Hej hej!
Det vankas kanske fredagstacos idag?
Då tycker jag att ni ska prova att servera det i ostskal! och kanske även variera tacofärsen med räkor? LJUVLIGT gott ju!
Ostskalen kan formas både som ”tubs” och ”tacos”.
Osten ska flyta ut, få ett nätmönster och fin färg. Västerbottensost, parmesan, prästost, boxholmsostar, stureost, brännvinsost, port salut och hushållsost funkar bra! Krydda osten med t.ex. chilipulver, spiskummin eller tacokrydda.
Räktacos med ostskal
- Portioner: 2
Ingredienser
2 dl riven ost
400 g stora räkor (MSC)
kokosolja att steka i
salt och peppar
2 vitlöksklyftor
saft av 1 lime
Tillbehör:
4 salladsblad
1 avokado
2 tomater
1 dl gräddfil
1 dl salsa
lite koriander
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Fördela osten i fyra högar, inte för nära varandra.
Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter tills osten blivit gyllene. Ta ut plåten ut och låt svalna i några sekunder.
Man måste arbeta lite snabbt så förbered kavel eller plastlåda innan.
För ”tacos” använd en stekspade för att föra över ostchipsen till en kavel. För ”tubs” lägg över en mindre rektangulär plastlåda.
Forma till och låt svalna.
Skala räkorna och fräs i olja i het panna, 45 sekunder på varje sida. Salta och peppra efter smak.
Pressa över vitlök och tillsätt limesaft.
Lägg ett salladsblad i botten på skalen. Fyll på med räkor, tomat och avokado i bitar, gräddfil, salsa och koriander.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
3 kommentarer
[…] Fredag: Räktacos med ostskal […]
ÅH! Älskar ju ostchips i alla former. Skulle kunna leva på det. Måste testa detta. Mums! Tack för ett bra tips <3 KRAMAR!
Prova vännen!! P&K