9,K
Att göra sin egen rödbetssallad är busenkelt och så mycket godare än köpt. Man kommer då enkelt bort från det tillsatta sockret och eventuella färgämnen.
Jag tycker det blir fräschare att göra egen då köpt rödbetssallad ofta smakar så mycket majonnäs.
Här kommer mitt recept på en riktigt god rödbetssallad!
Rödbetssallad
Ingredienser
300 gram hela inlagda rödbetor
1 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche (går givetvis att utesluta och enbart ha majonnäs)
1 litet rött äpple
1/2 gul lök
1/2 msk dijonsenap
salt, peppar
Instruktioner
Skala lök och äpple och finhacka.
Finhacka rödbetorna och blanda allt. Smaka av med salt och peppar.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
23 kommentarer
Sååå gott!
Vad använder du för peppar och hur mycket salt och peppar?
Såå god och så otroligt enkel att göra!
Den tog slut på julafton så vi fick göra en ny omgång till gästerna på juldagen 😊.
Den fick högsta betyg av alla.
Tack för all inspiration här på bloggen och genom dina böcker, att leva sunt under jul och nyår var inte alls så svårt!
Grymt Nina!! Keep going!!
Oj oj oj vad god den blev!! Mikrade (någon min) färska rödbetor istället för köpta inlagda – så otroligt gott! TACK!
🙋🏻Vilken fantastisk gott recept på rödbetssallad , Åse❤ Det kommer att bli fler ggr jag gör den! Kanske den är slut före julafton….God Jul🎄
Hej och tack för ett bra recept. Jag kokade rödbetorna själv och det blev kanongott.
Första gången jag gjorde din rödbetssallad var för två år sen. Nu har den blivit en tradition till både midsommar och jul! Så. God! 🙂
Kul att höra!! =) <3
Jag har precis gjort rödbetssalladen och den blev mycket god! 🙂
Jag tänkte göra denna rödbetssallad inför påsktallriken, kan man göra den några dagar innan (2dagar) så den får gotta till sig eller blir den bäst om jag gör den samma dag? Kram.
Det blir jättebra några dagar innan 🙂
Detta är andra året i rad jag gör egen rödbetssallad. Måste säga att din var ljusår bättre än den jag gjorde förra året. Alla som smakade den lovordade den. Jättekul! Tack för ett fantastiskt bra recept! 🙂
Helt ljuvligt god rödbetssallad! Den kommer göra succé i morgon! Jag har sagt det förr men jag säger det igen – du är grym Åse! Vi lagade din kyckling á la kylskåpsrensning med bacon o mango chutney häromdagen. Säger bara mmmmmm…… Kram!
Åh tack snälla!! Är så glad att få ge och dela med mig! ❤️ God Jul!! Kram
Oj..vilken skillnad!! Sååå mycket godare än färdigköpt!
Tack! Har idag vid lunch ätit köpt röbetssallad som smakade massor med socker (Rydbergs) Blir till att tillverka egen till jul 🙂
Hej Åse,
Denna rödbetssallad som man gör själv, håller den sig i kylskåp som vanligt?
Tänkte om man förbereder nu och ställer in den i kylskåpet till julbordet dukas upp.
Hälsningar, Helena
Det tror jag inte håller, det är ju crème fraîche i och den surnar ju. jag hade nog inte gjort den förrän några dagar innan. Gör du den enbart på majjo så kan den nog hålla lite längre.
Åh vad gott! Tack för fina recept! Älskar rödbetssallad på leverpastej. Året runt!
Hej Åse!
Är verkligen förtjust i rödbetssallad till köttbullar och undrar om du även lägger in rödbetorna själv eller blir det mycket kolhydrater om jag köper en burk i butik. Detta är ju min och makens första jul med LCHF men jag ser ännu inget problem med det eftersom det finns så mycket gott att äta till julen som är okej. Har startat upp med lite bakning a la LCHF och samlar på mig recept nu inför julen. Tack för alla fina recept och lycka till med nya boken 🙂 Kramar från Liselott
Nej jag köper Felix inlagda 🙂 ICAs är högre i kolhydrater 🙂
Duktig du är! Kram!
Gott!