4,8K
Här kommer en bild på den smarriga kycklingen med salami och pesto som är så god (tycker jag). Receptet kommer ifrån Ola Lauritzson.
Ett snabbt sätt att pimpa en kycklingfilé! 🙂
1 kycklingfilé
2 skivor salami
1 msk grön pesto
In i ugn 250g i ca 15-20 minuter (jag använder alltid termometer för att se när kycklingen är klar)
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
16 kommentarer
Suuupergott!!
Har nu testat att göra dessa för andra gången och idag lyxade jag till det extra med lite västerbotten ost på och det var gudomligt gott. Ja.. det vill säga om man tycker om den osten:)
Härligt att se att du har hittat till LC/LCHF du oxså och ännu roligare är det att se att du visar att man kan kombinera efter hur sin egen kropp mår.
Själv var jag evigt ny på VV, i många omgångar, men fixade inte att man fick lite skuldkänslor av att man inte riktigt nådde ända fram, jag var hungrig nästan jämt eller snarare sugen.. att man sparade points till festligheter och mellan dessa frosserier på points med total avhållsamhet med tyngpunkt på att leta det som gav mest mängd mat på minsta möjliga points.
Har kört efter kolhydratfattig kost sedan 1½ år sedan och kan bara säga att det tog tid att släppa skuldkänslan över att äta det som var gott, riktigt creme fraich, grädde och smör. Rasade på vågen och min omgivning trodde jag var sjuk, samtidigt hade jag inte mått så bra, ätit så gott och tappat så mkt i vikt på så kort tid. Visst har man haft perioder på resan där man har ramlat tillbaka i samma mönster men med personer som du, Dessi, Airam, Fjällmor och Anna J D med flera så blir det så mkt enklare att hitta tillbaka och hitta gnistan igen.
kram
Thess
ps.
Har funderat lite och jag tror mig känna igen dig från en liten by i södra småland, du har händelsevis inte bott där?
[…] går eftermiddag grillade vi och jag gjorde den salamifyllda kycklingen, kan berätta att den är kanon att grilla på vanlig grill! Peston håller sig på plats. Till det […]
Bjöd vänner på middag och bjöd då på denna kyckling… och det var supergott! Enkelt, men smarrigt 🙂 Tack för receptet!
Åhh va gott det var… va gjord man utan dina underbara recept tack!
Oj vad många goda recept du kommit med 😉 Härligt
Den där nötblandningen den ska jag göra tänkte jag,gjorde det där mellamålet med kesellan…..Mums så gott det var.
Jo sen gjorde jag oxå din tacogratäng och den blev sååå populär här hemma ,så den kommer jag att göra massor med gånger 😉
Kram
Denna gjorde vi och hela familjen (ja inte vegetarianen då) tyckte det var supergott.
Kram från Gbg
Ser verkligen gott ut, måste testas! MUMS
Din kyckling ser godare ut än den i Expressens bilaga, trots att det är samma recept. Den i Expressen såg så blek och tråkig ut, din ser däremot jättesmarrig ut! =)
Ser väldigt gott ut =)
Hmm ja detta hade nog min sambo gillat. Personligen ätar jag inte ”riktig” korv längre. Det tar emot. Kan ej förklara så jag satsar på veggiekorv istället =) men detta kommer han absolut att gilla så det ska jag göra nån dag!
Åhh salami igen!! (tänkte på Aikas gojs ;P ) ..måste testa detta!!!
Kan man köra vilken salami som helst?? (är ju som sagt inte helt inne i GI än)
Kraaam
Ser verkligen jätte gott ut 🙂 Måste testa vid tillfälle!
Oj oj… Detta såg mycket mumsigt ut… 🙂
Oh ser smaskens ut! Har gjort en liknande variant men där hade jag inte pesto utan mozzarella och soltorkade tomater i tillsammans med kalkonsalami. Också smaskens!
kram från mig
Åhh ser alltid lika inbjudande när du lägger upp dina recept. Tack för att du delar med dig. Ska testats till helgen.
Jajja.
OHHHH mums så smarrigt. Detta måste jag bjuda min man på. 🙂 God morgon…