REPOST: En Kalifornisk Pinot Noir och kalvfärshamburgare

27 maj, 2013

Det hade fallit bort ett tecken i länkningen till vart ni hittar Calitopian, så därför kommer här en repost!
Nu är det rättlänkat! =)
Calitopia är den första boxen med Pinot Noir från Kalifornien på systembolaget! Svenskarna blir allt mer förstjust i Pinot Noir läste jag!
Jag personligen tycker mer och mer om druvan (är ju en sucker för fylliga viner egentligen) och tycker att det är ett alternativ till rosévinet till grillen och lättare maträtter. Det är inte alltid jag tycker det passar att dricka ett mustigt rödvin en varm sommarkväll till grillen, där kan jag nog tycka att en Pinot Noir passar bättre, lättare och mjukare och lite mer svalkande.
Calitopia är ett balanserat, medelfylligt rödvin och passar ypperligt till sommarens grill eller matiga sallader eller att drickas i sällskap bara! Perfekt till kalv, kyckling eller rätter som boeuf bourguignon eller coq au vin.
Detta var en riktigt god Pinot Noir tyckte vi! Lite kryddigt men fräscht och smakerna är björnbär, hallon och söta körsbär. Gott!
Jag grillade kalvfärsbiffar och det passade perfekt!
Vinet kan beställas här


IMG_3858

IMG_3863

Vintipset sker tillsammans med Vinguiden.com men omdömet är mitt personliga.
Som sagt, det blev hamburgare i går!! Jag hittade ett hamburgerjärn från SagaformIca Maxi i går! Ett sådant har jag velat ha länge! Hamburgarna blev verkligen perfekta!
IMG_3851

IMG_3853

IMG_3855

Till 3 tjocka hamburgare hade jag:
500 gram kalvfärs
1 ägg
2-3 msk kalvfond
salt och peppar
lökpulver (men riven gul lök är ju godast!)

I hamburgaren sedan hade jag:
MAX sourcream & pepper sås (hittade på Ica Maxi!)
Hamburgergurka (galen i det!)
gul lök
Avokado
1 skiva cheddar (inte den gula plastiga utan en äkta cheddarost)
IMG_3861

IMG_3862

IMG_3864

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


5 kommentarer

Mathildas mamma 29 maj, 2013 - 20:58

Hej!
Fick du loss burgarna ur pressen? Jag har också köpt en fast ett annat märke men de lossar ju inte så att de blir snygga.
Stina

Svara
Åse 29 maj, 2013 - 21:03

Ja! Gick bra!!

Svara
Linda 27 maj, 2013 - 09:59

De där vinglasen alltså. <3

Svara
Åse 27 maj, 2013 - 10:51

Hihi jaaaaaa <3

Svara
browneyedgirl 27 maj, 2013 - 08:25

Godmorgon =)
Det ser så gott ut att jag genast ska spara detta receptet och testa det.
Det där vinet ser också gott ut, och till och med boxen är fin.
Hoppas du har en härlig måndag. Kram

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.