Saftiga Nötfärsbiffar med brunsås i Crockpot

av Åse

Slirar in så här på kvällskvisten för måste dela med mig av detta receptet!
Inget ni hinner göra i kväll men kanske i morgon! =)

Färsbiffar är såååå goda att göra i crockpoten! Blir saftiga och sköter sig själv och man behöver INTE steka dem!
Alla tre hemmavarande barn lovordade dem, hör inte alltid till vanligheten (ni vet skomakarens barn) 😅

TIPS! För att få lika stora biffar så har jag ett dl mått! (Runt i botten), går snabbt och enkelt att göra biffar!

4 timmar på LÅG och de är klara!
Efter halva tiden så tog jag en sked och delade de översta från understa lagret, de sitter fast lite men är enkla att dela på.
Biffarna lyfts upp från crockpoten och så silar jag skyn, blir ca 2 dl smarrig buljong att göra sås på!

Jag gjorde en härlig champinjonbrunsås – sååååå smakrik!

Gräddstuvad savoykål och ris till de som vill ha det.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga Nötfärsbiffar med brunsås i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 12 biffar

Ingredienser

1 kg nötfärs eller blandfärs
2 ägg
1 riven gul lök
2 dl mjölk (eller grädde)
1 dl havregryn eller 2 msk pofiber
1 tsk grillkrydda
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk dijon
2 krm svartpeppar
2 msk kalvfond
23 msk japansk soja
Svartpeppar

Sås:
250 g champinjoner, i kvartar
smör att steka i
skyn från biffarna
3 dl vatten
1 dl grädde
knappt 1 msk kalvfond (smaka av så det inte blir för salt)
lite redning av valfri sort


Instruktioner

Blanda ihop mjölk med havregeyn eller pofiber, låt svälla 5 minuter.
Blanda sedan ihop allt till smeten och forma biffar. Lägg i crockpot och sätt på LÅG i 4 timmar.
Dela det övetsta lagret från underst med en sked efetr ca halva tiden. Blanda försiktigt ihop biffar och sky.
När biffarna är klara lyft upp och förvara på fat så länge. Sila skyn från crockpoten. Stek champinjonerna i lite smör, vispa ner skyn, vatten, buljong, fond och grädde. Red med valfri redning. Smaka av sälta och krydda med lite peppar och lägg ner biffarna. Låt biffarna bli varma i såsen och server.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Ulrika 5 augusti, 2023 - 21:03

Oj vilka goda biffar det blev! Alla älskade dem och dina instruktioner är som alltid superbra!

Svara
Åse 6 augusti, 2023 - 10:59

Tack Ulrika! Glad att det smakade! =)

Svara
Catti 13 mars, 2022 - 22:54

Du byter inte plats på över- och underlaget efter halva tiden?

Svara
Åse 14 mars, 2022 - 06:48

Nopps!

Svara
lenah 23 januari, 2022 - 21:21

Smarrigt recept du delar 🤩 gillar att de kan lagas i crock-pot. Undrar om det funkar att lägga ett lager smörgåspapper mellan dem så lagren fastnar i varandra?






Svara
Åse 24 januari, 2022 - 08:08

Hej! Ja, det bör ju fungera så länge pappret inte löses upp av vätskan eller avger någon smak/några ämnen?
I går gjorde jag biffar på kalvfärs i crockpot, ojoj, sååååå gott! Det receptet kommer senare idag.

Svara
Sandra 20 januari, 2022 - 22:51

Hej, tack för en inspirerande o bra blogg. Gillar dina små lampor du har på bordet. Var hittar jag såna?

Svara
Åse 21 januari, 2022 - 08:16

Det är restauranglampor från NEOZ lighting (beställt från australien) 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.