Smakrikt fiskpaket till en australienare

av Åse

Hej vänner! Jag fattar inte vart tiden tar vägen! Swish säger det!
Som med alla stora projekt jag är med i så går alltid luften ur mig lite efteråt och inspirationen lyser med sin frånvaro så därför har det varit lite recept i bloggen. Dessutom har vi ätit rester när vi inte varit iväg eftersom frysen varit full efter bokplåtningen haha! Men nu börjar det eka tomt igen så nu ska det säkert bli ordning och reda här igen 🙂
Så himla kul att det är så mycket mer action i kommentarsfältet i alla fall! Blir jätteglad!
Vet ni vad som kommer tillbaka här i bloggen!? Vinprovningarna i samarbete med Vinguiden.com!
19052015-012A0953
Många av er har saknat inläggen och ni som inte gillar dem ni får bläddra förbi eller bara fokusera på recepten, för det kommer ju oftast ett recept eller matinspiration i inlägget!
Varje onsdag (+/-1 någon dag) kommer det visas ett nytt vin.
Ni är många som i blogg och på instagram undrar om bra viner och jag är på inga sätt expert men jag har nog ändå ett gott smaksinne när det gäller det och i den mån jag kan ska jag försöka få fram sockerhalterna i vinerna. Men som med allt annat här i livet så dricker man ju inga mängder och inte varje dag och det är bättre att njuta av ett gott glas ibland än att stirra sig blind på exakt sockermängd även om jag givetvis förespråkar minskad sockermängd i kosten. Tycker i alla fall jag. Sunt förnuft =)
Här kommer veckans vintips!
Jag älskar Chardonnay, beställer nästan alltid Chardonnay på restaurang helt enkelt för att jag tycker det är godast!
Hardy’s Nottage Hill BIB kommer i en lagom stor förpackning på endast 1,5 liter (motsvarar 2 flaskor vin).
Perfekt till picknicken om man är 4-6 sycken t.ex.
Ett australiensiskt vin gjort på 100% Chardonnay
Vinet är torrt, ungdomligt med fyllig smak. Inslag av topiska frukter och citrus. Har lite fatkaraktär vilket jag älskar!
Passar till smakrika fisk och skaldjursrätterDoft: Ungdomlig, fruktig med balanserad syra, inslag av fat, tropisk frukt, citrus och stenfrukter.
Pris: 99 kr
Det kommer till ditt systembolag inom några dagar – 1 vecka. Inte svårare än så!
Både jag och Daniel tyckte att detta var riktigt, riktigt gott!
Definitivt en keeper och jag gillar verkligen formatet på boxen!
Jag var sugen på fisk så det blev perfekt till!
Just fiskpaket är så enkelt och man kan i princip slänga i vad man har hemma ju.
Jag hade torskfiléer från fiskdisken på Ica Maxi liggandes i kylskåpet. Daniel hade kommit hem med suuuuuuuuperfina sparrisar från Anettes Sparris i Hjärnarp.
Älskar närodlat!
I mina paket hade jag purjolök, torsk som kryddats med salt och vitpeppar, sparris, romanticatomater, dill, smör, färskost, citron och 1 skivad kokt potatis.
Jag cyklar ju mitt kolhydratintag under veckan och lägger kolhydraterna alltid på kvällen så potatis äter jag då och då.
Ett tips kan även vara att hälla på en skvätt grädde!
19052015-012A0956
19052015-012A0957
19052015-012A0958
Efter ca 10 minuter på grillen (gasolgrill) så var paketen klara och klara att ätas! Jag serverade även holandaisesås till de som ville ha det!
Gott, fräscht och passade som sagt perfekt till vinet.
19052015-012A0963
19052015-012A0964
Vinet kan beställas HÄR.
Nu är det dags att svda om till träningskläder för en timmes jobb i gymmet! 
Ska bli sååååå skönt!
Happy lillördag vänner! ❤️
Betalt samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

22 kommentarer

Knaperbakad sötpotatis och fylligt grillvin - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 27 maj, 2015 - 10:00

[…] lillördag på er! Så var det dags för veckans vintips igen! I förra inlägget provade vi Hardy’s Nottage Hill Chardonnay som både jag och Daniel tyckte väldigt […]

Svara
Celie 21 maj, 2015 - 01:35

vad använder du för matberedare? ? vill ha en man kan göra egen glass i och eget mandelmjöl

Svara
Ann-Sofie 20 maj, 2015 - 15:48

Fiskpaket är super! Grillade färsk lax i paket i helgen och det är så gott.
Om du inte provat vinet Glen Ellen, finns på systemet så prova! Chardonnay and I love it:)
Kram och ha en fortsatt fin onsdag!

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 14:21

I will!!! Tack för tipset raring!! <3

Svara
Veronica Björkell 20 maj, 2015 - 13:40

Vinet låter som ett klipp. Dricker bara Chardonnay – ska kollas upp närmare.

Svara
Mian på Finaste mattan 20 maj, 2015 - 14:25

Vi gillar! Och läser! : )

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 14:22

Tack vad glad jag blir! ?

Svara
Jeanette 20 maj, 2015 - 13:40

Åh vad det ser gott ut:)
Så enkelt också att ta lite av varje , fisk är ju något vi kan bättra oss på och äta oftare känner jag.
Tack för receptet!!
Ikväll väntar Vårruset, och vi har lite sol, lite regn och mycket moln i Örebro idag:)
Kram och ha en härlig onsdag<3

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 14:23

Gick det bra i går!?? KRAM

Svara
Jeanette 21 maj, 2015 - 20:33

Ja, det gick jättebra:) sprang hela vägen och stolt är jag:))

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 21:12

Heja!!!!!

Svara
Caroline 20 maj, 2015 - 13:39

Hej! Provat många av dina recept och de är alltid jättegoda så tack!:) Har tänkt testa nåt recept av Pannacotta och undrar om man kan hoppa över sötnnig helt och det ändå blir gott! Tänkt nåt recept med vaniljstång och passionsfrukt istället som jag hittade bland dina recept,tänkte om det blir lite sött från det istället?

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 14:23

Du kan absolut söta helt med frukter/bär =)

Svara
Petra Nymans Dagbok 20 maj, 2015 - 12:35

Ser fantastiskt gott o fräscht ut! Härligt att vara igång med träningen! Jag har förmånen att jobba med träning så det är bara att infinna sig på passen liksom! 😉 Kram o ha en härlig onsdag! /Petra

Svara
Lena Behm 20 maj, 2015 - 10:33

Åååå så gott det ser ut, skall göras snart, jag är dålig på just vin till fisk men tar tacksamt emot dina tips ?

Svara
Karin 20 maj, 2015 - 12:01

Oh så kul med vin! Vin med låg sockerhalt. Jag hade inte ens tänkt på det! Så himla kul att du skriver om detta!

Svara
Vanessa 20 maj, 2015 - 11:29

Ja, vad trevligt att detta kommer tbx. Kanon! Är urkass på vin & c:o och kommer heller aldrig ihåg vad någon tipsat om eller vad jag måhända själv har smakat och gillat. Jag vet att du har en vinprovarkategori men finns det någonstans i bloggen som du mer uppdelat listar dryckerna som du har testat? Ibland är det härligt att scrolla igenom inläggen i sin helhet med vintips, recept och allt annat som kan ingå men ibland finns inte tiden till detta och då hade en plats med en tydligare uppdelning varit suverän. En plats där man kunde hitta listor på alla röda, vita, rosé, mousserande, champagne etcetera som du/ni provsmakat och en enkel beskrivning så som torrt/sött/halvtorrt samt sockerhalt. Bara ett förslag för jag vet inte om det skulle innebära för mycket arbete.
Oavsett så är det toppen att vinprovningarna är återinförda 😀
Ha en fin lillelördag!

Svara
Åse 20 maj, 2015 - 11:32

Hej! Nej det är heller inget jag har planer på =) Dryck är ju inte mitt främsta fokus och inget jag heller vill lägga stort fokus eller tid på =)
Du får inspireras av inläggen här i bloggen istället =)
Detsamma, hoppas du får en superskön dag! <3

Svara
Vanessa 21 maj, 2015 - 06:57

Åse, så fort jag läste ditt svar så insåg hur självklart det är med tanke på din röda tråd i bloggen. Njutbar men oxå hållbar hälsosam livsstil… Argh! Det är jag som är lat 😉 Kom i samma ögonblick på att det är världens enklaste sak att skärmdumpa ett gott vintips i samma stund som jag läser det och sedan spara dem alla i en egen mapp?! Ibland blir jag lite trött på mig själv. Hahaha! Jaja, vad är väl en bal…..

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 09:22

Haha det är ingen fara =)) Men du summerade det bra =)) Kram på dig!

Svara
Susanne 20 maj, 2015 - 11:05

Tack för dina goda mattips. Jätte uppskattat. Jag är så glad att jag funnit bönpastan i mitt liv och kan återigen njuta av alla goda pastarätter med gott samvete.
Jag har väl aldrig haft några problem med vikten eftersom träningen funnits som en självklar det i livet sen jag var 17 men nu då man fyllt 50 märker jag en enorm skillnad på hur kroppen reagerar på mat och träning. Att dra ner på kolhydrater är ett bra sätt att reglera vikten samtidigt som man får i sig lite extra proteiner för muskeltillväxten. ? jag och sambon gillar skarpt dina recept. Fråga ang fiskpaketet – det är väl förkokt potatis du syftar på?
Hälsningar från soligt Stockholm
Susanne

Svara
Åse 20 maj, 2015 - 11:06

Hej! vad härligt att läsa! =))
Ja! Ska skriva in det så det är solklart =) Må gott!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.