Slut på helgens godsaker

av Åse

Oh my! Man skulle kunnat tro att jag firat både jul, juldagen och annandagen med tanke på allt som gått genom min mun i helgen!
Nåja, måndag i morgon och back to the points! Som vanligt efter helgen dvs!

From i morgon och raka vägen till julafton är det hårdköring för min del, inget utöver de 18 ens på helgen. Så kan jag äta gott över juldagarna med gott samvete och utan inverkan på vågen.
Dock kör jag lite mindre pointsantal i morgon och tisdag för att nyttja den höga förbränningen jag fått under helgen och för att balansera det lite. Ett säkert koncept jag brukar använda mig av när jag ätit på tok för mkt. Man får hitta det som fungerar bäst för en själv.

Hoppas ni alla haft en fin helg!

PS: From veckan med början 7/1 så kommer jag börja ta upp vägningarna igen! Tänker ta mig till VV den veckan. Och kommer göra en offentlig vägning här from då and forward! Det är betydligt enklare att hålla sig i schack när man har en vägning man ska redogöra här! Det kommer vara motiverande både för mig själv och för er! jag vet själv hur motiverad jag blir av andras vikttabeller (så länge de går neråt eller står stilla *S*)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

19 kommentarer

Helena 11 december, 2007 - 20:42

Shit! Duktigt att hålla stenhårt fast vid pointsen såhär innan jul.. jag kan inte *skrattar* Bakade lussebullar igår (dock ur Fitness julnummer 2006 som är rätt annorlunda, men ändå..
December är en svart månad ur gå-ner-i-vikt-synvinkel för mig 🙂

*impad av dig!!*

Svara
Marie Hj. 11 december, 2007 - 20:16

Jag var på vv-möte idag, och jag måste säga att det här med ”duoval” verkar kanonbra! Nu blir det ju lättare att räkna, plus att om man inte är riktigt nöjd så tar man bara lite till av duovalet. Jag ska läsa på lite till i informationen jag fick… Men det kommer helt klart att bli lättare att bli och vara en viktväktare.
Kram från mig…

Svara
jenny 11 december, 2007 - 19:20

kul att du kommer att uppa vikten igen! en verklig morot!

Svara
Cathrin 11 december, 2007 - 17:16

Vi verkar vara några stycken som tänker köra hårt nu fram till jul för att kunna ”unna oss” i jul och nyår. Alltid lika svårt,att faller man ur så blir det lätt långdraget och det är inte alltid lika lätt att ta sig upp ur diket. För min del funkar matsedel rätt bra,men det är ju svårare med det nu till jul..Kram Cathrin

Svara
A-M 11 december, 2007 - 14:58

Ojojoj..! Jag har också haft en riktig svullo helg… Det ÄR så svårt nu i juletider. Är det inte julfika så är det julbord, eller glöggkväll eller julgodisfixande. Eller födelsedagskalas… Suck! Denna helgen har väl tyvärr innehållit allt det där plus lite till. Har gett upp hoppet om att gå ner i december, det stora målet får vara att inte gå upp i vikt. Tänkte planera in några dagar då jag struntar i pointsräknandet och sen försöka hålla det något så när de övriga. Annars är risken att tankarna; ”äsch, nu är det ändå försent. Har jag varit onyttig så kan jag lika bra fortsätta…” dyker upp och sabbar allt.

Kämpa på alla där ute!

Svara
Veronica 11 december, 2007 - 10:23

Du har en sån kämparglöd och jag är så lycklig att jag ramlade in här idag! Motivationen är botten och matlagningssuget är lika med noll. Men nu känner jag mig lite mer uppåt, plus att jag har skrivit av lite recept som jag ska handla in på em.
Jag måste verkligen ta mig i kragen nu! Magen är i en sån obalans att det ser ut som att jag är med barn!! =(

Svara
Nina 10 december, 2007 - 23:55

Provade din kycklinggratäng i helgen…vilken höjdare. Varenda gäst på kalaset ville ha receptet. TACK! /NINA

Svara
Åse 10 december, 2007 - 16:39

Hej! Roligt att du gillar mina recept!!

ja jag känner till DuoVal 🙂 jag tycker det verkar förträffligt faktiskt!! Lättare att räkna kött tex då det är valfri mängd magert griskött + nötkött för 3 pts 🙂 Oxh sedan att pasta, ris och potatis alla kommer ha valfri mängd för 4 pts tycker jag också är rimligt ärligt talat =)

Fortsatt lycka till!

[quote comment=”14780″]Hej!

Jag är med i Vv sedan augusti och det går ner ett kilo ner och upp ett halvt kilo hela tiden, så jag går ju ner, även om det går långsamt. Blir jätteinspirerad av dig och har testat flera av dina supergoda recept som även de som är tveksamma till Vv-mat äter med god aptit (min sambo är sådan och har gått upp i vikt under hösten för att protestera mot mig)!

Har du hört att det nu är dags för ett nytt Vv-koncept – DuoVal? Det betyder att man får äta tills man blir mätt av vissa matvaror. Kanonbra! Men min stora sorg blev att valfri mängd fullkornspasta ökar till 4 pts eftersom det är ett DuoVal och spelar det ingen roll om det är fullkorn eller inte.

Kram![/quote]

Svara
LinaEmilia 10 december, 2007 - 16:21

Hej!

Jag är med i Vv sedan augusti och det går ner ett kilo ner och upp ett halvt kilo hela tiden, så jag går ju ner, även om det går långsamt. Blir jätteinspirerad av dig och har testat flera av dina supergoda recept som även de som är tveksamma till Vv-mat äter med god aptit (min sambo är sådan och har gått upp i vikt under hösten för att protestera mot mig)!

Har du hört att det nu är dags för ett nytt Vv-koncept – DuoVal? Det betyder att man får äta tills man blir mätt av vissa matvaror. Kanonbra! Men min stora sorg blev att valfri mängd fullkornspasta ökar till 4 pts eftersom det är ett DuoVal och spelar det ingen roll om det är fullkorn eller inte.

Kram!

Svara
Annika 10 december, 2007 - 14:23

PRECIS så som jag tänker…. Här är det också hårda tag fram till jul för att kunna äta av det goda under julen. Sen, efter jul och nyår, är det hårdhandskarna igen! 🙂 Då tänkte jag minsann ta och gå ner till vikten jag hade innan Moa flyttade in i maggen. Det skulle kännas sååå gött!

Men nu är det fokus på att inte moffa för mycket under alla smarriga fikor, och julbord som bjuds. Så att man är tipp-topp på julafton! 🙂 För DÅ gäller det.. Lääääängtar! *slurp*

Svara
Pernilla 10 december, 2007 - 11:21

Det är ett BRA knep helt enkelt. Funkar även för mig OCH det är ju skönt att få bre den där knäckesmörgåsen och koka gröten på måndagsmorgonen istället för frallor med en massa pålägg.
Har även jag lyckats med att äta för mkt men utav godis. Var såååååå sugen både fredag och lördag. Var dock på födelsedagsfika i gårkväll då det bjöds på kakor och tårta. Men det ända jag åt var en lussebulle som jag delade med lilla grynet och en smal remsa kladdkaka UTAN grädde. Kändes skönt och kanon för kroppen.

Svara
Jen 10 december, 2007 - 11:16

Yes, samma för mig, har me ett hårdkörningsschema fram till jul!! Heja oss=)!!!!

Svara
Åse 10 december, 2007 - 09:34

Så gjorde jag alltid under min första viktväktarrunda (-28 kg) och jag höll vikten i 2 år genom att göra så. Ofta är man ju dessutom ganska mätt menatlt på godiset och skräpet efter en helg av för mkt intag att det är lättare att dra ner på pointsen.
Gott med julbord!!! MUMS!!!

[quote comment=”14773″]Va smart! Har inte tänkt så förut faktiskt, jag menar att man utnyttjar den högre förbränningen av att ha ätit mer (läs för mkt…) genom att äta lite mindre än man ”får”…Ska ta till mej det! Fast får börja i morron då…julbord först! 🙂

Kram![/quote]

Svara
Åse 10 december, 2007 - 09:31

Det ÄR kymigt i jultider! De mörka dagarna är som upplagda för långa fikor med stearinljus och goda bullar och pepparkakor, affärerna svämmar över av choklad och julgodis och jag tror att man lätt tänker att ”Alla andra äter gott nu, då kan jag också göra det”
Jag känner att jag måste hålla mig i schack! Målet är inte att gå ner ngt i december utan hålla vikten och känna att jag unnat mig av allt men inte varenda dag.

KRAM på dig!!

[quote comment=”14771″]Usch, jag har också haft en dålig helg. Jag har SÅ svårt för att hålla pointsen nu i adventstider när frestelserna är så många…

Önskar att jag kunde hänga på dig med att hålla pointsen stenhårt tills jul, men jag vet att jag inte klarar det. Men jag ska kämpa på så gott det går.

Lycka till![/quote]

Svara
Louice 10 december, 2007 - 09:30

Va smart! Har inte tänkt så förut faktiskt, jag menar att man utnyttjar den högre förbränningen av att ha ätit mer (läs för mkt…) genom att äta lite mindre än man ”får”…Ska ta till mej det! Fast får börja i morron då…julbord först! 🙂

Kram!

Svara
jenny 10 december, 2007 - 09:20

ännu en helgsvullare här…. tycker helgen är supersvår!! det är som att trycka på en knapp…kebab, pizza, choklad och chips jag blir sugen på ALL SKIT!!
vägning ikväll på vv – inte kul men jag får skylla mig själv.
kram

Svara
Carina i Tyskland 10 december, 2007 - 09:18

Usch, jag har också haft en dålig helg. Jag har SÅ svårt för att hålla pointsen nu i adventstider när frestelserna är så många…

Önskar att jag kunde hänga på dig med att hålla pointsen stenhårt tills jul, men jag vet att jag inte klarar det. Men jag ska kämpa på så gott det går.

Lycka till!

Svara
Åsa 10 december, 2007 - 09:06

Här är en till som INTE haft en VV vänlig helg!
Så julen nästa =)

Hls Åsa

Svara
Marie 10 december, 2007 - 07:06

Känner igen känslan, det är likadant för mig… Nej hårdkörning är rätta ordet… här och nu och vidare fram till jul.

Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.