Saftiga kycklingfiléer i Crockpot

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken och Amazon

Hej och skön onsdag på er!

Ja nu har hösten verkligen satt klorna i oss, eller hur? Det blir allt mörkare och jag personligen känner hur tröttman hänger över mig. Men så är det, denna tiden nu är lite besvärlig när vi ska styra om kropp & knopp från sommartid till en tid med mindre ljus. Märker på Alfons också att han är tröttare än vanligt. Viktigt att vara ute i ljuset så mkt som möjligt!

Vad sägs om den här vackra höstbilden jag knäppte i går morse på min runda? Oktober ÄR ju vacker!

Min vackra rosbuske som jag fick av mamma för en herrans massa år sedan, nu blommar de sista två rosorna 🌸

Jag sitter och googlar Crockpots, tror tyvärr jag måste köpa en ny – känns som att termostaten på min gått sönder, den tillagar maten alldeles för snabbt så den kanske fastnat på HÖG?
Är liiiiite sugen på en Crockpot Turbo Express! Nu är det ett erbjudande på den (ord pris 2999:-!)
HÄR

Den verkar ju grym! Man kan använda den till tryckkokning, slow cooking, ångning och sous vide!

Jag ska fundera lite över dagen.
Men över till receptet! Alltså, jag gör ALDRIG kycklingfilé på annat sätt längre! För det här blir såååå saftigt och gott.
Beroende på vilken crockpot man har eller hur mycket kycklingfiléer som tillagars så kan tiden variera så jag rekommenderar er att ha en termometer för att få kycklingen PERFEKT, efter det så kommer ni ju ihåg när just er kyckling är klar i er crockpot!

Min absoluta favorittermometer är MEATER + 

Jag får plats med 4 stora kycklingfiléer i min, jag lägger dem rakt ner och kryddar sedan, här kryddar jag på med lite av det jag känner för och beroende på vad jag ska ha kycklingen till.
I går blev det salt, peppar, vitlök- och lökpulver, lite chiliflakes och timjan.

Jag sätter termometern i den tjockaste delen i kycklingen, spetsen på termometern ska hamna i mitten av kycklingfilén.

På med kycklingbuljong (3/4 dl vatten + 2 msk touch of taste kycklingfond) Det ska inte täcka kycklingen.

Sedan något viktigt, fett!
Kycklingfilé är magert och fettet gör att kycklingen får både mer smak och blir saftigare.
Jag hyvlar bara några skivor smör och lägger ovanpå.

Jag sätter crockpoten på LÅG i 3 timmar men just min Crockpot tillagar kycklingen snabbare än så.

Så!
Jag sätter min termometer på 68 grader och när den larmar så stänger jag av crockpoten och lyfter upp kycklingfiléerna.

Filéerna viras in i bakplåtspapper och får vila i minst 10 minuter.

Jag skär sedan upp kycklingfiléerna och lägger i lådor som jag sedan antingen fryser in eller har i kylskåpet.
Vill man servera filéerna som de är direkt så gör man det!

Vi hade våra filéer i en Caesarinspirerad kycklingsallad!
Romansallad, rostade cashewnötter, stekt bacon, Lallerstedts curry-lime dressing och hyvlad parmesan! YUM!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Linda 30 juli, 2023 - 12:13

Hej!
Underbart recept. Testade detta idag. Har aldrig haft så möra kycklingbröstfiléer 🙂 Fast hade inget smör hemma så körde utan. Funkade men det vart inte så mycket smak fast kryddor. Om man vill ha utan smöret, vad för kryddor eller något ska man ha så man får mer smak på dem?

Mvh

Svara
Åse 30 juli, 2023 - 12:15

Smör och fett är ju en viktig smakbärare så vill man ha utan får man se till att salta och krydda extra mycket.

Svara
Linda 17 september, 2023 - 15:42

Jag har en ny crock pot nu en svart med glaslock på 4,7 L. Men ska dem vara så ljusa? Hade 6 st kycklingbröstfiléer nu i. Tycker inte dem ser helt färdiga ut fast att jag går efter temperaturen först och satte den på 3 tim. :/

Svara
Åse 17 september, 2023 - 18:22

Hej! Menar du att du int tycker att de ser klara ut på utsidan?

Svara
Linda 17 september, 2023 - 19:14

Jag hade 2 st som låg uppe på dem andra. Kollade dem efter att jag hade kommit till 68 grader med termometern. Dem såg inte klara ut. Så lät dem ligga 15 – 20 min extra. Då såg dem bättre ut.

Åse 18 september, 2023 - 08:43

Som sagt det kan variera och sedan är vi lätt styrda av utseendet, en tillagad kyckling utan kryddor eller ugnsbränna är ju vit – tänk kokt kyckling.

Iréne 20 oktober, 2022 - 08:34

Tack fina du för dina härliga recept, ska genast testa detta med kycklingen!
Jag har samma crockpot som dig, köpte den för ett år sedan då min gamla (8 år) började kännas ofräsch. Men jag reagerade som du gör nu…alla mina crockpot recept jag tidigare använt med tillagninsgtider stämde inte alls, utan alltid kortare (typ 2 timmar!). Tex igår gjorde jag en kalops som jag brukar göra som receptet visade på 6 timmar och vi skulle ha gäster 18.00 Blev ngt stressad när grytan var klar redan 16.00?
Så är det med alla recept…men jag har trott att min nya crockpot ska vara så, att den är typ mer avancerad haha men det kanske alltid varit ngt fel på den alltså?
Kram

Svara
Åse 20 oktober, 2022 - 10:18

Vet faktiskt inte om det är fel på den utan det är kanske konstruktionen som är sådan för det är ju en teflongryta och ganska tunn! och ligger direkt på värmaren under så jag tror nog att det kan vara så att den håller lite högre temperatur än många andra crocks!
Jag lade en beställning på Turbon igår, ska bli spännande att se hur den funkar!
KRAMAR!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.