Köttfärspizza med ägg och tryffelpecorino

av Åse

Hej på er!
MITT I VECKAN – redan? Och mars väntar runt hörnet! Heeeeelt ok för mig! Jag är såååå färdig med januari och februari. Aldrig varit maken om sådana energitjyvande månader förr! Kallt som sjuttsingen men barmark och strålande sol åtminstone!
Sista dagarna har jag känt störreb behov av att äta tidigare så då gör jag det!
Omelett på 2 ägg och 1 msk färskost, kallrökt lax och avokado och så klart ACV



Måste dela med mig av en smarrig pizza vi åt för några dagar sedan.
Köttfärspizza med ägg är så rackarns gott! Kommer ihgåg att vi hade en pizzeria om hörnet där jag bodde i min första lägenhet som gjorde en så god pizza med allt möjligt på! Köttfärssås, ägg, broccoli, paprika, fläskfilé, bearnaise typ rubbet haha!
Jag nöjde mig med köttfärssås, ägg, broccoli, champinjoner, paprika och tryffelpecorino! YUM!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttfärspizza med ägg och tryffelpecorino


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 sats Fat Head pizzadeg: https://56kilo.se/fat-head-pizzadeg-56kilo/
  • Köttfärssås:
  • 800 g nötfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g krossade tomater
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk konc. oxfond
  • ½1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping:
  • 4 stekta skivade champinjoner
  • 1/2 röd paprika
  • 1 liten färsk broccoli
  • 4 ägg
  • 1,5 dl riven ost
  • 4 msk riven pecorino, gärna tryffel

Instruktioner

  1. Förbered pizzabottnarna.
  2. Sätt ugnen på 250 gr.
  3. fräs köttfärsen med lök och vitlök och rör ner övriga ingredienser. Låt allt puttra ihop i 15 minuter. Låt ev överflödig vätska rinna av.
  4. Fördela köttfärssåsen på pizzorna och lägg på champinjoner, strimlad paprika, skivad broccoli och riven ost. Avsluta med att knäcka två ägg på varje pizza. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter tills äggen stelnat och pizzan fått fin färg. Riv lite tryffelpecorino ovanpå vid servering

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Italiensk kycklinggryta & Vintips! - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 8 maj, 2022 - 16:31

[…] lågkolhydratbotten) och så får det bli ett glas av vinet jag ska tipsa om! Tror det får bli köttfärspizza! Blev så sugen på det när mamma och syrrorna hade en liten mysig fredagsdejt med just […]

Svara
Semesternaglar, grannmys och Dagens Tistel går till... - 56kilo.se - Inspiration, Livsstil & LCHF Recept 3 oktober, 2018 - 13:52

[…] gjorde plåtpizza, DETTA receptet fast skippade broccoli och tryffelpeccorino och tog massa färsk mozzarella istället […]

Svara
Sandra 1 mars, 2018 - 14:15

den där pizzan ser helt sjukt god ut! 😛😛

Svara
ÅsaS 28 februari, 2018 - 16:26

Köttfärs och ägg på pizza är ju såå gott! Brukar välja den när det väl är ”min tur” att välja vilken pizza vi ska ha. Orkar sällan äta en hel själv, så jag brukar dela med antingen Miss17 eller maken.
Tryffelpeccorini har jag bara smakat nån gång, men får nog lov att köpa hem den snart. Har verkligen fastnat för allt vad tryffel heter – salami, olja, honung… Så varför inte även osten, då..
Nu blir det kaffe och fröknäcke. Allt för att få upp värmen lite, efter dagens promenader till och från jobbet, -16gr här och snö.. Och nu även strålande sol!
Kram ÅsaS

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.