Räkpizza LCHF / Glutenfri / Low carb

av Åse

Go midda’!
Hoppas ni har en bra början på helgen! Här blev det inte så mycket sovmorgon, vaknade klarvaken vid 8.
Vi ska strax bege oss till IKEA för att köpa handtagen till köksluckorna och sedan bär det iväg till Löddeköpinge på 1-årskalas.
I går gjorde jag en räkpizza som var så himla god så jag måste lägga upp det!
Jag använde mitt vanliga recept på botten med lite små ändringar efterett tips från en läsare. Tack!
IMG_4892
IMG_4895
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkpizza LCHF / Glutenfri / Low carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pizzadegen

  • 4 ägg
  • 3/4 dl vatten
  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 msk pofiber
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 dl riven ost
  • salt

Topping

  • Pastasås/Tomatsås
  • 1 påse riven mozzarella (200 gr.)
  • 200 gr. skalade räkor
  • 1 färsk mozzarella (125 g) i skivor
  • curry
  • torkad basilika

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr. eller 180 gr r varmluft.
  2. Vispa äggen pösiga. Blanda de torra ingredienserna, även osten. Vispa ner dem + vatten i smeten och smeta sedan ut på bakpappersklädd plåt, låt stå 5 min.
  3. Förgrädda botten i 10 minuter.
  4. Ta ut och bred ut tomatsås, sedan hälften av den rivna mozzarellan, räkorna, resterande riven ost, curry och toppa med färsk mozzarella och krydda med basilika.
  5. Grädda i ugnen på 225 gr.ader tills pizzan fått fin färg och osten smällt.
  • Förberedelsetid: 10
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

18 kommentarer

Guimar Goncalves 2 oktober, 2023 - 20:14

Hej Så goda recepter du har! Älskar ,ska prova göra den pizza eller lax gröttnad.
Hum delicias !!
Min son Niklas älska laga mar på sin egen hand
och jag motiverar honom läsa Kök kurs på komvux i Malmö.
Ursprung Brasilien..
Kännar du den populär ” brasiliansk” Pao de queijo?
Hej o tack!
Guimar Goncalves

Svara
Åse 3 oktober, 2023 - 10:29

Hej! Nej det har jag inte testat =) Ett ostbröd?
Härligt att du uppskattar recepten!

Svara
Fredagen i bilder ♥ - 56kilo - inspiration, hälsa och ett gott liv! 29 november, 2014 - 12:56

[…] capricciosa i går, men det är iofs inte så bara 🙂 GOTT Jag tycker denna bottnen som jag har HÄR är superbra!! Blir brödigt och […]

Svara
Gott att äta, gott att leva! - 56kilo 27 september, 2014 - 09:59

[…] dag så blev det pizza! Denna botten och sedan buffelmozzarella, italiensk salami, sparris, oliver och feta som topping. […]

Svara
Glutenfri LCHFpizza | sandraochmaria 5 september, 2014 - 21:36

[…] verkligen provat ett riktigt gott recept som jag rekommenderar varmt! Receptet kommer från bloggen 56kilo.se. Vi valde dock att ha lite annan topping än i Åses […]

Svara
Lotta Th 4 september, 2014 - 06:12

Hej där 🙂
Gjorde denna Pizza igår, galet god. Tusen tack för många goda recept
Kram Lotta

Svara
gilda 31 augusti, 2014 - 23:13

Underbart gott 🙂 som allt jag har provat från dina recept. Men undrar, mozzarella som finns i fler recept kan man byta den mot vanlig ost ? Har lite övervikt som jag håller på att minska genom kosten och träning vill inte bromsa den. Men, jag älskar smakrik ost och tycker att Mozzarellan är lite smaklös.

Svara
Åse 1 september, 2014 - 10:02

Javisst! ta den osten du gillar!

Svara
Heidi 31 augusti, 2014 - 16:43

Hej måste börja med att säga att jag älskar dina recept och tips!
Idag ska jag laga denna pizza och se vad min svåger och syster tycker då de aldrig provat lchf-pizza, men de äter väldigt mycket ”vanlig” pizza.
Tänkte bara höra hur du gör pizza sallad?

Svara
Mrsliljan 30 augusti, 2014 - 22:05

Hej!
Ännu en kommentar från mig som aldrig kommenterar men följer din Utveckling i kost. Är så tacksam för dina underbara recept. Som jag skrev vid ett tillfälle på instag min hälsa har tagit fart med stormsteg om det inte vore för dina recept hade jag säkert inte varit där jag är idag. Min dotter som har en cp-skada och en svår epilepsi har jag ändrat kost på och gör allt mer mat ftån dina recept dock inte så mkt fett och epilepsin har minskat otroligt men sant. Forskning visar att kosten gör en stor del i när man behandlar ep med enbart kost. Vi har varit tomhänta jag och min man, mediciner har inte funkat, vad gör vi? Läkarna ville inte kostbehandla då det är komplicerat men jag tog tag i det själv. Och med dina recept bla. Tack fina Åse!

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:11

Åh vilken UNDERBAR kommentar, tack för att du delar med dig!! Så glad jag blir att er hälsa är så mycket bättre och framför allt din dotters! Kärlek till er! <3

Svara
Linda 30 augusti, 2014 - 21:46

En liten fråga angående att byta mandelmjöl (då jag är allergisk) till tex rismjöl. Går det bra att använda samma mängd?
Tack för en inspirerande blogg!
Hälsningar Linda

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:20

Hej! nej det går tyvärr inte, du får helt enkelt prova dig fram vilka mängder som fungerar. När det gäller mandelmjöl så kan man ersätta med formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl+ 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk

Svara
Jaana 30 augusti, 2014 - 16:40

Ser gott ut !! Gör du tomatsåsen själv? Och hur i så fall? Är färsk Lchf are ….

Svara
Åse 31 augusti, 2014 - 14:21

Jag brukar koka upp tomatkross och smaksätta med salt, peppar, kryddor. Här är ett bra recept (bara skippa sockret) https://www.recept.nu/recept_nu/smaratter_ochamp__tillbehor/gronsaker/tomatsas_till_pizza/

Svara
Monica 30 augusti, 2014 - 15:18

Hej
Svårt att hitta fiberhusk. Har det någon synonym?
Mvh Monica

Svara
Åse 30 augusti, 2014 - 15:24

Nej fiberhusk är fiberhusk finns bland glutenfria produkterna eller bland mjöler

Svara
Martina 30 augusti, 2014 - 13:40

Mmm, ser smaskens ut! Räkor på pizza var längesedan, tack för påminnelsen 😉 Ska också iväg på 1 års kalas idag, är ju faktiskt ”plastfarmor” till en liten kille som fyller 1 år idag 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.