Saffransbakad lax med fänkål

av Åse

Hej vänner och god lördag på er!
Här kommer ett recept som passar som handsken på julbordet.
Gillar ni saffran? Jag älskar!

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransbakad lax med fänkål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

Lax:
1 kg laxfilé
1 msk salt
4 krm svartpeppar malen
50 g smör
1 g saffran

Topping:
1 färsk fänkål
1/2 kruka dill
1 st citron
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 kruka dill


Instruktioner

Värm ugnen till 170 grader.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka dill och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Pia Symes 21 december, 2023 - 17:15

Underbara smaker, lax, saffran och smör. Tillbehör kan varieras efter smak.






Svara
Åse 22 december, 2023 - 10:27

Härligt att det smakade!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.