Senap- och parmesankyckling med bacon

15 november, 2019

Hej!

Lyckades hålla mig vaken till 22 igår och efter en melatonintablett (+ öronproppar + sovmask hehe) så somnade jag bums och sov riktigt bra i natt!
Det får man ju vara nöjd med med tanke på att jag enligt gamla tidszonen sov mellan 05 och 13:45
Jag har aldrig haft problem med jetlag eller att komma in i ny tidszon.

Kan väl inte säga att jag var så pigg på att ställa mig och laga mat i går men familjen hade saknat god mat haha! Min man är bra på mycket men att laga mat är inte hans största styrka, mycket för att han har lite svårt att tolka smaker och har svårt att avgöra salt och kryddor tex.
Sen är det ju så mysigt att sitta och äta en god måltid tillsammans.


Tyvärr ska jag till Göteborg idag fram till söndag, jag säger tyvärr för att med facit i hand så hade jag så klart velat vara hemma med familjen då jag varit bortrest men denna helgen är bokad sedan innan mitt arbete i Macau och det kommer så klart bli trevligt! Jag och min vän (plastkusin) Annika ska upp och se Magnus Ugglas show.
Så gårkvällens middag fick bli lite fredag/lördagssubstitut!

Det blev lite Cajsa Warg över middagen men det blev grynt gott!

Jag serverade klyftpotatis och sallad till, går alltid hem!
Men det är så klart valfritt vad man vill ha till.

Här kommer receptet!

Skriv ut

Senap- och parmesankyckling med bacon

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

600 g kycklingfiléer
smör att steka i
salt, peppar
2 vitlöksklyftor, finriven
4 dl grädde
1 buljongtärning, kyckling
1 msk dijonsenap
1/2 msk kinesisk soja
1 dl riven parmesan
1 paket bacon, klippt och knaperstekt
1/2 knippe salladslök, tunt skivad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Dela kycklingfiléerna i två delar, stek dem på ganska hög värme med vitlöken. Salta och peppra på båda sidorna. De ska bara få färg, de går klara i ugn sedan.
Lägg över i ugnsform.
Klipp baconet i mindre bitar och knaperstek.
Koka upp grädde med buljong, dijon och soja. Peppra lite, smaka ev med lite salt.
Rör ner den rivna parmesanen och häll över kycklingen. Strö den stekta baconet och salladslöken över och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.


4 kommentarer

Pia Nimmerfalk 15 november, 2019 - 19:55

Tack för middagstipset 👍 så gott 😀

Svara
Caroline Johansson Byh 15 november, 2019 - 15:09

Hej Åse,
Först och främst vill jag tacka dig för din jättefina blogg. Dina recept och din livssyn inspirerar otroligt! Tack för det! Jo, jag undrar vad det är för melatonintabletter du tar. jag håller på att googla sönder mig just om melatonin. Sömnen är inte den bästa så jag griper varje halmstrå jag kan. Är de på recept eller har du köpt dem utomlands?

Svara
Åse 17 november, 2019 - 14:48

Hej Caroline! Jag har köpt dem i USA, men de går att beställa från Sverige. Jag kan se om jag hittar länk, bara svara mig i mailet du får med denna kommentaren.

Svara
Jeanette 15 november, 2019 - 13:41

Hej!
Jag såg Magnus Ugglas show för några veckor sedan.
Så himla bra……..
Ha det så kul!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.