Smakrik Lax i dill- och citronsås

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till Lindex

God morgon rara!

Nyss hemkommen från ett rivigt helkroppspass på gymmet med mamma, älskar att morgonträna!
Lite sen på bollen denna veckan så nu blir det träning i morgon, på fredag och på söndag igen så har jag mina fyra pass.
Jag har inte glömt att jag ska uppdatera er om kickstartsdagarna, det kommer i dagarna!

I dag  ser det ut så här ute!! ORKA!


Jag har ju så himla många gamla recept som bör lyftas fram! De har inga receptkort och små fula bilder hehe!
Hittade detta receptet fast med en annan smaksatt fraiche som inte finns längre så jag provade den här.
SÅ gott det blev!

Fraichen har en frisk och örtig smak av dill, citron och en aning gräslök.

Vill man inte ha smaksatt fraiche ja, då får man helt enkelt själv smaksätta med dills citron och lite gräslök!

Mandelpotatis, zucchini, aubergine, paprika, rödlök, olivolja och lite kryddor! YUM!
In i ugnen 30 minuter på 225 gr.

Laxen lade jag i form, kryddade med citronpeppar och sedan toppade jag med räkor och kräftstjärtar.

Såsen kokade jag bara snabbt upp och hällde sedan över! Hur enkelt!

In i ugnen i 20 minuter! KLART!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smakrik Lax i dill- och citronsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-5

Ingredienser

45 portionsbitar laxfilé
Citronpeppar
2 schalottenlökar, finhackade
smör att steka i
4 dl dill & citron creme fraiche (Skånemejerier)
1/2 dl vitt vin
1 st grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
2 dl skalade räkor
2 dl kräftstjärtar


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Finhacka löken och fräs mjuk i smör.
Rör ner övriga ingredienser: fraiche, grädde, vin, buljong.
Lägg laxfiléerna i form, krydda med citronpeppar, toppa med räkor och kräftstjärtar och häll såsen över.
In i ugn i ca 15-20 min. (innertemperatur 52-55 gr)
Servera med ditt favorittillbehör!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

ÅsaS 6 april, 2022 - 20:11

Jag tror jag ska göra detta i helgen, fast på torskrygg istället! Men, samtidigt, torskrygg med hetta och gult mos är ju också nånting jag längtar efter. Nä, vet du vad – man kan faktiskt äta fisk 2 dar i rad! Så får det bli, helt enkelt!
Kram ❤️

Svara
Åse 7 april, 2022 - 16:13

Ja det blir nog super men torskrygg! Nästan bättre tom! Och torskrygg med hetta och gult mos, den du! Den längtar jag också till! ❤️ Kramis!

Svara
Jeanette 6 april, 2022 - 20:04

Blir min lördagsrätt🙏🏼
Tänker, har du skrivit om er skidresa för jag kan inte hitta🤔

Svara
Åse 7 april, 2022 - 16:14

Hoppas det smakar!!
Nääää men måste verkligen ta tag i det snart 🤣

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.