10,5K
Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut
Detta receptet känner ni kanske igen från mitt recept på Lax- och Räktårta!
Jag bakade det nyss för att ha i en annan läckerhet som det kommer recept på i morgon.
Ett mustigt recept rikt på nyttiga fetter!
Jag kan tyvärr inte svara på hur brödet blir vid utbyte av livsmedel, ni får prova er fram 🙂
Skriv ut
LCHF Kavring (Mjerifritt, glutenfritt)
Ingredienser
- 1, 75 dl mandelsmör (eller annat nötsmör)
- 5 ägg
- 60 g smält deodoriserad kokosolja eller rapsolja
- 1 msk honung
- 2 tsk äppelcidervinäger
- Drygt 1/2 dl krossade linfrön eller annat frömjöl
- 1 tsk fänkålsfrö
- 1 tsk kummin
- 3 msk kokosmjöl
- 1 tsk bikarbonat (reagerar med vinägern och lyfter brödet)
- 1/2 tsk salt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 gr r.
- Vispa äggen fluffiga. Blanda ner mandelsmör, kokosolja, honung och äppelcidervinäger.
- Stöt kryddorna i en mortel. Blanda de torra ingredienserna i separat skål. Vispa ihop allt.
- Häll smeten i en avlång bakform klädd med bakplåtspapper (Ca 1-1,5 liter)
- Grädda i ca 40 minuter. Håll koll så brödet inte får för mycket färg. Låt gärna stå kvar en stund på eftervärme. Låt brödet sedan svalna i formen i ca 10 minuter innan det skärs upp.
Notering
- Per skiva: 159 kcal, 6 g protein, 2 g kolhydrater, 13,4 g fett
Näringsinnehåll
- Portioner: 15
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
34 kommentarer
[…] utan gluten så därför tog jag fram några skivor av ett mörkt bröd jag hade i frysen, LCHF Kavring! Blev grymt bra! Man kan givetvis använda det bröd man har hemma, har man inget och inte bryr sig […]
[…] Det här, kan vara det godaste jag vet på Midommarbordet! Eller på vilken sommarbuffé som helst! Äter ni glutenfri lågkolhydratkost så har jag ett gott recept på Kavring (Mejerifritt, glutenfritt) […]
[…] att äta LCHF / Lågkolhydratkost! Tvärtom! Man får ju det godaste! Brödet jag använder är min LCHF kavring men som jag skrev i receptet med Lax- och Räktårtan: Man kan givetvis använda det bröd man har […]
[…] det sedan <3 Nu har jag en stek i crockpoten, hoppas det blir lika gott som det doftar! Slurp En LCHF kavring ska strax in i ugnen också – älskar det […]
Din kavring var jättegod!Men nu undrar jag om du provat att laga den på mandelmjöl istället för mandelsmör!Jag hade inget mandelsmör hemma så jag gjorde eget på en påse mandel!Det tog en evig tid i matberedaren så det hade varit enklare att ta mandelmjöl från början!!
Hej Lisbeth,nej det har jag inte – får testa en dag =)
Gott serverade det med gravad sikröra även tonåringar tog det istället för den köpta kavring
Det här är verkligen en härligt recept! Blir både gott och vackert och känns svårt att misslyckas med.
Tänkte göra detta och matjesillstårtan till vårt årliga glöggparty. Men vad kan jag använda för frömjöl förutom krossade linfrön (det ska man ju undvika pga av att det är giftigt)? Jag kan inte komma på något frömjöl som finns att köpa och att mixa ett själv har jag nog inte någon mixer som klarar om det är små frön.
Tack på förhand för svar! Älskar alla fina recept och har alla dina böcker (förutom den senaste).💖💖💖
Hej!
Prova krossade chiafrön! Tror der blir bra! Jag ska provgöra det så fort jag kan.
Tack det ska jag absolut göra! 😀👍
Jag använder Sesammjöl, blir helt perfekt!!
Åh bra! Tack för feedback!
Bästa brödet
Hej,
Är bara tvungen att lämna en kommentar.
Har bakat många ( läs nästan alla) bröd utan gluten, detta är det bästa!
Tack för att du delar med dig och för dina böcker 🌹
Vad roligt att höra! 😍
Har lagat det 3 ggr nu och det är verkligen gott och saftigt. Perfekt till leverpastej!
Tack!
Kul att höra!
[…] att äta LCHF / Lågkolhydratkost! Tvärtom! Man får ju det godaste! Brödet jag använder är min LCHF kavring men som jag skrev i receptet med Lax- och Räktårtan: Man kan givetvis använda det bröd man har […]
[…] Detta var såååå gott! Pumpernickel med ädelostcreme, fikon och balsamico! Man kan ju använda LCHF kavring som botten! Smält 200 gr ädelost på låg värme. Låt svalna och vispa ihop med 300 g färskost, […]
Mandelsmör m salt lr utan?
De mandelsmör jag köper är alltid naturliga utan salt, men tror inte det gör någon skillnad om det är saltat i just detta receptet.
Blev ju supergott!!!!! Tack för bra recept :)))
Svårt att hitta ”frömjöl” enligt maken som handlade – skulle man kunna köra Risentas fröknäckemix i matberedaren till mjöl?? (Solroskärnor, sesamfrö, pumpakärnor, linfrön, psylliumfrön, chiafrön)
MVH Lite Desperat
Hej det ska vara 1/2 dl krossade linfrön i receptet och vill man inte ha linfrön så går det bra med tex malda sesamfrön eller solrosfrön eller något. Viktigast är att det är krossat/malt (vilket man gör i en mixer) Lycka till!
Hej, tack för alla dina supergoda, lätta och bra recept:) Tänkte bara fråga finns det färdigt nötsmör att köpa eller gör du själv?
Med vänlig hälsning, Anki
Hej! Ja det finns färdigt att köpa =) Monki på hemköp är god och Kung markattas!
Eftersom krossade linfrön inte är så nyttigt, kan jag ta sesammjöl istället ?
1/2 dö på ett stort bröd lär inte skada men annars fungerar nog annat frömjöl ja!
[…] att äta LCHF / Lågkolhydratkost! Tvärtom! Man får ju det godaste! Brödet jag använder är min LCHF kavring men som jag skrev i receptet med Lax- och Räktårtan: Man kan givetvis använda det bröd man har […]
Hej
Är det inga fler torrvaror än linfrö och kokosmjöl? Känns som det fattas nåt?
God Jul
Christina
Nej det fattas inget =) GOD JUL!
Då vågar jag prova. Tack för snabbt svar.
[…] utan gluten så därför tog jag fram några skivor av ett mörkt bröd jag hade i frysen, LCHF Kavring! Blev grymt bra! Man kan givetvis använda det bröd man har hemma, har man inget och inte bryr sig […]