Snabblagad pizzadeg med 2 ingredienser

16 april, 2019

innehåller annonslänk

God morgon!

Första natten i nygamla sovrummet!
Underbart!

Ingen inredning i WIC, inga gardiner eller sängbord eller lampor haha men en säng, TV och byrå =)

Tidig tid hos tandläkaren och nu väntar löpbandet, lite överkropp och sedan 75 min Yin Yoga – Wunderbaum!

Jag måste tipsa er om det här receptet! Inget lågkolhydratrecept men om ni liksom jag har utrymme / fixar mjöl och socker emellanåt så är detta ett snabbt och enkelt pizzabottenrecept. Hemmalagat är ju alltid bäst =)
Detta receptet hittade jag på amerikanska sajter och det är såååååååå bra!

Två ingredienser och utan jästid, kan inte bli enklare eller hur!?
Self Rising vetemjöl och grekisk yoghurt somär 0% Vet inte om det går med fetare men vad jag förstår så ska det vara 0% – Man får addera till fett i toppingen istället =). Endast det! (OBS Self Rising innehåller bakpulver)
Har ni inte self rising? Gör egen genom 2,5 dl vetemjöl special + 1,5 tsk bakpulver + 172 tsk salt
Jag smaksätter med lite salt och vitlökspulver för mer smak.

Vi åt detta i fredags tillsammans med en god Ripasso så ni får ett tillhörande vintips 🙂


På vår pizza hade vi tomatsås, lagrad riven ost, tryffelsalami, svarta oliver, champinjoner och ruccola – Fräscht och så GOTT!

Även då det innehåller vetemjöl så blir det inte alls samma matkoma etc som med pizzeriapizza.

Vi drack Castelforte Valpolicella Ripasso till – grymt trevligt!

Invigde mina nya glas från Chef & Sommelier! Open up serien.
Jag har ju champagneglasen och nu blev det 6 st 47 cl och 6 st 55 cl – Älsk på dem!

Ni hittar dem HÄR

Här kommer receptet!

Skriv ut

Snabblagad pizzadeg med 2 ingredienser

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1 stor rund pizza 1x

Scale

Ingredienser

2,5 dl Self Rising vetemjöl (Kungsörnen)
2,5 dl grekisk yoghurt 0% (vet inte om det går med fet?)
1/2 tsk salt
vitlökspulver


Instruktioner

Förvärm en plåt i 300 grader i ca 30 minuter.
Sänk värmen till 190 g en stund innan pizzan ska i ugnen.
Blanda ihop Self Rising vetemjöl med yoghurt i en matberedare. Krydda. Blanda ihop under 3-4 minuter.
Ta upp på mjölat bord och knåda degen. Den är kladdig men arbeta in lite mjöl så den går att platta ut på bakplåtspapper.
Lägg på ingredienserna och lägg på den heta plåten. Grädda i ca 20-25 minuter.


Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.