PIZZABULLAR – Low Carb, glutenfria)

av Åse

Dessa pizzabullar tan gluten och vetemjöl är en räddare i nöden på utflykten, som mellanmål till barnen eller som en måltid på språng när man äter lågkolhydratkost.
Pizzareceptet funkar självklart lika bra som pizzabotten.

012A8165

Jag tycker det är smidigt att använda bakplåtspapper, kavel ch plastfolie för att kavla ut degen.

012A8166

I receptet så hittar ni lite olika förslag på topping!

012A8171

012A8170

På dessa är det fyllning 3 dvs med soltorkade tomater, grön pesto och mozzarella 😋

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

Ingredienser

Pizzabotten

4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)

Topping 1

1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)

Topping 2

150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella

Topping 3

1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
  5. Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
  6. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  7. Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 17
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.