När jag var liten och sugaraddict så gjorde jag chokladsås till glass var och varannan eftermiddag efter skolan. Då var det bara oboy som jag blandade med mjölk till önskad konsistens, sedan började jag koka chokladsås enligt franska receptet ( 1 dl kakao, 1 dl socker, 1 dl vatten)
Detta receptet är sockerfritt och blir så där härligt seg och stelnar något på glassen som kola. MUMS!
Chokladsåsen ska koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.

Här kommer receptet! (Inspiration från Ica)
Glassrecept hittar ni HÄR

Sockerfri seg chokladsås
- Portioner: 6-8 1x
Scale
Ingredienser
2 msk smör
3 msk kakao
2 msk fibersirap gold
1 dl sockerfritt socker (tex Ica sötströ)
1 tsk vaniljpulver
2 dl grädde
1 nypa salt
Instruktioner
Smält smöret i en liten kastrull. Vispa i kakaon. Tillsätt fibersirap, sötströ och sedan grädde.
Låt koka ihop i ca 10 minuter på låg- till medelhög värme.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
5 kommentarer
Hej ska denna serveras varm? Går det förvara den i nån vecka eller så? Eller stelnar den ?
Denns sås är så otroooligt god!! Vi har den till nästan allt här hemma! Våfflor, glass, sockerkaka, cheesecake !
Prova om du inte gjort det än!
★★★★★
[…] SÅ GOD! Till det hade jag lite sockerfri chokladsås […]
Passade jättebra till dina pannkakor tillsammans med grädde och några bananbitar, det blev vårt fredagsmys! Mumsigt!!!
★★★★★
Åh vilket tips!! 🙏🏻