Plankstek med perfekt blomkålsmos

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänk till Cervera

Hej hej!
Onsdag och lillördag!

Solen lyser här i Torrevieja och vi ska strax göra oss i ordning för stranden!
Vi hade en mysig första dag här i går med minigolf och poolhäng och sedan provade vi en ny restaurang här i staden i går.

Här kommer ett receptips till er!

Planka! Det är ju så himla gott och trevligt!
Perfekt lågkolhydratmat om det serveras med mitt goda blomkålsmos! HÄR

Plankorna har jag haft i många år så de är inbrända, HÄR finns tex bra plankor.
De smörjs in med olja och sedan hettas de upp i ugnen. Jag passar på att grilla tomaterna samtidigt så att de blir klara i tid med det andra.

Man kan ju ta det köttet man föredrar och även valfri sås, här nere är det Black & White dvs oxfilé med rödvinssås med tryffel (uteslut tryffel om ni inte gillar) och fläskfilé med bearnaise.
Sedan hade jag baconlindade sparris och bästa blomkålsduchessen på.

Här kommer receptet!

 

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Plankstek Black & White med blomkålsmos


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Description

1 sats * perfekt blomkålsmos
2 portionsbitar oxfilé
2 portionsbitar fläskfilé
smör att steka i
salt, peppar
2 tomater
6 sparrisar
2 skivor bacon
Bearnaisesås

Tryffelsås:

1 schalottenlök, finhackad
2 dl rödvin
2 dl vatten
2 msk oxfond
2 msk mörk balsamvinäger
1 tsk soja
1/2 msk rödvinsgelé eller tex Nick’s fibersirap (sockerfri) – balanserar syran
tryffelolja efter smak, ca 1 msk
2 msk smör


Ingredienser

Förbered blomkålsmoset.
Sätt ugnen på 250 g varmluft.
Smörj in plankorna och lägg en tomat med toppen avskuren på varje planka. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
Stek oxfilé och fläskfiléskivorna i smör i het panna, de ska bara på yta. Salta och peppra.
Ta ut plankorna och spritsa moset runt om. Lägg på de baconlindade sparrisarna och köttet. Sätt in i ugnen i ca 10-12 minuter. Sätt på grillen sista 5 minutrarna.
Gör under tiden tryffelsåsen: Låt löken fräsa i lite smör, rör ner alla ingredienser utom tryffeloljan och smöret. Låt reducera på medelvärme tills såsen tjocknat och hälften kokat in. Rör ner lite smör och tryffelolja. Red eventuellt med valfri redning (jag använder ytterst lite konjacrot eller arrowrot)
Servera plankorna med såserna.


Notering

Perfekt blomkålsmos: https://www.56kilo.se/perfekt-blomkalsmos/

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Anna 3 mars, 2024 - 09:52

Åt detta i går kväll i uterummet framför braskaminen (och vid soffbordet) 😉 Gick alldeles utmärkt och smakade gudomligt

Svara
Åse 3 mars, 2024 - 13:28

Oh så härligt det låter! Kul att det smakade!

Svara
Louise 7 april, 2023 - 21:03

Ser supergott ut. Jag kan bara inte förstå hur ni kan sitta i soffan och äta en god middag. Vi sitter nästan aldrig i soffan när vi äter. Bara om det är någon viktig sportsgrej🇸🇪⚽️🏒🤾🏻‍♀️






Svara
Åse 7 april, 2023 - 21:06

Vilken tur att vi alla är olika 😅
Vi har inga som helst problem att äta en god middag vid soffbordet, eller vid middagsbordet eller vid middagsbordet i uterummet eller vid vårt utebord på sommaren. Däremot tacksam för att vi har så många härliga ställen att umgås på och njuta av goda måltider ♥️

Svara
ÅsaS 5 april, 2023 - 18:19

Vår ”standard-rätt” på nyår, fast med potatisduchesse. Vi steker allt klart på spisen, gratinerar ”moset” i ugnen och lägger sedan på kött, sås, bacon-sparris. Såå gott, och det är ungdomarna som vill ha detta, och inte mig emot.

Fortsätt njut ”ledigheten” och umgänget med Riisarna.
Kram ❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.