Skön helg på Er!

av Åse

Trevlig helg på er!
Vi åker till GBG i morgon för att gå på U2 konserten sedan blir det utgång och hotellvistelse och bara en massa mys! Så jag kommer inte kunna svara på frågor m.m under helgen.

Efter helgen kommer jag börja introducera mer kolhydrater (GI låga) och dra ner på fettet, ska bli spännanade!
Det är svårt att ta de sista kilona med så pass mkt fett som jag äter nu, vid min vikt och längd så gör jag ju inte av med så mkt energi och då knatar det lätt iväg med kalorierna när man äter massa gottigt och energirikt =) Upp i vikt går man ju inte med så lite kolisar fast man äter massa fett, men däremot blir det stillastående.
Men några lightprodukter kommer då rakt inte in hos mig utan det blir bara lite mindre fett och sedan nyttiga kolhydrater i form av mitt grova nötbröd, lite mer bär och så. Ris, pasta och sådant kommer jag fortsätta hålla mig borta från.

Sköt om er tills vi hörs igen!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

43 kommentarer

Jajja 3 augusti, 2009 - 11:29

Hallå.

Hoppas att helgen varit super, hörde att det var ordentligt tryck där=) Lite avis faktiskt.

Lycka till med dina sista kilo nu, det tar du enkelt, du e ju grym.

Jajja.

Svara
Esther 3 augusti, 2009 - 10:57

Jag tycker att din nya strategi låter bra. 🙂

Svara
carolina 3 augusti, 2009 - 10:09

Hoppas ni haft en trevlig helg! Sp¨ännande att införa kollisar igen, det kommer säkert gå bra! Hur gör du med träningen? Kör du power walk än så länge? Jag har kört havregrynsgröt varje morgon sedan jag började med LC, men jag tränar ca 5 dagar i veckan. Innan jag börjad med LC var jag tröstlös, tränade asmycket och bara skar ner på maten hela tiden, och visst, jag nådde min målvikt (59) men såfort jag åt aningens mer gick jag upp, ibland flera kilo på kort tid. Det var först nu, genom LC, som jag faktiskt 1) mår bra, 2) har energi att träna! (har förbättrat mina löptider väsentligt) 3) samt har en känsla av kontroll, jag kan faktiskt gå på en fest och äta!

Så jag tror ditt införande av lite kollisar kommer gå jättebra! Tack igen för allt peppande!

Svara
Beata 2 augusti, 2009 - 20:29

Nu är det dags! Eftersom min graviditet tyvärr slutade i missfall i v 10 och vi nu inväntar möjligheten att försöka igen har min man och jag dragit igång fas 1 på GI-metoden, dvs den som är rätt lik lchf. Första dagen idag… En fråga om dina recept med anledning av detta: är alla dina recept från low carb-tiden såna som funkar under fas 1? Dvs när man ska ligga under 40 g kolh om dagen? Eftersom vi är nya blir det nog en hel del val rätt safe men jag gillar dina recept och hoppas vi kan inspireras av dem. Har nog tänkt köra rivstarten i två veckor för att därefter köra mer traditionell gi med lite mer kolisar. Särskilt om jag blir preggers snart igen.
Ha det!
Beata

Svara
Åse 2 augusti, 2009 - 20:35

Beklagar missfallet! Vad strongt av er att satsa på detta nu undet tiden, det tycker jag ni gör rätt i!

Ja ni kan använda mina LC recept under fas 1!

Kram å lycka till!

Svara
krille 2 augusti, 2009 - 20:17

Eftersom du gillar U2 så måste jag tipsa om en låt i deras anda. Vet inte om du har hört talas om Dream Theater, men det är mitt favoritband sen säkert 10 år tillbaka.

Svara
Aika 2 augusti, 2009 - 19:54

Jag har kört igång så idag efter en katastrof helg, dock medveten, kände bara för att äta vad jag ville 😉 Första dagen har gått smärtfritt! Mixade en 1% kesella med blåbär imorse, smakade sisådär, den feta varianten e ju såååå mycket godare, men man vänjer sej säkert snabbt!

Pöss pöss min snygging!

Svara
Jennie 2 augusti, 2009 - 16:14

Åh, vad underbart att se U2 live! Hoppas ni hade en jättebra helg! Nu tar jag på allvar itu med mina kvarvarande 5-8 kilo från och med imorgon (en resa till Cypern som morot). Kika gärna in framöver!
KRAM

Svara
Anita 2 augusti, 2009 - 13:07

H0ppas du haft en trevlig helg.

Svara
Anne 2 augusti, 2009 - 12:04

Hejsan, jag tänkte själv börja att skriva blogg om min vikminskning vilket skall bli roligt. Jag undrar om du har lust att ta del av den då den kommer att vara privat. Kanske vi kan ta del av varandras bloggar och hålla kontakten via dom eller vad säger du? vet att du har en privat sida du också men om du får ta del av min vilket jag hoppas att du vill för det ger mig peppning och energi att hålla igång så kanske jag kan få ta del av din, hade varit roligt. Svara gärna på min mail: [email protected]
Kram Anne

Svara
Åse 2 augusti, 2009 - 12:55

Hej Anne,

Roligt att du ska börja blogga. Jag minimerar bloggar jag läser för tid är tyvärr en bristvara hos mig så jag känner att jag tyvärr inte kan börja följa ytterligare en blogg just nu. Hoppas du kan få det peppet du behöver av att läsa här istället.
Min privata sida är nerlagd tyvärr.

Lycka till med vilktminskningen! Det kommer du klara galant!!
Åse

Svara
Annsi 2 augusti, 2009 - 11:03

Hej. Vill bara skriva att du är en tok bra inspirationskälla. Jag försöker göra som du men får inte riktigt samma resultat!

Svara
isabeli 2 augusti, 2009 - 09:16

Hoppas ni får en fantastisk helg 😀

Svara
Sara 1 augusti, 2009 - 21:09

Men hur toksnygg är inte du på din målviktsbild då!? Wow! Och grattis till ett toklyckat resultat 🙂

Men du…var har du tagit vägen i övrigt? Här är man borta några veckor på semester och vips är hela fullhus nedlagt. Say what? Ser ju i RSS:en att du flyttat, men kan inte läsa inlägget, så jag hittar inte till ditt nya ställe 🙁

Hoppas du/ni har det helt uuunderbart i GBG!!

Kramar

Svara
Viktvaktaren 1 augusti, 2009 - 20:06

Hoppas att du hade det kul i Gbg o att U2 var bra! 🙂 Ska bli kul att se hur det går för dig o kolisarna… Lycka till!

Svara
jenny 1 augusti, 2009 - 19:45

Ha en riktigt rolig helg i Göteborg!!
Ser fram emot att få läsa om din fortsatta viktminskning!

Denna semester har varit sådär i matväg så det blir hårda tag när jobbet kommer igång igen….. Ska till Kanarieöarna i november och hoppas på målvikt tills dess!! Eftersom jag inte riktigt klarar LCHF så är det med bestämda steg som återinför VV i mitt liv. Behöver ha stabila ramar att hålla mig inom annars barkar det all världens väg. Så inskrivning nästa tisdag!! Spännande!! :))

kram

Svara
Hanna 1 augusti, 2009 - 18:25

Ha en toppen helg i götet 🙂

Svara
Madeleine Andersson 1 augusti, 2009 - 12:26

ÅÅÅ, vad trevligt för er! Varning, jag har en dotter med nytaget körkort som irrar omkring i Göteborg!! Hon ska till Liseberg och min man agerar GPS hemifrån, stackars tös, jag ville att de skulle ta tåget…
Igår hoppade kolhydraterna på mig igen….vet inte hur jag ska göra…ska jag tillbaka till vv??, jag ger upp så lätt jämt!!
Ha det så bra!!
Kram

Svara
jessica 1 augusti, 2009 - 12:13

Hej gumman, hoppas ni har det bra i Götet o att U2 var bra! Precis hemkommen själv från Götet och nöjde mej med att fota U2 scen utifrån. Maffigt värre! Kan tänka mej att att den var super!! Får visa biler sen!!
Puss o kram

Svara
Annie 1 augusti, 2009 - 11:48

Hoppas du har en bra helg, Åse! och att U2 lever upp till förväntningarna!

Svara
Camilla 1 augusti, 2009 - 11:29

Ser med spännig fram emot vad den nya mat-kombon ger för resultat. Njut av weekenden!

kram

Svara
Annika 1 augusti, 2009 - 09:46

Då kommer vi köra samma livsstil nu då!

Kramis bananis.

Svara
Åse 1 augusti, 2009 - 10:04

Yes box! Du o jag gumman 😉

Svara
Karin 1 augusti, 2009 - 09:16

Lycka till med nya ”fasen”! Jag är här inne och letar recept…

/Karin

Svara
Annica 1 augusti, 2009 - 08:22

Låter mycket intressant.. Borde jag kanske också prova, står och stampat på samma ställe hela tiden. Vad kommer du att äta till frukost då t.ex? Hoppas på att få ta del av hur du äter under en dag när du genomför denna förändring.

Ha en trevlig helg!!

Kram

Svara
Åse 1 augusti, 2009 - 08:33

Jag kommer antingen fortsätta med ägg/omelette etc, eller 1% kesella + 2 msk 15% grädde, fun light, nötter och bär eller en skiva av mitt frukt/nötböd som finns här på sajten.

Kommer äta ganska likt nu fast dra ner på fettet, dvs inte fullfeta produkter av mejeri, inga smala varianter heller, utan ett mellanting 🙂

Svara
Vesna 1 augusti, 2009 - 07:05

Jag har tänkt göra precis samma sak om ca 3 veckor (jobbar som lärare och äter med barnen i skolan, har inte möjlighet då att välja mat utan äter vad barnen äter) har nu ca 5 kg kvar. På skolorna serveras det mycket mat med högt GI, jag får helt enkelt äta minimalt det och fylla tallriken med sallad:)
Jag kommer också att koncentrera mig på lågt GI annars och inte överdriva mitt kolhydratintag.
Att äta som jag har gjort tidigare kommer jag aldrig mer att göra.

Svara
Vesna 1 augusti, 2009 - 07:06

Då menar jag socker, vitt bröd, pasta, ris mm (om det inte är fullkorn).

Svara
krille 1 augusti, 2009 - 06:38

Ja det låter ju faktiskt rätt förnuftigt att äta lite kolisar nu när du har kommit ner till din målvikt. Tänker du på hur många gram du ”får” äta per dag, eller går du mer på känsla?

Hur gjorde du när du kapade kolhydraterna? Nästan allting innehåller ju lite av den varan, så räknade du dom på nåt sätt eller kapade du så mycket du kunde genom att kolla innehållsförteckningarna bara?

mvh
/krille

Svara
Åse 1 augusti, 2009 - 08:18

Nej jag har aldrig räknat kolhydrater direkt, hållit koll har jag gjort dock. Har kollat innehållsförteckningarna och summerat i huvudet på ett ungefär.
Drar man av socker, bröd, pasta etc så kan man ligga på ca 20 g kolhydrater utan ansträngning.
Just att jämföra innehållsförteckningar kan man spara många kolhydrater på, samma livsmedel kan innehålla ganska stora variationer beroende på märke.

Svara
Tove 1 augusti, 2009 - 00:23

Hoppas du får de bra i GBG…Låter som en kanonhelg.

Svara
Jessica 31 juli, 2009 - 23:35

3vlig helg så hörs vi! Kram

Svara
Sara 31 juli, 2009 - 22:57

Åååå! Glad för er skull att ni ska till U2-konserten! Lyssna åt mig också ;-)! Kram!/S

Svara
Anna A 31 juli, 2009 - 22:50

Välkommen hit till Gbg!
Hoppas ni får en kanon helg, Göteborg kokar redan av U2 feber och det lär ju bli värre imorgon!

Kram

Svara
Petra 31 juli, 2009 - 22:43

Hej!!

vad kul att läsa, jag har själv också kommit på tanken att börja inför mer GI låga kolhydrater och mindre fett, typ 1% kesellan osv. Jag tampas just nu också med ”bonuskilona”, ca 4 kg kvar till målet, det ska gå! så nu är det ökad träning, styrka + löpning och då måste jag ha med kolhydrater än innan, och ner på fettet.

du är väldigt inspirerande 🙂

Svara
Åse 1 augusti, 2009 - 08:19

Ja det låter som en bra plan tycker jag!

Svara
Zandra 31 juli, 2009 - 22:33

Trevlig helg!! Själv vann jag 2 kg toblerone på Gröna Lund idag. Inte bra… *harkel*

Svara
Åse 31 juli, 2009 - 22:36

Hahah oj, vet inte om jag är avsundsjuk eller tycker synd om dig *S*

Svara
Zandra 31 juli, 2009 - 23:32

Nä, jag kan inte riktigt avgöra det heller. haha

Svara
Åse 1 augusti, 2009 - 08:19

Haha!

Svara
Ida.O 31 juli, 2009 - 22:04

Ha en skön helg! U2 är såå bra 🙂

Svara
Ida A 31 juli, 2009 - 22:04

Hoppas du får en underbar helg!
Ska bli spännande att följa dig och se hur det går med ”GI”, har själv funderat på att börja med GI efter viktnedgången (har ju ett tag kvar men efter jul kanske).
Ha det bra under helgen. / Ida A

Svara
Anna 31 juli, 2009 - 22:03

Ha en trevlig vistelse i storstaden !
Blir spännande att läsa med om den ”Nya” kosten då du kommer åter från semestern 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.