Sambalkotletter – långlagade och möra

av Åse

Åh en favorit i repris åt vi förra veckan – detta är ju så gott och sköter sig själv!
Blir himmelskt gott och så möra!

Saltgurka och sockefri lingonsylt är ett måste för mig!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kotletter i sambalsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 4 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

8 kotletter
4 dl creme fraiche
4 dl vispgrädde (blir sås över men det är för att det ska täcka kotletterna, såsen kan man spara sedan)
24 tsk sambal oelek
0,5 dl tamari soja
1 msk kalvfond
lite salt och peppar


Instruktioner

Lägg kotletterna i en ugnsform.
Koka upp grädde, creme fraiche, soja, fond, sambal oelek, smaka av med salt och peppar.
Häll över kotletterna och in i ugn, 175 grader i ca 90 minuter.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

24 kommentarer

Anna 18 juli, 2024 - 17:47

Adda några pressade vitlöksklyftor är också supergott

Svara
Thomas höglund 11 mars, 2023 - 09:41

Funkar den till Lchf?😁

Svara
Åse 16 mars, 2023 - 15:18

Absolut! =)

Svara
Sandy 29 september, 2018 - 18:23

Supergott, helt klart 5 av 5! Brukar ta lite mer sambal eftersom vi gillar stark mat. Tycker denna maträtten är kanon med blomkålsris och en sallad.

Tack för receptet, guld värt!

Svara
Åse 30 september, 2018 - 14:19

Härligt det smakade! Och håller med sambal är gooooott!

Svara
Ewa 31 augusti, 2018 - 11:06

Fantastiskt gott och så smidig tillagning!Hela familjen gillar denna rätt👌👏❤️






Svara
Åse 31 augusti, 2018 - 11:12

Kul att höra! tack för feedback! 🌸🙏🏻

Svara
Jeanette K 29 augusti, 2018 - 18:25

Det här receptet använder jag väldigt ofta, men varierar smakerna och byter ut kotletterna mot kycklingfiléer. Det är bara fantasin som sätte gränserna här.
Tack för många goa recept!

Svara
Marianne 28 augusti, 2018 - 08:14

Dessa gör jag ganska ofta. Enkelt och gott.

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 11:48

Visst är dem! Fantastiskt goda och jag älskar när allt sköter sig själv!

Svara
Irene 27 augusti, 2018 - 21:49

Bara älskar detta, så gott och enkelt när man är få eller många spelar ingen roll.
Min bror äter inte fläskkotlett 🤭, ideer menar jag, han blir bjuden hos oss, äter och tre dagar senare vill han ha receptet
Det finns hopp.
Lägger in saltgurka efter ett gammalt recept, mums så gott.
Härlig måndag på dig.






Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 11:51

Hahah sedärja!

Åh men kan du inte dela med dig? Hade varit kul! Kram!

Svara
Irene 28 augusti, 2018 - 13:42

Kommer recept om några dagar.

Svara
Helén 27 augusti, 2018 - 20:46

Verkligen supergott! Jag valde blomkålsris. Detta kommer lagas om och om igen, det lovar jag. Tack för tipser






Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 15:38

Mums! Kul det smakade!

Svara
Eva 27 augusti, 2018 - 20:44

Mmm så gott! Det blir det nån dag👍
En fråga bara. Kotletter är ju runda. Dom här ser långa, fyrkantiga ut. Använder du inte kotletter med ben?
Konstig fråga kanske men såg lite konstigt ut, hihi

Svara
ÅsaS 28 augusti, 2018 - 15:30

Formen beror helt på hur kotlettbiten skärs ut av styckmästaren. Jag tror inte jag har sett många runda kotletter under mina år i butik. Visst, de med ben kanske blur lite rundare, om du skär bort benet innan stekning, men varför göra det? Finns så mycket smaker i benen fast man inte tror det.
Själv köper jag oftast kotletter utan ben, eller kotlett i bit och skär mina egna skivor hemma.
/ÅsaS

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 15:38

Mej dessa var benfria! Tycker det blir bättre i denna rätten då benen ofta kan lossna pga köttet är så mört 🙂

Huruvida kotletterna är runda eller inte beror lite på hur de styckats 🙂

Svara
Barbro 27 augusti, 2018 - 18:49

Helt otroligt att du lägger upp ett precis som jag gjorde något liknade helgen men jag har ingen fond i.Smidigt att man slipper stekoset.
Ha det så kul nu i Göteborg.

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 15:36

Haha som det kan bli! Tack Barbro! 💕

Svara
Nina 27 augusti, 2018 - 17:57

Såååå gott!!
Och den såsen, man kan ju äta den med sked 😋

Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 15:36

Haha verkligen!😛

Svara
ÅsaS 27 augusti, 2018 - 16:08

Ungefär så brukar jag laga mina kotletter, fast i panna på spisen, med lock på. Såå gott! Mina tillbehör är hederlig kokt potatis. Och det är ju så gott att mosa potatisen i såsen, så som man gjorde när man var barn.
Ni som inte lagat detta – gör det!






Svara
Åse 28 augusti, 2018 - 15:39

Ja mums!! Kokt potatis är så gott till!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.