Plocktallrik med bakad Brie och chark

av Åse
REKLAM FÖR DRYCKESTIPSET, FÖR DIG ÖVER 25 ÅR

Hej och god kväll!
Vad tror ni om den här godingen? Bakad Brie med charkuterier och snacks – äter man inte chips kan man ha frökex till.

Till det tipsar jag om Mateus Sparkling Rosé
Mateus är över 80 år gammalt och har en rik historia som en av Portugals mest kända roséviner.
Mateus var det första moderna rosévinet och producenten Sogrape strävar efter att vara branschledande inom klimat-, miljö- och socialt arbete och deras Mateus Sparkling Brut Rosé är gediget prisbelönt vid stora internationella vinmässor.
Ett av Sograpes vinerier Sogrape Vinhos, utsågs 2016 till världens främsta vineri.


Mateus Sparkling Brut Rosé passar utmärkt som apertif eller till skaldjur, förrätter och snacks.
Som tilltugg till friska och fruktiga mousserande viner är det perfekt med fett, syra och salt och det här tipset är så gott till.
Mateus Sparkling Brut Rosé passar även till fruktdesserter och fruktsallader.
Vinet är färdigt att drickas och bör serveras kylt vid omkring 6–8 grader.

Färgen på vinet är en härligt blek, laxrosa färg med drag åt rosa rosor.
Rik mousse med små kvardröjande bubblor.

Toner och smak av äpple, päron och persika tillsammans med röd frukt som jordgubbe, hallon. Nyanser av rostat bröd och en livlig syra.
Vinet kan endast beställas till din lokala systembolagsbutik HÄR.
ART NR 77070 | Mateus Sparkling Rosé | 75 cl | ALK 12 % | 99 KR

Och den här ljuvliga plocktallriken kommer era gäster uppskatta!
Ugnsbakad brie är ju så ljuvligt gott! Med sötsyrliga ugnsbakade tomater och god salami och parma blir det här en vinnare 🤩 Lantchips eller frökex till det. Sätt en sked i brie så skedar man upp lägger på ost, salami på chipset/kexet. MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snackstallrik med bakad Brie och chark


  • Författare: recept.se
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

200 g brie
1215 skivor Salami (Milano) och Parma
1 kvist småtomater, ugnsbakade tills de är mjuka
Lantchips


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Ta ut osten från plast eller förpackning och lägg på bakplåtspapper.
Sätt in osten och tomater i ugnen ca 10 minuter eller tills osten och tomaterna är mjuka.
Ta bort det översta vita lagret på osten. Ställ osten på ett fat. Lägg charken runt omkring, tomaterna ovanpå och chipsen runt charken.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!