Slut på januari!

4 februari, 2013

God morgon vänner!! Hur mår ni idag??
Jag är ganska rejält tung i kroppen efter sushi och glass och lite lakrits i går. Men det är ju väntat, jag vet att jag blir så här. Anna skrev ett sådant bra inlägg på Kostrådgivarna  för några dagar sedan! Är så sant och enligt det synsättet jag själv väljer vad jag stoppar i munnen: För vem och varför?
Nu är ju januari slut och jag är lite nyfiken på hur det gått för er? Har ni fått de resultat ni velat ha? Om det så gäller viktminskning/ökning, välmående, träning etc?
Ni som lade om kosten i början på januari – har det gått bra?
Ni som följer min bok – hur går det?
Vad har varit bra och vad har varit mindre bra i månaden som gick?
Det kan vara en lång resa att lägga om kosten, det är nu 4 år sedan exakt som jag lade om min kost och jag finjusterar fortfarande och lär mig hur jag mår bäst att äta.
Jag har länge berättat att jag mår bäst av att öka proteindelen i min kost, detta beror allt säkert på att jag är en belöningsätare som lätt kickar på både kolhydrater och fet mejeri och protein höjer signalsubstansen dopamin (som jag har lite högt behov av)


Jag kan ha det lite svårt att hantera gräddiga maträtter, gratänger och undviker helst det. Jag triggas mer av det än t.e.x. rotfrukter eller annan stärkelse.
Jag mår som allra bäst på högproteinkost där jag får i mig fettet via kokosfett, olivolja på salladen, avokados, lite nötter, majonnäs, bearnaise och lite ost. Nu menar jag inte att jag äter mer kött än någon annan utan jag får främst i mig proteinet via ägg, keso och kesella, fisk och fågel.
Det har tagit mig säkert två år att förstå det, för i början kunde jag inte förstå varför jag fortsatte att överäta även på LCHF – det har blivit lite väl mycket fokus på mejeri inom LCHF tycker jag.
Så min LCHF, ja jag vill ju egentligen komma bort från de fyra siffrorna, jag äter lågkolhydratkost med naturliga fetter, har förändrats mycket under tiden. Periodisk fasta har också betytt mycket för mig.
Det har gått från en metod till en livsstil.
Men nu måste ni berätta hur det gått för er! ♥
 
 

87 kommentarer
0

87 kommentarer

Kalaspinglan 8 februari, 2013 - 09:59

Tack för din inspirerande blogg, med alla härliga recept, och fina bilder på mat! Jag hittar ofta något att laga till familjen bland dina recept.
LCHF började jag med redan förra påsken. De första två månaderna låg det ganska stilla på vågen, men jag fortsatte, och då började det hända!
Sedan dess har jag, fram till dags datum, gått ner 12,5 kilo!
Min man hängde snart på, och han har gått ner runt tio kilo, och fått göra nya hål i bältet!
Med tanke på att jag har ME/Cfs, som gör att jag har väldigt liten ork, och knappast orkar motionera, så är det en stor prestation att gå ner 12 kilo.
Jag kan inte göra mycket åt min sjukdom, men jag KAN göra något åt vikten. 🙂
Det känns faktiskt riktigt bra att det finns ett fungerande alternativ för oss som inte klarar att ’äta mindre och springa mer’.
Det är så kul att redan nu kunna köpa kläder, som kanske till och med är lite små, och veta att man kommer att kunna ha dem…
Jag har gått från storlek 46-44 till storlek 42-40 i jeans!
Nu återstår det (minst) åtta kilo av resan, och dem hoppas jag klämma till midsommar! Målet är att storlek 38 ska sitta bra, så får vi se vad det innebär viktmässigt.

Svara
Via 5 februari, 2013 - 20:04

Hej. Är 51 år och vägrar bli tjock och satt. Har alltid varit smal, men något händer. Januari 2012 vägde jag 68 kg, är 170 cm lång. Jag började kaloribanta och var nere på 63 kg i maj. Sen kom stiltjet, inget hände, inte ner och inte upp. I augusti började jag med Lchf och har sedan dess pendlat mellan 61 och 62. I januari 2013 började jag träna styrketräning 3 ggr/v. Nu väger jag stabilt 59 kg. Nu är inte längre mitt mål att gå ner i vikt, nu vill jag få starka, armar och ben samt fortsätta med Lchf. Jag mår så bra; inga gaser i magen, pigg, nöjd och det känns som allt är tillåtet. Allt är så gott 🙂

Svara
Josefin 5 februari, 2013 - 14:37

Hej Åse!
Jag har nu kört med LCHF i fyra veckor och kan säg att när det kommer till viktminskningen så har det inte hänt någonting. Jag har ätit tre gånger om dagen, knappt någon frukt alls men ändå så tappar jag ingenting känns det som. Där emot så mår jag väldigt bra och min mage mår bättre än någonsin, då jag tidigare ofta besökte sjukhuset för liknande besvär. Jag har hört att om man tidigare gått ner i vikt genom att svälta sig själv (vilket jag gjort två gånger9 så har krppen svårare för att göra sig av med fettet, att den liksom sparar inför ”sämre tider” igen. Kan detta vara orsaken till att jag inte gå ner i vikt ? Eller kan det vara något annat jag glömt bort?
Tack för en fin och nyttig blogg!
Kram

Svara
Tove 5 februari, 2013 - 09:36

Hej Åse
Jag har ätit LCHF sen augusti och upplever att det funkar väldigt bra, jag mår bra i magen, det är relativt enkelt att äta borta, jag är mätt mm. Men viktminskningen jag hoppats på har uteblivigt.
Jag tillhör de som bantat i hela mitt liv, var inte överviktig när jag började men har genom åren blivigt det och min egen teori är att min kropp är helt uppfuckad av alla dieter!
Det är svårt med tålamod och det finns dagar när jag gråter och tycker sååå synd om mig själv (härligt va:-)) och andra dagar när jag tänker att jag ska stå ut lite till….
Tack för en inspirerande blogg och fina bilder, du är en sann inpiratör och du gör mig glad!
Kram Tove

Svara
1 3 4 5

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.