Följ din magkänsla!

av Åse
Inlägget är i samarbete med BioGaia Protectis

Har ni hört talas om Probiotika? Mjölksyrabakterier?
Mina två tjejer har haft en hel del problem med magen som svullnad, magont, trög mage och det första jag då gjort är att ta bort alla hårda fibrer.

Det har hjälpt oerhört mycket! Min äldsta mår även bäst av att hålla nere på laktosen.
Men något annat som jag lagt till efter tips av Anna (Hallén) är Probiotika (goda bakterier)!
Jag blev jätteglad när BioGaia ville samarbeta med mig för jag tycker verkligen att det är en mycket bra probiotika och jag vill gärna lyfta fram probiotika och dess fördelar.

probiotika
Biogaias mjölksyretabletter innehåller patenterade bakteriestammen Lactobacillus Reuteri Protectis (mer om mjölksyrestammar HÄR )

Varför är nu just Lactobacillus Reuteri så bra? Jo enligt forskning så har det visat sig att denna bakterie har utvecklats med människan genom vår evolution.
Tyvärr så har vår tids leverne gett många av oss en brist på Lactobacillus Reuteri så att det inte längre finns så höga halter som vi bör ha.
Det som är framträdande för just Lactobacillus Reuteri Protectis är att den:

  • Har humant ursprung
  • Överlever passagen genom magtarmkanalen
  • Överlever kontakt med magsaft, enzymer och galla
  • Koloniserar och fäster mot tarmväggen
  • Testad i kliniska studier

Ni kan läsa mer på biogaiaprotectis.se.

Man behöver inte ha problemmage för att dra nytta av Probiotika, jag har en mage av stål men äter ändå BioGaias mjölksyrebakterier varenda dag! Varför?
Jo Probiotika stärker vårt immunförsvar!
Det minskar risken för infektioner och inflammationer, ger mindre allergier och vad sägs om mindre gaser i magen? 😉
Visst du om att 75% av immunförsvaret styrs från mage och tarm?

Juni hade tex eksem i armvecken och detta var innan hela familjen började med probiotika. Jag fick då rekommendation av Anna att prova med Probiotika och inom några dagar var eksemen borta och det har hållit sig borta sedan vi började!

probiotika

Andra positiva effekter av Probiotika är bättre stresshantering, färre negativa tankar (Kroppens lyckohormon serotonin bildas till 95 procent i vår mage och tarm och behöver en god tarmflora!) Även näringsupptaget påverkas av Probiotika och vi tom fettförbränner bättre!
De goda bakterierna producerar ämnen som sänker vårt PH värde vilket i sin tur har stor gynnsam effekt på vår hälsa.

I tusentals år har vi ätit probiotika och uppenbart förstått hur viktigt det varit. Eller man kan säga att vi följt vår magkänsla! Vår intuition!
Vi har syrat våra grönsaker för att hålla igång våra magar, vi har ätit massor med grönsaker i i alla färger, vi har ätit fermenterade mjölkprodukter som kefir och yoghurt.

 

När kroppen talar till oss i form av ohälsa då har vi faktiskt missat att lyssna på magkänslan! Hur många gånger äter vi det som vi vet inte är bra för oss, hur många gånger lever vi på ett sätt som vi vet inte är hälsosamt för oss?
Lyssna på signalerna som kroppen ger dig i tid och agera!

Det jag gillar med BioGaia är att den även har D-vitamin! Vi svenskar behöver ju det framför allt under vinterhalvåret.
Tabletterna är s.k. tuggisar och smakar apelsin! Barnen missar inte en tablett! De tycker de är goda =) Vi har tablettburken stående framme på köksön så ingen missar.

Jag tycker att detta är en riktigt bra produkt! Äter ni inte redan probiotika så är detta ett enkelt sätt att börja!
BioGaia säljs bla på Apoteket, Apotek Hjärtat och Apotea.se!

KRAM!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

16 kommentarer

Emelie 6 maj, 2018 - 15:40

Jag kan varmt rekommendera att göra egen Kefir från kefirgryn. Den innehåller också L Reuteri och en massa annat göttigt för tarmen. Plus att man kan göra den med vilken fetthalt man vill genom att syra mjölk + valfri mängd grädde.

Svara
Åse 6 maj, 2018 - 16:02

Bra tips!! Tack!

Svara
Carina 3 maj, 2018 - 09:57

Köp gärna probiotika med minst 20 miljarder bakterier/kapsel. Innate har en bra med 50 miljarder och Natures for Life har en med 66 miljarder.

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 14:12

Hej!
Den rekommenderade dagliga dosen av Lactobacillus reuteri Protectis är 100 miljoner eller 10^8 CFU (Colony Forming Units) av levande Lactobacillus reuteri Protectis.
Fler bakterier än så behövs inte och inte heller behövs Lactobacillus reuteri kombineras med andra mjölksyrebakterier

Svara
MH 3 maj, 2018 - 06:22

Tror på de du skriver och immunförsvaret sitter mycket i magen det har jag fått lära mig som sätter ner det varje vecka. Inget vidare med bubblig dito. Jag har börjat dricka kefirvatten och ska nu se hur det blir med det, så intressant och fixa till det själv och ja det smakar gott, något du testat kanske? Må så gott/MH Österlen

Svara
Åse 3 maj, 2018 - 08:18

Hej! Nej det har jag inte, låter intressant! Lycka till och hoppas du få mä bättre snart!

Svara
Pernilla 2 maj, 2018 - 22:09

Lät jättebra men så synd att dom innehåller både sötningsmedel och citronsyra! 😩

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 22:13

Fast man måste ju se till konsekvenserna. Lite skit kanske man klarar om man får en massa bra istället! Så tänker jag :))

Svara
Marie 2 maj, 2018 - 22:07

Har ätit i flera år, ger alltid barnen speciellt på vintern. Jag upplever att vi, peppar peppar klarar oss från magåkommor och håller oss mycket friskare på vintrarna.

Svara
Catherine 2 maj, 2018 - 21:53

Tack för tips:-) Låter jättebra, har precis gjort min första beställning! Jag håller med om att man kan behöva probiotika även om man inte har problemmage, men det är svårt att hitta ett bra märke så tips mottages tacksamt! Även om man inte har problemmage som i glutenintolerans tror jag att alla som äter gluten då och då – som jag skam till sägandes gör – mår bra av tillskott som detta så stort tack Åse! Jag älskar D-vitamintillskottet också!

Svara
ÅsaS 2 maj, 2018 - 20:51

Köpte Probiotika på Life för ett tag sen, men har tydligen glömt av dem.. 🙈 Tack för påminnelsen – jag startar med dem NU! Hoppas de ger den effekt du nämner ovan, trots att det inte är just den sorten.
/ÅsaS

Svara
sandra 2 maj, 2018 - 20:13

hur kan man ha patent på bakterier? 😂 humor

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 20:24

Haha japps låter tokigt men man kan ha patent på det mesta 😉

Svara
Susan 2 maj, 2018 - 19:44

Bästa rekommendationen ever! Åker och köper imorgon!
Tack❤👏

Svara
Jenny 2 maj, 2018 - 19:39

Äter sådana tabletter fast jag inte har problem med magen. Utan för att livet ibland är lite stressigt och man kan behöva skydda kroppen. Har även lagt till lerlapslar 👍

Svara
Åse 2 maj, 2018 - 19:42

Jag också! Älskar leran! 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!