RAW en rawfood restaurang!

av Åse

Jag måste erkänna att jag nog var lite skeptisk till rawfood. Att det är hälsosamt att utesluta gluten och mejeri och vitt socker det vet jag och även att många av de enzymer som finns i mat blir fördärvade vid stark upphettning det visste jag också.
Men jag trodde nog att rawfood maten skulle smaka kartong typ och att allt var rått. Inom Rawfood så upphettar man inget över 42 grader.
I Helsingborg öppnades en rawfood restaurang som heter RAW och som ligger på Prästgatan 6 i Helsingborg och jag fick tipset av Katarina på Lasergruppen (där jag gör min Omorphia) att de hade så god mat där som passar oss som vill skippa gluten, och snabba kolhydrater.
Rawfood och LCHF skiljer sig en hel del men har ändå samma filosofi, dvs att äta arteget och oprocessat. Rawfood och Paleo känns väldigt lika fast många som äter Rawfood är veganer men absolut inte alla, finns ju varianter inom alla kostfilosofier.
Men det är intressant att hitta nya infallsvinklar för målet för oss som är intresserade av kost och hälsa är ju ändå att äta mat som vi mår bra av. Det finns ingen universalkost som passar alla människor.
Anette som äger restaurangen är en liten späd kvinna/tjej (äter inte kött men dock ägg och fisk) som verkligen brinner för rawfood och har gjort sedan hon upptäckte det i USA för 13 år sedan.
Jag fick kika in bakom disk och hon visar mig runt och berättar om vilka råvaror hon använder och varför. Vi är rörande överens i många saker som rör mat, livsmedel & hälsa.
På min tallrik så lade hon en liten pizza där degen var gjord på bovete, psylliumfröskal, kelp (alger=rika på jod!!), citron och honung. Toppingen bestod av tomatsås, champinjoner (inte stekta utan de har legat i olja och salt – jättegoda!!) och lite oliver och rödlök och så fick jag en enchiladas som innehöll mango, avocado, spenat och marinerade champinjoner + en chipotledressing av cashews, tomat, rökt chili, paprika och vitlök.
Det såg verkligen fantastiskt ut och det smakade helt underbart måste jag säga! Smakerna var fräscha, det var mycket smak, inte torrt som jag trodde och jag blev så där lagom mätt! Båda rätterna var vegetariska. MUMS!!
Så ett tips om du bor i Helsingborg eller ska dit, prova RAW – kanske blir du som jag glatt överraskad?
 
IMG_3456
IMG_3458
IMG_3459
Pizzadegen!
IMG_3467
Enchiladas på gång! 
IMG_3469
IMG_3473
Pizza, enchiladas, ett mandelbröd, rödbetor och surkålsallad! ♥
IMG_3474
IMG_3477
Desserter av 100% naturliga råvaror kan mn också få!
IMG_3479
Anette som gav så mycket positiv energi och bjöd på fantastisk mat! Tack!
 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

9 kommentarer

Krister 29 maj, 2013 - 13:34

Jag har också hört att RAW i Helsingborg är bra. Jag måste åka dit och prova dem.
Jag har provat andra restauranger, men alla har varit stora besvikelser. Det är bara Raw Food House i Malmö som jag verkligen tyckt om.
http://www.rawfoodhouse.se/
Annars kan jag varmt tipsa om Raw Food Festival, en fesival med enbart Raw Food. Flera nyutbildade kockar inom Raw Food, och den bäste av dem alla, Boris Lauser, som är helt fantastisk! Jag tänker åka dit!
http://www.theblueplanet.info/tbp/rawfood.php

Svara
Ulrika 16 maj, 2013 - 11:08

Vilka fräscha bilder! Jag har varit där och blev positivt överraskad av dom goda smakerna. Wow! Bra med fler vego alternativ till sundets pärla. 🙂

Svara
Jenny 15 maj, 2013 - 20:10

Jag gillar också rawfood.jag äter inte strikt lchf utan en slag lightvariant där jag tillåter en del mer kolhydrater, så rawfood passar fint in för mig att variera mig med.
Jag bor ca 6 mil från Helsingborg så den är restaurangen är jag absolut sugen på att prova på en helg 🙂

Svara
Sara på Vardag.nu 15 maj, 2013 - 12:55

Rawfood är spännande och känns liksom fräscht. Kul som omväxling kan jag tänka mig! 🙂

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 15 maj, 2013 - 10:20

Ser ju riktigt gott ut!

Svara
Mia H 15 maj, 2013 - 09:49

…min dotters blogg om rawfood, enkla o goda recept

Svara
Linnea 15 maj, 2013 - 09:46

Hej Åse, vill tipsa om ett recept på LCHFplättar som min sambo experimenterade fram, det är långa vägar det bästa plätt-receptet jag smakat så vill dela med mig av det till dig och du får gärna dela med dig av det till dina läsare om du skulle gilla det 🙂 Du hittar receptet här;
http://rubin.bloggplatsen.se/2012/03/13/7528193-basta-lchfpannkakorna-plattarna/#kommentarer
Kram!

Svara
Åse 15 maj, 2013 - 09:49

Tack Linnea! Det ska jag prova så klart! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.