7,4K
Måste dela med mig av en smarrig pizza vi åt för några dagar sedan.
Köttfärspizza med ägg är så rackarns gott! Kommer ihgåg att vi hade en pizzeria om hörnet där jag bodde i min första lägenhet som gjorde en så god pizza med allt möjligt på! Köttfärssås, ägg, broccoli, paprika, fläskfilé, bearnaise typ rubbet haha!
Jag nöjde mig med köttfärssås, ägg, broccoli, champinjoner, paprika och tryffelpecorino! YUM!
Skriv ut
Hej på er!
MITT I VECKAN – redan? Och mars väntar runt hörnet! Heeeeelt ok för mig! Jag är såååå färdig med januari och februari. Aldrig varit maken om sådana energitjyvande månader förr! Kallt som sjuttsingen men barmark och strålande sol åtminstone!
Sista dagarna har jag känt störreb behov av att äta tidigare så då gör jag det!
Omelett på 2 ägg och 1 msk färskost, kallrökt lax och avokado och så klart ACV
Måste dela med mig av en smarrig pizza vi åt för några dagar sedan.
Köttfärspizza med ägg är så rackarns gott! Kommer ihgåg att vi hade en pizzeria om hörnet där jag bodde i min första lägenhet som gjorde en så god pizza med allt möjligt på! Köttfärssås, ägg, broccoli, paprika, fläskfilé, bearnaise typ rubbet haha!
Jag nöjde mig med köttfärssås, ägg, broccoli, champinjoner, paprika och tryffelpecorino! YUM!
Skriv ut
Köttfärspizza med ägg och tryffelpecorino
- Portioner: 4
Ingredienser
- 1 sats Fat Head pizzadeg: https://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
- Köttfärssås:
- 800 g nötfärs
- 1 finhackad gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 400 g krossade tomater
- 1 dl rött vin
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk konc. oxfond
- ½–1 tsk chiliflakes
- 1 tsk oregano
- 1 tsk timjan
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Topping:
- 4 stekta skivade champinjoner
- 1/2 röd paprika
- 1 liten färsk broccoli
- 4 ägg
- 1,5 dl riven ost
- 4 msk riven pecorino, gärna tryffel
Instruktioner
- Förbered pizzabottnarna.
- Sätt ugnen på 250 gr.
- fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
- Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka två ägg på varje pizza. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg. Riv lite tryffelpecorino ovanpå vid servering
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
[…] lågkolhydratbotten) och så får det bli ett glas av vinet jag ska tipsa om! Tror det får bli köttfärspizza! Blev så sugen på det när mamma och syrrorna hade en liten mysig fredagsdejt med just […]
[…] gjorde plåtpizza, DETTA receptet fast skippade broccoli och tryffelpeccorino och tog massa färsk mozzarella istället […]
den där pizzan ser helt sjukt god ut! 😛😛
Köttfärs och ägg på pizza är ju såå gott! Brukar välja den när det väl är ”min tur” att välja vilken pizza vi ska ha. Orkar sällan äta en hel själv, så jag brukar dela med antingen Miss17 eller maken.
Tryffelpeccorini har jag bara smakat nån gång, men får nog lov att köpa hem den snart. Har verkligen fastnat för allt vad tryffel heter – salami, olja, honung… Så varför inte även osten, då..
Nu blir det kaffe och fröknäcke. Allt för att få upp värmen lite, efter dagens promenader till och från jobbet, -16gr här och snö.. Och nu även strålande sol!
Kram ÅsaS