Rågcanapéer med räkor, pepparrotskräm och löjrom

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej och skön söndag!
En ljuvlig gårdag och en ljuvlig dag även i dag – sol och härligt häng med lillasyrran och svågern igår kväll och idag häng med Michelle, Jeff och lilla Millsan ♥️

Efter modeshowen i Båstad igår stannade jag och syrran till på ICA Maxi och handlade lite för kvällen.


ChampagneGlas HÄR

Till förrätt gjorde jag dessa små perfekta munsbitar till mingel eller som förrätt!
SÅ gott!
Vill man ha lågkolhydratbröd rekommenderar jag mitt recept på Kavring (Mejerifritt, glutenfritt)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rågcanapéer med räkor, pepparrotskräm och löjrom


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 10 stycken

Ingredienser

10 skivor rågbröd (gärna kavring)
150 g cream cheese
2–3 msk pepparrotsvisp
200 g handskalade räkor
50 g löjrom eller annan rom
Färsk dill till garnering


Instruktioner

Stansa ut rundlar av rågbröd med ett glas eller ett kakmått.
Blanda 150 g cream cheese med 2–3 matskedar pepparrotsvisp och smaka av tills du får en lagom styrka.
Bred ett generöst lager av pepparrotskrämen varje brödbit.
Lägg rikligt med handskalade räkor.
Toppa med en klick löjrom och en liten kvist dill.
Förvara kallt tills det är dags att servera, eller bjud direkt som eleganta små tilltugg.


Syrran satte igång med detta receptet: Stekt torskrygg med knaperstekt chorizo och potatispuré HÄR

Det påminde mycket om det här receptet: Torskrygg med hetta och gul mos som ju jag lagade i Nerja!
Var riktigt gott med stekt chorizo på istället för bacon så det tar jag till mig!


Torsken fick gå till 50 grader. Blev perfekta!

GOTTIGT!


Önskar er alla en fin kväll!
KRAM 💖

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

6 kommentarer

Leena C. 14 maj, 2025 - 00:39

Ditt recept på Torskrygg med hetta o gult mos har vi gjort flera gånger och bjudit till våra vänner.
Alltid lika uppskattat! 😋Det blir garanterat rent på tallrikarna. 😄 En fantastiskt god maträtt! Tack för receptet! ❣️

Svara
Åse 14 maj, 2025 - 09:51

Härligt att höra! Den är verkligen god, det tycker vi också 😍

Svara
Gäst 12 maj, 2025 - 23:01

Åååhhh så gott och snyggt…..till nästa helg…

Svara
Åse 13 maj, 2025 - 12:21

Hoppas det smakar!

Svara
Anita 12 maj, 2025 - 11:54

Så gott det ser ut.
Var kommer dina champagneglas ifrån så fina.

Svara
Åse 13 maj, 2025 - 12:24

Uppdaterat med länk nu <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.