Semesternaglar, grannmys och Dagens Tistel går till…

av Åse

Hej hej på er finingar!

Nyss hemkommen från Anette och Nagelhuset där jag fick fina höstnaglar i en underbar hallonröd nyans! Älsk på färgen!
Ni ser ju på bilderna nedan hur de såg ut innan haha! Färggelén utväxt till hälften.
Älskar formen, färgen, längden!

I går kom bästa grannarna över – Anna ska ju ha bebis om 1,5 vecka och jag åker utomlands i morgon så jag ville försäkra mig om en sista klapp på magen innan bebis är här!

Först en grön smoothie! Älskar den!

Många skickade DM och undrade vart örhängena kom från! Visst är de fina! De är från Lily & Rose och de köpte jag i Stockholm i torsdags!

Sista magbilden! 😍
Åhhhhhh så mysigt vi ska ha det när VI är föräldralediga! haha!
Långa sköna barnvagnspromenader, en kopp kaffe en tisdagsförmiddag! Jag längtar massa efter lilla bebis Olausson!

Anna är ju med i min bok! I träningsdelen 😍

Jag gjorde plåtpizza, DETTA receptet fast skippade broccoli och tryffelpeccorino och tog massa färsk mozzarella istället – SÅ GOTT!

Dagens tistel!

Har aldrig gett någon och hoppas jag aldrig slipper igen men Dagens Tistel går till fega, anonyma läsare som inte kan stå för sina åsikter utan att gömma sig bakom falska facebook konton eller multipla falska namn (fast med samma IP adress)
Jag stoltserar med att jag har de snällaste och raraste läsarna, jag vet många av mina närmsta bloggkollegor som får så himla mkt påhopp och jag får det SÅ sällan! Ni som kommenterar här på bloggen är positiva och helt underbara och så kommer det så klart en och annan elak kommentar (ytterst sällan) eller bara en trångsynt kommentar och oftast så handlar det om att jag inte bara har recept här på bloggen utan gud förbjude jag gör ju reklam för saker också!
Jag har dessutom fått ”skit” sista tiden (av en och samma person men med två olika nicks) att jag är på tok för strikt med kolhydraterna. Hen blir provocerad för att jag skriver ut att jag skippade potatisen eller lämnade brödet.
Så är det man kan inte vara alla till lags och det är OK! Jag är 45 år gammal och jag förväntar mig inte att vara omtyckt av alla. Hade det varit av vikt så hade jag knappast drivit den här bloggen och släppt in så många människor i mitt liv, tillgänglig för alla att tycka och tänka om.
Gillar man inte det man får här inne så är jag så införstådd med att man slutar läsa.

Under årens lopp så har jag gång på gång på gång skrivit inlägg och förklarat att detta inte är ett receptregister. Det är ingen matblogg, det är en livsstilsblogg precis som den varit från början! 2011 flyttade Underbar.org (min gamla blogg) in hit och sedan dess så ryms kläder, smycken, skönhet, mat, hem, fest, resor, inredning och familj här inne. Det kommer fortsätta att vara så!

Jag tar ingen skit om jag ska vara ärlig! Jag kan ta kritik men då ska kritiken banne mig komma från någon som rakt och ärligt visar vem de egentligen är! Inte gömma sig bakom ”Anna”, ”Catherine”, ”Nina” etc!

Och till svar till dig ”Ansgar” – så kan jag bara bemöta en av dina anonyma facebook kommentarer med: Jag är inte samma Åse som förut, jag förändras, mognar och utvecklas varje dag! Det hoppas jag verkligen att du också gör, vem du nu egentligen är.

Jag förmedlar det jag tycker om.
Jag tycker det är roligt att genom den här bloggen och med det mitt jobb fortsätta att tipsa om bra mat, bra produkter, bra resmål, bra restauranger, bra hotell, snygga outfits (billiga / dyra), goda parfymer, bra makeup, hälsosamma alternativ, goda recept och etc. Man får helt enkelt plocka det man vill läsa om här inne, det är ingen som tvingas köpa någonting, lika lite som du tvingas köpa allt du tipsas om i ett blankt magasin.
Denna bloggen är personlig men den speglar ändå det faktumet att jag arbetar bland annat som influencer och i det ingår att jag samarbetar med företag och deras varumärken och väljer sedan att lyfta och tipsa er om det jag tror kan vara intressant för er. Jag väljer bort mycket som jag inte kan stå för och som jag inte vill kommunicera.
Mina röda tråd är precis där den ska vara.

Jag vet inte vad som hänt med dig men inte är det samma Åse som förut. Tycker allt handlar om utseende och fina kläder. Ta en liten stund och sätt dig ner och fundera på om du vill fortsätta vara en bloggare bland alla andra. Du förmedlar bara fint, snyggt och konsumtion. Din röda tråd har liksom slagit knut på sig själv. Hoppas du hittar tillbaka till sig själv snart. Allt gott!

TUSEN tack för alla era kommentarer!
Jag väljer att stänga tråden nu, det är en ny dag och jag fortsätter precis som vanligt! PUSS & KRAM!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

Anna 4 oktober, 2018 - 04:41

Hej Åse.
Blir så ledsen på folk som sitter och kommenterar på bloggar/insta mm på det här sättet. Kan inte förstå att vuxna kvinnor kan sitta bakom en skärm och hiva ur sig massa elakheter hela tiden. Jag älskar din blogg precis som den är och hämtar gärna inspiration om både kläder och mat och inredning mm. Fortsätt som du gör och hoppas att du inte tar åt dig. Elaka människor lär enl svenska mått bara vara avundsjuka.
Kram

MIa 3 oktober, 2018 - 23:03

Hej Åse!

Jag heter Mia, boende i Stockholm och 47 år gammal. Om jag kunde skulle jag infoga en bild på mitt körkort och/eller pass för att inte räknas som en anonym fegis nu när jag väljer att kommentera detta inlägg.

En sak som jag tycker är väldigt viktig att förtydliga är att bloggare/influencers eller vad du/ni föredrar för titel innebär förpliktelser, precis som ALLA andra jobb. Bland annat att hantera missnöjda kunder på ett bra sätt. Och dina läsare är dina kunder, glöm aldrig det.

Du skriver att du bjuder in alla till ditt vardagsrum, vilket är en sanning med modifikation.
Det är ingen oredigerad inbjudan till dig och ditt liv du bjussar på, det är alltid på dina villkor och alltid redigerat så dra av ett par maskor på offerkoftan som du stickar på.

Du håller på med det här för att det är sååå roligt säger du. Och jag tror dig. Att likt en fjortis fota sig själv i nya naglar, nya hairtalks, nya fransar i olika outfits är ju varje Barbies dröm. Nu lever du den, som 45-åring. Klart att du har roligt.

Men, och jag säger det igen, det finns inget jobb som inte kommer med förkpliktelser av något slag och kan du inte ta kritik av de som betalar din lön, kanske du borde se dig om efter något annat. Kanske undersköterska på ett lassa skulle passa dig bättre?

Med vänlig hälsning
/MIa

Åse 4 oktober, 2018 - 07:35

Men vad märkligt, för enligt din mailadress som är knuten till en gravatar så är du: ”miaakku
Jag är en glad Skåning som bor i Jämtland sen 00. Tävlar bruksgrenen sök med min flatte.
Jobbar snart som redovisningsekonom och älskar god mat och dricka är företedda kock. :)”

Resten bemöter jag faktiskt inte, du har rätt till din åsikt och jag fortsätter att leka Barbie eller vuxen fjortis som 45-åring om det är det du tycker att jag gör.

Elisabeth 3 oktober, 2018 - 21:51

Jag blev förvånad att du svarade på min kommentar om en rätt du tipsat om. Måste ju ta en massa tid att svara på alla även om det är positiva kommentarer. All heder!

Millan 3 oktober, 2018 - 21:06

Jag läser din blogg varje dag och får så mycket tips och inspiration som jag aldrig har orkat med att hitta själv så stort tack för det❤ tyvärr så finns det missnöjda personer som har behov att trycka ner andra för att må bra själv och dom finns på många arbetsplatser, du gör alldeles rätt i att markera var gränsen går och jag hoppas att du fortsätter att vara precis som du är💕

Therese 3 oktober, 2018 - 20:41

Hm det är inte så att det är samma bittra människa som skrev till Victoria? Såg hon med blivit påhoppad om att låtsasäta mm?!

Jenjo 3 oktober, 2018 - 20:25

Jag har ALDRIG förstått mig på folk som läser sådant de inte gillar, och dessutom lägger ner tid på meningslösa och ibland elaka kommentarer. Herregud, vill man inte använda tiden till det man gillar!? Så korkat…
Det är klart du inte är samma Åse nu som tidigare. Vem är samma person år efter år!? Ingen, inte ens om man tror att man är samma…
Patetiska himla människor. 😡
Du är ju bara så himla bra och jag älskar att följa dig. Känns så priviligerat att få följa dig i ditt liv, så mycket som vi får.
Tusen tack för att du finns här för oss ❤️
Kram finaste! 😘

MarianneK 3 oktober, 2018 - 20:20

Håller med det mesta ovan. Jag har helt annan stil än du, men det gör ju det hela mer intressant. Så kul att se någon som precis har hittat sin egen livsstil, både bra och mindre lyckade dagar. Inte bara hur underbart allt är, utan även om motgångar. En ärlig bild av just ditt liv.
Maten är hur god som helst och en inspiration när ens egna ideer saknas.
Om jag ville ha en kopi av mitt liv, kunde jag ju skriva min egen blogg…

Du tipsade om Bubbledogs när du var i London, deras Kitchen Table restaurant har just fått sin andra Michelin stjärna, så de kan mer än hot dogs!

Fortsätt ätt följa din egen väg Åse,det är ju hela meningen med det här skrivandet!

Jag blir GLAD av att läsa din blogg.

Masale 3 oktober, 2018 - 20:19

Älskar din blogg EXAKT som den är. Läser minst en gång om dagen…
Keep up!

Eva Larsson 3 oktober, 2018 - 18:38

Fortsätt vara som du är Åse och försök strunta i alla troll! 💝

Tina 3 oktober, 2018 - 18:34

Du gör HELT RÄTT, Åse! Skit i såna bittra människor….. Sådana kommentarer säger ALLT om de som fäller dom, inte ett dugg om dig eller din blogg.
Jag ÄLSKAR DIN BLOGG, dina recept o din matlagning passar mig perfekt ❤️
Att du dessutom verkligen gläntar så mycket på dörren till ditt privatliv anser jag vara en ynnest att bli en liten del av…..
TACK fina du och fortsätt för guds skull som du gör! För mig är du verkligen sinnebilden av en influencer 😍😍😍

Anita 3 oktober, 2018 - 15:44

Åh alla dessa människor som mår dåligt ,men gör inget åt det utan låter det gå ut över andra.
Jag älskar din blogg med recept och ideer. så kör på som vanligt

Ewa 3 oktober, 2018 - 15:26

Hej Åse! Vad är det för fel på folk? Kan man inte bara vara tyst och sluta följa istället?! Det du skriver och beskriver din blogg är just anledningen till att jag följer den. Den blandningen av allt är ju det som blir så bra. Det tror jag de flesta som följer dig tycker. Fortsätt så Åse, då blir många av oss glada.

Maria Glud 3 oktober, 2018 - 15:25

Avundsjukan är nog den värsta sjukdomen ! Bloggen är supertrevlig och har lite av varje till alla typer, strunta i vad folk tycker ! Det är väl bara att läsa nåt annat om man inte tycker det passar en! Livet är för kort för dumma kommentarer! Heja Åsa!

Ann 3 oktober, 2018 - 15:08

Så trist med energitjuvar! Tyvärr finns de överallt! Det bästa är att man faktiskt kan säga stop, nej, imte OK och blocka och precis som du säger åt dessa ”hens” att det är valfritt om man följer eller ej.
Ta inget skit Åse du är du och har bara utvecklats till det bättre och det är väl det som sticker i ögonen på folk och psykopater 😉
Kraaaaaaam!! ♥

Karin 3 oktober, 2018 - 14:52

Ja alltså, det är just därför jag gillar din blogg, dels för att det är fokus på lågkolhydratkost och för mig är det inte det minsta konstigt om man då hoppar över ett hamburgerbröd eller potatisen eller vad det nu är om man äter just lågkolhydratkost. Jag förstår inte riktigt problemet. Ska du skriva om lågkolhydratkost, men inte följa den själv? Det var ju en väldigt märklig kommentar.

När det gäller ”ytan” eller ytlighet om man nu vill det så är det ju just den andra aspekten av varför jag gillar din blogg. Jag läser den både för att få mattips samt shoppingtips. Jag vill ha dina outfits och tips på var man kan köpa dem för du har en inspirerande stil och vi verkar gilla liknande kläder. För mig är det inte ytligt även om det handlar om yta och yttre och jag ser det absolut inte som något negativt. Jag gillar den sidan mycket!

Sen är det säkert så att denna stackars lilla person som skrivit sin kommentar, tror säkert sig vara konstruktiv och snäll som delger dig, denna förändring som du har gjort enligt personen, men i själva verket är det bara ett stinkande fult inlägg, som inte är trevligt på något sätt, trots ”förhoppning” och ”allt gott”. Blä!!

Fortsätt precis som DU vill med din blogg, de som vill fortsätta läsa gör det och andra kan sluta! Kram till dig!

ÅsaS 3 oktober, 2018 - 14:41

Ojsan hoppsan.. Nån som inte är nöjd med sitt liv utan måste ta ut det över nån annan. Såg att Matplatsen också hade nån avundsjuk och missnöjd läsare. Tråkigt, för er båda.
Men jag är glad att du fortsätter blogga på ditt vis, om din vardag som fest, livet i stort och smått och mat och recept. Klart det inte ”är som det alltid varit”, då vi (du, jag och alla andra) utvecklas genom livet och dess gång. Det kommer ju nyheter inom alla områden – mat, kläder, resor.. Klart man anpassar sig. Så fortsätt så som du gör och gjort, för din Gott&Blandat-påse till blogg är en av mina favoriter och jag plockar de godbitar jag vill ha, och det hoppas jag att andra också gör.
Kram ❤️

Jenny 3 oktober, 2018 - 14:27

Men alltså, tycker din mix på bloggen är toppenbra 👌 fortsätt så, jag läser den varje dag, kommenterar dock inte varje gång, ska bli bättre på det😎 kram

Sofia 3 oktober, 2018 - 14:21

Heja dig Åse, älskar din blogg och mixen du har av allt, och för att den är så ärlig, fortsätt bara som du gör!!!

Åsa 3 oktober, 2018 - 14:19

Var och en utformar väl sin blogg såsom den vill, passar det inte någon/några läsare kan de väl söka upp något som passar dem bättre istället för att kritisera. Fortsätt du som det funkar bäst, du gör det bra (alltid med ett glatt humör som smittar)! Fantastiskt gjort av en bloggare att kunna tjäna något på sin blogg, tycker jag. Den där bredden kan ju faktiskt dessutom vara en del av hemligheten bakom framgången, någon kan alltid finna något som intresserar. Surkart är inget att bry sig om, såna lär det alltid finnas. 🙂

Malin henriksson 3 oktober, 2018 - 14:18

Hej åse!
Det finns otrevliga nötter överallt och det läser jag hos många bloggare, hur de / ni har det. Dessa troll verkar inte ha något eget liv, vill säkert leva som ni men lägger sin energi och ”kreativitet” på att jävlas ist. Tråkigt 😔
Men bra du har så många som faktiskt gillar det du delar med dig av. Jag är en av alla som du vet❣️ Undrar om jag är inne på mitt 7:e år med dig nu 😁😁 fortsätt med det du gör 🤗 kram / Malin

Irene 3 oktober, 2018 - 14:18

Ja kära Åse vad är det för fel på folk.
Lilla jag gillar vad du gör, och du inspirerar mig verkligen.
Livet är för kort för att få skit av ”troll”
Tack för allt du bjuder på.❤️

Sanna 3 oktober, 2018 - 14:07

Jag älskar hela ditt liv. Med alla uppåt och neråt och hitåt och ditåt. Det är så livet är. Det finns rena matbloggar, det finns rena inredningsbloggar och så finns det arga bloggar, ledsna bloggar men så finns det främst ÄRLIGA bloggar som 56kilo.se. Där ryms dammsugare bland dammtussar och rödvinsglas bland reklamannonser, kyckling som samsas med blomkålsmos och en och annan potatis. Men främst rymmer den KÄRLEK, världens vackraste kvinna och ett JÄVLA STORT HJÄRTA. Love you darling <3

Åse 4 oktober, 2018 - 06:44

❤️❤️❤️❤️

Ullis 3 oktober, 2018 - 14:02

Det är ju just din mix som gör den här bloggen unik👍♥️. Det är Du som gör att man stannar här inne år efter år… Tack! Kram

Tine 3 oktober, 2018 - 14:00

Bra skrivit👌

Kommentarer är stängda