Senap- och parmesankyckling med bacon

av Åse

Hej!

Lyckades hålla mig vaken till 22 igår och efter en melatonintablett (+ öronproppar + sovmask hehe) så somnade jag bums och sov riktigt bra i natt!
Det får man ju vara nöjd med med tanke på att jag enligt gamla tidszonen sov mellan 05 och 13:45
Jag har aldrig haft problem med jetlag eller att komma in i ny tidszon.

Kan väl inte säga att jag var så pigg på att ställa mig och laga mat i går men familjen hade saknat god mat haha! Min man är bra på mycket men att laga mat är inte hans största styrka, mycket för att han har lite svårt att tolka smaker och har svårt att avgöra salt och kryddor tex.
Sen är det ju så mysigt att sitta och äta en god måltid tillsammans.
Tyvärr ska jag till Göteborg idag fram till söndag, jag säger tyvärr för att med facit i hand så hade jag så klart velat vara hemma med familjen då jag varit bortrest men denna helgen är bokad sedan innan mitt arbete i Macau och det kommer så klart bli trevligt! Jag och min vän (plastkusin) Annika ska upp och se Magnus Ugglas show.
Så gårkvällens middag fick bli lite fredag/lördagssubstitut!

Det blev lite Cajsa Warg över middagen men det blev grynt gott!

Jag serverade klyftpotatis och sallad till, går alltid hem!
Men det är så klart valfritt vad man vill ha till.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Senap- och parmesankyckling med bacon


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
smör att steka i
salt, peppar
2 vitlöksklyftor, finriven
4 dl grädde
1 buljongtärning, kyckling
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
1 dl riven parmesan
1 paket bacon, klippt och knaperstekt
1/2 knippe salladslök, tunt skivad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Dela kycklingfiléerna i två delar, stek dem på ganska hög värme med vitlöken. Salta och peppra på båda sidorna. De ska bara få färg, de går klara i ugn sedan.
Lägg över i ugnsform.
Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek.
Koka upp grädde med buljong, dijon och soja. Peppra lite, smaka ev med lite salt.
Rör ner den rivna parmesanen och häll över kycklingen. Strö den stekta baconet och salladslöken över och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

AnnBritt 22 oktober, 2020 - 14:57

Tack för din inspirerande blogg och underbara recept.
Men nu gjorde du mig riktigt nyfiken! Vad är det för sömnapp som du har? En sådan skulle jag behöva för att kolla min nattsömn.

Kram på avstånd!

Svara
Åse 22 oktober, 2020 - 17:04

Tack snälla! jag har ett fitbit armband och det är appen som tillhör den =) Kram kram!

Svara
Petra 14 december, 2019 - 11:18

Öronproppar är helt underbart. Själv har jag alltid öronproppar när jag sover. Sover så mycket bättre när det är tyst och jag slipper alla störande ljud. Bara vetskapen att man inte kommer att störas av ljud under natten gör att man sover bättre. Tycker det är hur skönt om helt att plugga in öronpropparna riktigt djupt i öronen och höra hur alla ljud stängs ute mer och mer när propparna expanderar i öronen för att till slut bli helt tyst. Ibland får jag dock lite ont i öronen av propparna. Du råkar inte har något bra tips på sköna öronproppar att sova med?

Svara
Åse 14 december, 2019 - 12:27

Hej!

Köper Apotekets. Biltema hade grymt bra och sköna innan, men de säljs inte längre.

Svara
Petra 20 december, 2019 - 21:04

Tack för tipset på öronproppar. Var in på apoteket och köpte öronproppar. Fick ett jättebra tips at tjejen som jobbade där. Hon sov också med öronproppar och tipsade om orangea högdämpande öronproppar. Lite stora i storleken men gör inte det minsta ont och dämpar ljud väldigt bra. Blev i stort sett helt tyst med propparna i öronen. Helt perfekta att sova med eller om man verkligen vill ha det tyst när man behöver koncentrera sig extra i kontorslandskapet. Ska helt klart fortsätta med de propparna.

Svara
Åse 21 december, 2019 - 10:41

Vsd bra att du fick hjälp där! De öronpropparna använder jag också 👍🏻

Svara
Pia Nimmerfalk 15 november, 2019 - 19:55

Tack för middagstipset 👍 så gott 😀

Svara
Caroline Johansson Byh 15 november, 2019 - 15:09

Hej Åse,
Först och främst vill jag tacka dig för din jättefina blogg. Dina recept och din livssyn inspirerar otroligt! Tack för det! Jo, jag undrar vad det är för melatonintabletter du tar. jag håller på att googla sönder mig just om melatonin. Sömnen är inte den bästa så jag griper varje halmstrå jag kan. Är de på recept eller har du köpt dem utomlands?

Svara
Åse 17 november, 2019 - 14:48

Hej Caroline! Jag har köpt dem i USA, men de går att beställa från Sverige. Jag kan se om jag hittar länk, bara svara mig i mailet du får med denna kommentaren.

Svara
Jeanette 15 november, 2019 - 13:41

Hej!
Jag såg Magnus Ugglas show för några veckor sedan.
Så himla bra……..
Ha det så kul!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.