Dessa pizzabullar tan gluten och vetemjöl är en räddare i nöden på utflykten, som mellanmål till barnen eller som en måltid på språng när man äter lågkolhydratkost.
Pizzareceptet funkar självklart lika bra som pizzabotten.
Jag tycker det är smidigt att använda bakplåtspapper, kavel ch plastfolie för att kavla ut degen.
I receptet så hittar ni lite olika förslag på topping!
På dessa är det fyllning 3 dvs med soltorkade tomater, grön pesto och mozzarella 😋
Här kommer receptet till er!
Skriv utPizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb
Ingredienser
Pizzabotten
4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)
Topping 1
1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)
Topping 2
150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella
Topping 3
1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
- Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
- Höj ugnsvärmen till 225 gr.
- Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 17
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎