Snabbmacka LC / LCHF

24 april, 2012

I dag blev det en ”snabbmacka” – Jag har tidigare ätit dessa fast med annat recept, denna gången blev det på kokosmjöl och receptet hittade jag här.
Det var helt OK och kanonsnabbt att ta till som frukost! T.o.m min dotter som äter ganska strikt LCHF kan ju göra sin macka själv.
Vad som är bra med den här smörgåsen är sammansättningen!! Ägg! Fiberhusk (psylliumfröskal)! (toppen för magen!) och kokosfett och kokosmjöl! En dunderstart!!

1 bröd (2 skivor)

2 ägg
knappt 1 msk fiberhusk
1,5 msk kokosmjöl
1 msk kokosfett


Lite salt

Smält kokosfettet i tallriken, vispa ihop äggen med en gaffel och kokosfettet i en djup tallrik, rör ihop de torra ingredienserna och rör ner i äggen, mikra i 2 minuter på högsta värmen!
Jag delade sedan brödet och rostade!


Fick bli en äggmacka med majjo!

Fick hem två burkar av Kavlis nya majonnäs! Bra råvaror i! Nu gör jag ju allra helst min egen majonnäs men dessa tycker jag ändå är bra! Den med rostad vitlök & ört har jag inte smakat än så den får jag recensera sedan, nog god till kött!

30 kommentarer
0

30 kommentarer

Madelene 2 april, 2017 - 21:08

Hej Åse!

Om man inte använder micro, hur skulle du rekommendera att använda detta recept i ugn? 175gr 10 min?

Med vänlig hälsning, Madelene

Svara
Rebecka 18 augusti, 2013 - 15:37

Hej!
Mitt blev geggigt men jag hade bara vanligt mjöl, kan det vara därför? 🙂

Svara
Åse 18 augusti, 2013 - 16:02

Ja 😉

Svara
Rebecka 19 augusti, 2013 - 18:28

Då blir det en tur till ica för att handla rätt mjöl 🙂

Svara
Rebecka 4 september, 2013 - 19:11

Nuuuu så, mums! ska bara hitta en plattare tallrik Tack för detta receptet!!!

Svara
Dag 37 | Ut ur vassen igen 20 november, 2012 - 18:43

[…] Snabb micromacka med ägg och majonäs Grönt […]

Svara
Sanna 4 december, 2012 - 13:04

Se bara till att micra ordentligt, kanske lite mer husk….min blev svampig som en omelett.

Svara
Linda 4 oktober, 2012 - 09:07

Hej! Jag håller på att scanna din sida efter någonting som skulle kunna liknas vid naanbröd? Alltså, jag är ute efter något bröd som är gott att använda till en god indisk gryta. Tror du detta fungerar till det? 🙂 Du eller ni som har testat vad tror ni?

Svara
Eleni 19 september, 2012 - 19:11

Glatt överraskad! För en stund sen hade jag tre hungriga gnälliga ungar här hemma! Nu sitter de och mumsar i sig mackorna och man hör ”Mmmmmm!!! Mamma, vad gott det här brödet var!” Gissa om jag pratar om världens mest kräsna 7åring! Väldigt, väldigt gott och mättande! Man orkar knappt en halv sats. Resten spar vi till frukosten! =D
Tack för att du delar med dig!

Svara
Marlene 2 juli, 2012 - 16:00

Provade detta idag och var riktigt gott, känns fräscht och kunna rosta ett nyttigt bröd 😀
Aningen torrt dock men ska prova att dra ner lite på husken nästa gång.

Har länkat till detta receptet från min sida.

Tack för en inspirerande blogg som hela tiden får mig att prova nya recept 🙂

Svara
Åse 3 juli, 2012 - 11:31

Kul att det smakade! Ja du får prova dig fram så det passar =))

Svara
Grillen tänd! 30 april, 2012 - 17:13

[…] spett och Samone hade gjort en god sallad och jag hade marinerad kycklingfilé, bearnaise och så kavlis rostad vitlök och örtmajonnäs, god!!! Sedan satt vi uppe till midnatt och spelade RETRO. I dag tänds grillen igen och det blir […]

Svara
Catrine 26 april, 2012 - 09:43

Har nyss hittat till din fina blogg! Blir såklart sugen på att testa brödet.. Men var hittar man kokos- och mandelmjöl? Finns det i vanliga affärer?

Svara
Åse 26 april, 2012 - 10:20

Hej! På denna sida hittar du alla svar! http://56kilo.se/livsmedel/

Svara
jessica 25 april, 2012 - 12:01

oj, den såg ju fin fin ut!! Har ingen micro, men kan alltid testa hos mor;)

Svara
Anna 24 april, 2012 - 22:47

Man blir alltid så inspererad att titta på din sida. Helt klart bäst för inperation att prova laga något nytt. Sen att du lägger upp så fina bilder på allt med. . Älskar verkligen din sida. kepp up the good work

Svara
Åse 25 april, 2012 - 07:16

Vad glad jag blir! Tack!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.