Hej på er!
En fortsatt vacker dag här i Helsingborg!
Hur ljuvligt!
Hua, det är en hel del att stå i denna veckan, kanske är detsamma för er?
Jag tänkte tipsa er om lillördagsmiddagen redan idag, försöker att vara ute i tid och tipsa im lillördagsmiddagen på tisdagen, fredagsdrinken på torsdagen och så kommer ju Dryckestipset på lördagar men det är inte alltid jag hinner 😅
Kommer det så kommer det helt enkelt, inget jag kan lova! =)
I kväll blir det tisdagsmenyn här hemma haha! Vi kör bara lite ”kvällsmat” i form av stekta ostägg & avokado, yoghurt med tillbehör, grillade smörgåsar och kaffe & te till. Det tycker vi är supermysigt!
Men över till en riktigt god middag!
Detta blev otippat gott och otippat att vår kräsne 13-åring tog om hela TVÅ gånger och t6yckte det var det godaste hon ätit på länge!
Receptet hittade jag på Nordiskfisk.se!
Det är ett enkelt recept och går fort, speciellt om man förbereder allt!
Bacon och salladslök i strimlor:
Baconet steks nästan klart på medelvärme (aldrig steka bacon på hög värme! Blir jämnare och godare smak när den får gå länge i pannan.) och sedan får salladslöken steka med sista 10 minutrarna.
Barnen dukade under tiden som jag lagade mat.
ÄLSKAR verkligen de nya tallrikarna! HÄR till grymt bra pris nu!
Mina absoluta favoritglas hittar ni HÄR
Så galet goda smaker i denna rätten! MUMS! Om jag ska göra om detta? YES!
Om man inte äter potatismos så kan man servera med blomkålsmos! Supergott det också!
Till denna rätten kan jag varmt rekommendera denna Pinot Noir! Den gifte sig som en smäck med den feta laxe, krämiga moset och syran och sältan i baconskyn! En TIOPOÄNGARE!
Här kommer receptet!
Skriv utSkomakarlax
Ingredienser
6 portionsbitar lax
salt, peppar
smör
2 paket bacon
8 salladslökar
1,5 dl olivolja
1,5 dl mörk balsamvinäger
Potatismos:
1,5 kilo potais, mjölig
2 dl mjölk eller gräddmjölk / halva mjölk, halva grädde
100 g smör
salt, peppar, muskot
Instruktioner
Skala och koka potatisen mjuk, ca 20 minuter. Låt rinna av i durkslag och låt sedan ånga av i kastrullen på låg värme.
Strimla bacon fint. Stek knaprigt på medelvärme, rör ner fint strimlad salladslök i slutet av stekningen. Ställ åt sidan.
Salta och peppra laxen. Stek i smör på hög värme i 2 minuter på varje sida. Ställ åt sidan. Blanda balsamvinäger med olivolja, tillsätt bacon och purjo. Värm försiktigt.
Pressa potatisen i skålen till en köksassistent. Värm mjölk med smör. Vispa pottaisen med mjölksmöret till ett fluffigt mos, smaka av med salt, peppar och muskot.
Servera potatismoset med laxen, fördela baconlökskyn över och strö lite klippt gräslök över moset.
Servera med fint hackad gräslök och potatispuré.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Det låter supersmarrigt och kanske tom något jag kan få mina barn att prova 😀
Men dra mig baklänges, så gott det där såg ut då! Nåt jag definitivt måste göra! Om det inte blir på lax (som är vardagsmat för oss) så på torskrygg eller svärfars gös. Jaaa, vi är bortskämda här hemma. Fick påfyllning i frysen häromdagen av både Regnbåge och Gösfiléer. Knaprig bacon i kombination med len fisk är ju helt underbart gott! Och hemlagad potatismos, med smör är ju också topp-gott!
Kram 💕
Mmm…det vinet är riktigt gott. En liten favorit som inhandlas lite då och då.
Vad roligt att du gillar! Jag blev helt golvad! Passade så bra till detta!
Receptet lät fantastiskt gott och enkelt :-).. men det funkade inte att skriva ut. Kom inte med?
Nu ska det gå =)