God morgon söndag!
Här försöker vi få liv i tjejerna för att dra till beachen, inte det lättaste kan jag berätta – vi kommer ju i säng så sent här så de behöver sova för att få ihop sina timmar 😅
Men i morgon tänkte vi åka till Tabarca Island så då måste vi upp tidigare så det blir en tidigare kväll här!
Här kommer ett smarrigt tips till er!
Enkelt men gott så här i grilltider ☀️
Galet god ranch dressing med avokado. Blir så fräscht med avokado i majonnäsbaserad dressing.
Kycklingen grillar man enkelt på grillen, tänk på att låta kycklingen vila under bakplåtspapper ca 10 minuter innan den skärs upp, då blir den som saftigast.
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander – smarrigt!
Bara att lägga i det man gillar bäst!
Tänk på att kycklingen ska marinera ca 1 timme (gärna längre!) så var ute i tid.
Allt annat går ju att förbereda.
Salladswrap med tacokyckling och avokado-ranchdressing
- Portioner: 4-6
Ingredienser
600 g kycklingfilé
1 påse tacokrydda, gärna sockerfri
3 msk rapsolja
3 msk ljus soja, gärna tamari
Avokadoranchdressing:
2 dl neutral rapsolja
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1 avokado
2 msk finhackad persilja
1–2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Tillbehör, förslag:
Salladsblad (romansallad på bild)
körsbärstomater
gurka
svarta oliver
jalapenos
limeklyfta
salsasås
koriander
Instruktioner
Börja med kycklingen.
Putsa kycklingfiléerna, lägg dem i påse eller skål med tacokrydda, olja och soja, salta något. (tänk på att sojan är salt)
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Grilla sedan eller ugnslaga kycklingen (20-25 minuter på 200 gr.) och låt vila under bakplåtspapper innan de skärs upp.
Fortsätt med dressingen: Jag har alltid alla ingredienserna kylskåpskalla, de behöver vara i samma temperatur för att det ska bli en majonnäs.
Lägg alla ingredienserna utom avokadon och persiljan i en mixerskål och sätt stavmixern i botten.
Kör igång mixern och vicka lite på den tills majonnäsen gått ihop.
Mixa sedan ner avokado och rör sedan i finhackad persilja.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Detta var bland de godaste jag ätit 👌🏻 Tack för det receptet 😀 Vi hade santa Marias pineapplesalsa till
Vad roligt att höra Kicki! tack för feedback!
Åh va kul med Tabarca. Var där i slutet av maj, en underbar dag med sol, bad o god mat. Väldigt mysig liten ö.
Ha en härlig dag!
Vad roligt att du gillade! Vi åker på tisdag, blev lite ändrade planer 😅