Rabarberkaka (lågkolhydrat, glutenfri)

av Åse

God söndag på er!

På midsommarafton bakade jag den här godingen och hur god är inte den! Blir bara saftigare när den fått ligga i tätsluten låda ett par dagar!

Rabarbern kommer från mammas trädgård 💚
Jag hade skurit ner dem i mindre bitar och frusit in så var bara att plocka fram och sticka ner, ca 2-3 tunna stjälkar.

Klar efter 40 minuter i nedre delen av ugnen 🎉

Muuuuums att ha som utflyktsfika eller bilfika på semestern!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rabarberkaka (lågkolhydrat, glutenfri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 3 betyg

Ingredienser

4 ägg
1,75 dl sötning som Nick’s Use Like Sugar eller liknande i ströversion (ej inte hermesetas eller canderel)
75 g smör
3/4 dl mjölk
1 dl kokosmjöl (gärna Aman prana kokosmjöl )
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
23 tunna stjälkar rabarber


Instruktioner

Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smörj en form, strö lite mandelmjöl i den. Häll upp smeten. (Min var fyrkantig ca 25 cm i diameter)
Skär rabarbern i tunna stavar och tryck ner lite försiktigt i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och skär sedan i portionsbitar och förvara i tätslutande låda.

13 kommentarer

Susanne 28 juli, 2024 - 10:58

Om man vill ersätta sötningsmedlet med honung, hur mycket tror du skulle vara lagom? Har svårt för den metalliska smaken av stevia

Svara
Sussi 16 maj, 2024 - 17:47

Men du har glömt skriva när man ska lägga på rabarbern 🙂 Gott blev det i alla fall






Svara
Åse 17 maj, 2024 - 07:05

Fast det ser man på bilderna i texten står det ”Jag hade skurit ner dem i mindre bitar och frusit in så var bara att plocka fram och sticka ner, ca 2-3 tunna stjälkar.”
men jag lägger till i beskrivningen 🤗 Härligt att det smakade! 😍

Svara
Christel 23 juli, 2022 - 23:48

Tack för receptet! Jag hade 250g små rabarberbitar som jag fräste i 10g smör och la ovanpå degen. Det blev supergott och saftigt, mannen som inte gillar konstigheter så som lchf tyckte det var jättegott och saftigt, precis som han tycker att han vill ha det.

Svara
Charlotta Hanner 15 juli, 2022 - 10:53

Kommentar från min sockervana släkting som är skeptiskt till LCHF, ”den var grymt god!”

Svara
Charlotta 21 juli, 2021 - 18:55

Nyss bakat kakan inför picknick och kanotpaddling vid Forsmöllan imorgon, var tvungen att provsmaka en liten bit och den är supergod. Kommer baka den många gånger med olika frukt o bär framöver, tar det som är moget i trädgården.

Svara
Annika Uddén 18 juli, 2021 - 17:17

Supergod kaka har gjort med både blåbär och med hallon blir lika gott båda två!!






Svara
Sverige till Spanien med bil 2021 - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 29 juni, 2021 - 13:01

[…] rabarberkaka som jag bakade på midsommar smakade gott […]

Svara
ÅsaS 27 juni, 2021 - 20:22

Åh, du gjorde den med rabarber! Nu måste jag också göra den! Fast jag tror jag väntar tills det är lite svalare i köket. Just nu har vi närmare 40 grader där.. Sol hela em/kväll. Underbart, men.. 🥵 Ska iaf avnjuta en bit Daimcheesecake som Miss20 med pojkvän bakat idag.
Kram 💕

Svara
Åse 28 juni, 2021 - 16:15

Jaa blev sååååååå gott! tack för inspann darling ❤️

Svara
Gittan 27 juni, 2021 - 16:27

Ser gott ut! Har lite svårt för kokos, tror du att man kan ta dubbelt med mandelmjöl och skippa kokosmjöl?
Ha en härlig semester! 🏖

Svara
Sofia 28 juni, 2021 - 11:48

Väldigt god, nu vet jag vad jag ska göra med vår rabarber. Tack för ett fint recept igen.






Svara
Jenny 27 juni, 2021 - 10:57

Mums, den såg god ut😋 det är så härligt att få baka från sommarens bär och frukter🍓🎂 Grattis i efterskott 🥂💐🥂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.