av stevia och erythritol 🙂

Stina 13 december, 2015 - 22:24

Åh perfekt, jag och maken pratade om att det tyvärr inte fanns någons glögg att köpa utan socker. Mot bolaget i morgon ? tack för tipset bästa Åse ?

Svara
Liv 13 december, 2015 - 19:17

Åååå – jag älskar glögg! Det här receptet lät ju både gott och enkelt! ? Tack så mycket för det! ?

Svara
Karin 13 december, 2015 - 18:58

Mååååste testas!! Tack!! Så bra tipps från dig! Jämt!!

Svara
Heidi uddelöv 13 december, 2015 - 17:37

Tack för ett tips som låter jättegott. Ska absolut provas.
Heidi

Svara
Malin E 13 december, 2015 - 16:41

DET ska provas!!
Gillar snabbt och enkelt.
Tack
Ha en fortsatt trevlig söndag.
Malin

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.