Jag fick ett mail idag från en gullig läsare som undrade om jag inte hade ett recept på pizzabullar och pizzabullar är något som jag faktiskt ofta gör till kidsen men jag har inte lagt ut något recept på det!
Detta är grym utflyktsmat eller som ett mellanmål till både vuxna och barn! Eller varför inte göra mindre varianter till ostbrickan eller buffébordet! Variera fyllningen! Smaskens!
GOOOOOOOOOOOOOOOODA!
Grunden är denna pizzabottnen, min egen favoritbotten (jag har ju några olika här!)
Näringsvärden per bulle:
55 kcal, 4 g protein, 0,6 g kolhydrater och 4 g fett
Beroende på vilka ostsorter man använder, jag använde 21% riven mozzarella på påse + 33% västerbottensost Skriv ut
Pizzabullar LCHF. Gutenfria, Low Carb
Ingredienser
Pizzabotten
4 ägg
100 g naturell färskost (Philadelphiaost)
1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
3 msk mandelmjöl (går att utesluta)
5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med riven mozzarella i påse)
Topping 1
1 dl tomatsås (jag gillar muttis, eller gör egen)
100 g rökt skinka
150 g riven mozzarella (påse)
Topping 2
150 gram fetaost
3 tsk torkad oregano
1 kruka basilika eller 1 näve bladspenat
1 dl tomatsås
150 g riven mozzarella
Topping 3
1 dl tomatsås
8 soltorkade tomater, strimlade
80 g pesto
125 g färsk mozzarella, riven
färsk basilika, hackad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten, osten och de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper, (för tunn deg: lägg över plastfolie och kavla ut smeten. Dra bort platsen)
- Förgrädda botten ca 10 minuter eller tills den är gyllenbrun. (Håll koll!)
- Höj ugnsvärmen till 225 gr.
- Lägg på tomatsås och övriga toppings beroende på vilken du väljer och rulla ihop från långsidan med hjälp av bakpålåtspappret precis som med en rulltårta. Skär i ca 12mm breda skivor. Lägg direkt på plåten och strö lite riven ost över. Grädda i ca 10 minuter eller tills bullarna har fin färg.
Näringsinnehåll
- Portioner: 17
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
39 kommentarer
Här blev det Mutti pizzasås, pepperoni, mozzarella och lite pizzakrydda. Supergott! Tack för superbra recept!
Hade panik över smeten en stund. Men det blev ju jättebra
Vad härligt att det smakade och blev bra! 🥰
Hej! Testar just nu. Hur kommer det sig att man inte smälter ost och färskost i detta recept?
Hej! Detta är inget fathead recept =)
Det receptet jag anv mest av alla dina😀 mmmmm 😋
Verkligen supergoda ❤️
Vad rolitgt att höra Ewa! 😍
Hej!
Tänkte testa till mitt jobb-afterwork för kollegorna nästa vecka. Går dom att frysa in och värma i ugnen?
Dessa pizzabullar är toppen. Det har blivit en favorit hos hela familjen 😋
[…] gymmet och fått i mig en kycklingsallad från gymmets cafeteria och nu ska jag smälla i mig en pizzabulle! […]
[…] har nyss gjort en plåt pizabullar till midsommarpicknicken <3 Såååå smarriga! Perfekta till picknick, drinktillbehör (gör […]
[…] jag utgick från hämtade jag hos 56 kilo. Superenkelt och supergott. Vi fyllde dem med tomatpuré, skinka, riven ost och oregano. […]
Hej, snabb fråga – hur fick du fram det till 55 kcal per bulle? bara 5 dl + 150 gram mozzarella är ju lika med 400 gram mozzarella vilket är över 1000 kcal. Och sedan ägg, filadelfiaost etc på det… Man skulle väl göra 17 bullar?
Hej! Du räknar på mozzarella i påse va? Inte kulmozzarella.
Jag dubbelkollade uträkningen i Lifesum och den stämmer.
Är fyllningarna baserade på en sats pizzadeg? Jag tänker prova fyllning 1 och 2 och undrar alltså om jag då ska dubbla degen?
Yes! Till 1 sats.
FANTASTISK botten – tänk att man kan äta nåt som faktiskt känns och smakar som en riktig pizza! Min enda tweakning var att jag använde 3 ägg istället för 4. Gjorde den som vanlig, ”platt” pizza och toppade dem förgräddade bottnen med tomatsås, riven mozzarella, tunna baconskivor och rosmarin. Baconen och rosmarinen ovanpå osten. Löjligt gott och utan att man blir gasig och kolhydratsvullen. Dessutom blev jag mätt på en fjärdedels långpanna – när jag gör pizza med degbotten kan jag lätt trycka i min en hel plåt. Tack!
Hej! Älskar dina recept och använder de mycket!
En liten fråga… Äter man pizzabullarna kalla sedan eller ska man värma dem igen? Lite pinsamt att fråga men frågar man inte får man inget veta ??? Kram
Man värmer dem i ugn eller micro :))
Hihi! Tack snälla! ?
Hej!
Blev så glad när jag hitta detta receptet! Ser SÅ gott ut!
Men min ”deg” blev väldigt lös, hoppas de fixar till sig i ugnen.
Följde receptet, undra vad jag gjort för fel?
Hej! Vad märkligt! Degen ska inte vara lös utan smetig, hur blev det sedan?
Ja väldigt märkligt, men de blev toppen ändå.
Såå goda!
Även fast jag fick bre ut smeten istället för att kavla. 🙂
Mumsigt! Det var allt för länge sen jag gjorde pizzabullar nu.
Supergoda! Har gjort de två ggr redan, och alla i familjen uppskattade de verkligen!
Hej!
Perfekt, ska till Liseberg då blir detta matsäcksmaten! De ska förvaras i kylen antar jag om man inte fryser in dem? Älskar dina recept, sprider till alla jag känner!
Kram
Antar att de 5 dö med riven ost också ska ner i smeten innan man kavlar ut den…?
Älskar dina recept och din app, tack för all inspiration ❤️
Tack, vad glad jag blir! ❤️
Var tvungen att prova direkt. Superenkelt, snabbt och kanongott! Tackar för receptet.
Vad roligt att höra!! Mina barn gillar dem! Måste göra en ny laddning! =)
Jag brukar göra något liknande och det är ju så gott och enkelt. Ett bra tips där. 🙂
Kära du!
Vill bara berätta om att för mig som mamma till ett barn med svårbehandlad epilepsi betyder dina recept jättemycket! Min dotter går pga EP på ketogen kost (reglerad av det suveräna ketoteamet på Astrid Lindgrens sjukhus). Nu när vi fått modifiera kosten något behöver vi numera bara räkna kolhydrater ( tot 20 gr per dag, uppdelat i 4-5 måltider). Dina recept hjälper mig att bli inspirerad och gör min hjälte till flicka (9 år) så glad.
Tusen tack från Kattis och Stella
Tack snälla Kattis! Det värmer mitt hjärta! Ge Stella en stor varm kram från mig och hoppas att ni kommer fortsätta leva ett lite enkklare liv med mina recept ❤️
Går det att frysa in?
Absolut!
Om man utesluter mandelmjöl vad kan man ersätta det med?
Tack för en toppenblogg.
Du kan prova utesluta bara! Alt ersätta med kruskakli
Åh TACK!! Detta kom precis rätt i tiden tills jag tänker baka egna i helgen, tänkte googla recept i veckan, nu slapp jag 🙂
Mums… deska måste testas 🙂 kram och tack för recept