Saftiga rosépepparbiffar med krämig pepprig sås

av Åse

Innehåller annonslänk till Ellos

God morgon darlings!

Är ni igång igen efter Påsken? Jag är liiiiite svårstartad!
Fick dessutom hämta hem Alice igår som med största sannolikhet fick ett migränanfall med svår huvudvärk och sedan kräkning på det. Det blev bra sedan efter några timmars sömn i mörkt rum. Stackare! Men som sagt gårdagen blev varken hackad eller malen.

Jag ska strax få i mig frukost och sedan bege mig ner till min frisör Malin på No. 27 välbehövligt klipp (håret växer som ogräs!) och bottenfärg.
Måste först bara dela med mig av gårdagens middag!

Sååå saftiga Rosépepparbiffar i ljuvlig rosépepparsås med rotselleripommes och tillbehör – YUMMIE!
Vi tyckte biffarna blev så saftiga och smakrika!
Rosépeppar är ju så gott tycker jag. För att inte tala om vacker med sina röda korn.

Rotselleripommes är så enkla att göra =)
Rotsellerin skalas och skärs i stavar och sedan kör jag dem i min Airfryer med lite olivolja, saltar sedan! (HÄR är en bra till kampanjpris!
Är galen i min Airfryer numera, har den numera bredvid spisen och ugnen och använder varje dag som komplement till ugn.

Här kommer receptet på biffarna och såsen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga rosépepparbiffar med krämig pepprig sås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Biffar:
800 g nötfärs
2 ägg
1 finhackad fräst lök
1 tsk salt
1,5 msk kalvfond
1,5 msk mortlad rosépeppar
1 msk pofiber
1 dl vätska (mjölk, grädde, vatten etc)

Krämig rosépepparsås:
1 msk hel rosépeppar
1 tsk olivolja
100 g naturell färskost
1 dl grädde
2 dl vatten eller annan vätska (jag tog hälften mjölk, hälften vatten)
1,5 msk kalvfond
1 skvätt tamarisoja
1 tsk senap


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Fräs löken i lite smör eller olja. Blanda ihop med övriga ingredienser till biffarna.
Forma små biffar och stek i het panna, de ska mest få fin färg på båda sidor så går de klara i ugnen sedan.
Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen.
Fräs rosépeppar i lite olja i en såskastrull.
Vispa ur pannan med lite vätska och sila sedan upp i kastrullen. Rör ner övriga ingredienser och koka upp såsen. Låt koka ihop tills den tjocknat. Smaka av med ev mer salt och rosépeppar (du kan mortla lite ner lite rosépeppar men det ska även vara hela i såsen)
Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

8 kommentarer

Disa 10 maj, 2020 - 18:49

Tack för receptet. Jag lagade biffarna idag och de fick väldigt bra betyg från min sambo som även är en kock. Detta kommer jag att laga många gånger.

Svara
Åse 10 maj, 2020 - 18:50

Vad roligt att höra! Tack för feedback 🙏🏻

Svara
ÅsaS 15 april, 2020 - 22:39

Nej, stackars Alice! Brukar hon få migrän? Och har ni kollat upp orsaken? Samuel fick ett antal migränanfall som 7(?)-åring. Efter X antal provtagningar och undersökningar konstaterades att han var översynt, och behövde glasögon. Anfallen försvann, och glasögonen slapp han efter ca 2 år. Inga fler anfall efter det heller. KAN vara så enkelt.

Jodå, jag är igång efter påsken, och har även jobbat under påsken. Hos oss är alla dagar ”vanliga” dagar (dagligvaruhandeln), då 3/5 i familjen jobbar så, dock inom olika kedjor.. 🤭
Tack för påminnelsen om AirFryern. Den har nästan blivit bortglömd här. Ungarna tycker frittarna blir tråkiga i den. Men jag använder ju ingen olja, men det kanske man ska.. Hur mycket olja använder du? Geggar du runt frittarna i oljan, eller har du den bara i botten på fryern? Borde väcka liv i den igen, så den inte bara blir ståendes..
Ha det gott! Kram 💕

Svara
Åse 16 april, 2020 - 09:06

Nej första gången men hon får lätt huvudvärk och ja synen behöver vi kolla upp faktiskt. Skönt det blev bra för er!
Jag använder lite olja till rotfrukter etc som ju inte är förpreppade. Köpa frittar är ju redan friterade och behöver ingen mer olja tycker jag. Se till så att du har på 200 gr så de blir riktigt krispiga.Kram kram!

Svara
Anna-Lena 5 november, 2020 - 16:05

Hej. Undrar hur lång tid du kör rotselleristavarna på? Och om du skakar om dem efter halva tiden eller oftare eller något annat trick som är bra att veta. Eftersom vi just blivit med Air Fryer så skulle jag uppskatta lite fler recept med tips med tid o värme också.
Ska testa hela receptet – det ser smaskigt ut.

Svara
Jenny 15 april, 2020 - 13:34

Har du den airfryern som du länkar till? 🙂 funderar på att köpa en men vill veta att den är bra. PS tack för alla dina underbara recept <3

Svara
Åse 15 april, 2020 - 13:36

Nej jag har en Phillips Airfryer men den här har fått fina recensioner, en vän har den.
Titta tex här om du vill läsa lite recensioner (billigare på Ellos nu dock): https://www.kitchentime.se/p/aerofryer-xl-32l-digital

Svara
L 15 april, 2020 - 11:57

Skulle också behöva klippas men håller mig hemma i dessa virustider.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.