Hej svejs godingar!
Vilken lång dag det varit idag?
Efter att jag bloggat här gick jag och Michelle ut i det vackra vädret och jag ska vara ärlig och säga att jag var inte stursk i förmiddags, hade en sådan grym huvudvärk så det var helt otroligt men konstigt nog försvann den när jag väl bestämde mig för att jag skulle ut, till vilket pris som helst!
En PW på 25 minuter blev det, och vi tankade energi i det vackra vädret. Alltid något!
Min motionsutmaning from i dag består av att jag ska göra någon planerad motion/träning varje dag. I morgon blir det en runda på morgonen för sedan åker jag till Malmö för att möta upp två underbara tjejer, nämligen Tove och Sofie. Vi ska sedan på Wellnes eventet och lyssna på Annika Sjöö och Mia Törnblom!
Fantastisk inspiration väntar och det ska bli kul att få träffa och krama om rara Annika!
Jag sover sedan över i Malmö, man får passa på och njuta lite extra ibland! Jag tar i alla fall med mig träningskläderna!
I kväll blev det en pizza! och det är väl intressant hur man kan klämma en hel stor rund vanlig pizza med eller utan problem (oftast fortsätter man äta fast man är mätt) men när man tagit bort de stärkelserika kolhydraterna och gör en pizza utan mjöl så orkar man knappt äta upp den lilla bit man lagt upp på tallriken. Det är fantastiskt hur hjärnan signalerar mättnad när den inte luras av kolhydrater.
På kvällens pizza hade jag tomatsås, mozzarella, grillad kyckling, curry, banan, och lite ananas och så lohmanders bearnaise till det. SÅ GOTT!
Bottnen var mitt pizzadegsrecept med mandelmjöl och kokosmjöl:
1 plåtpizza
100 g riven västerbottensost eller liknande
4 ägg
0,75 dl vispgrädde
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 tsk bakpulver
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
Lite salt
Vispa ägg och grädde. Blanda de torra ingredienserna och blanda sedan ner. Blanda sedan sist ner osten. Låt stå ca 5 minuter. Fördela degen på en plåt. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 gr.
Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 g tills osten smält och allt fått fin färg!
OBS! Som en läsare kommenterade så kan man med fördel göra 1,5 av degen för att få lite mer botten!
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
27 kommentarer
Mycket god pizza
[…] har ett fantastiskt pizzarecept som vi gjort flera […]
[…] Pizzabotten, 1 plåt – 4 portioner (Recept ifrån 56kilo – Åse) […]
Ska testa detta nu!
Ang gradantalet, är det varmluft du tänker på då?
Kram
Hej! jag anger alltid vanlig över och undervärme i recepten! =) Hoppas det smakar!!
Toppen, tack för snabbt svar!!
Smakade jättegott o väldigt mätt man blev fort!
Tack för gott recept!
Ett tipp topp pizzarecept även för de som inte kan äta gluten(å för oss andra som vill äta nyttigt! :P)!
Tackar så hjärtligt!
Härligt!! =)
Hej,
gjorde ditt pizzarecept från din bok idag men där va inte bakpulver med… Är det missat eller blir pizzabottnen med bakpulver annorlunda?
Nej jag adderade till bakpulver denna gången bara.
Hej Åse!
Hur tror du degen blir utan ost? Jag gillar ju inte ost men kan ha lite mozzarella ovanpå 🙂
Tror inte det blir lika smakrikt och ost binder bra =) Vill du inte ha ost i så prova pizzareceptet som är med min tortillabotten. Bläddra i kategorin ”Pizza och pajer” så hittar du det =)
Hoppas att du får en riktigt trevlig kväll i Malmö! Jag hade gärna velat gå också eftersom jag behöver den där lilla extra motivationsknuffen som jag gissar att Annika kunnat ge..
Kram!
Rackarns men det skulle du ju gjort!! KRAM
Oj,detta måstes testas hemma! 🙂 Verkar så gott då jag älskar curry!!
Hej Åsa, kan du blogga direkt från din kamera Samsung galaxy, den verkar ju vara hur läcker som helst. Behöver man ladda ner någon app för att kunna använda facebook ?
Är helt klart sugen på en sådan 🙂
Jag har följt dig länge men aldrig skrivit innan, ha det gott 🙂
Ja det finns appar som för vanliga androidmobiler så WP, FB och andra appar finns!
En heeelt annan fråga än om pizzan men men 😉 du verkar ju helt klart fått allting runt mat och ätning att fungera helt suveränt på senare år (vilket låter såå skönt!). Men hur gör du med vågen? Väger du dig fortfarande regelbundet för att hålla koll eller har vikten stabiliserat sig så pass att inga större förändringar sker? Eller kör du det klassiska att när jeansen stramar är det dags att dra ner på vissa saker ett tag? Är nyfiken eftersom för många (som jag) som har lyckats gått ner i vikt och även om man äter en diet som funkar är det lätt hänt, även med lchf, att det blir lite väl mycket ost och annat och man lätt kan lägga på sig ett par kilon igen. Jag äter lchf delvis och har funnit en bra balans med kolisar men jag använder fortfarande viktklubb för att hålla kolla på mig själv så att intaget blir lagomt. kram!!!
Hej! Nej jag tar en check då och då och jag står stadigt mellan 56-58 beroende på mat i magen, buren vätska etc. Jag hade gärna slimmat till kroppen och tror att det kommer ske nu när jag lägger till motion.
Jag har aldrig hamnat på en må-bra vikt förut så det är helt underbart att kroppen är där den är fast jag ibland unnar mig extra, men det sker i princip bara vid något tillfälle i veckan så det bör ju inte öka vikten/fettinlagringen. Jag har fått in en bra balans med maten utan att behöva räkna eller så och det är jätteskönt för det ger ett självförtroende också kring sitt matbeteende. KRAM!!
Fyllingen låter jätte god, måste säkert pröva 🙂
Tycker inte om kokos o mandelmjöl i maten. Så ja brukar göra pizzabottnet utan mjöl.
För en stor pizza blandar jag ihop 1,5 dl grädde, 6msk olja, 4,5 msk fiberhusk och 3 ägg, lite salt. Degen blir lös, breder sen genast på plåten med papper på. Gräddar sedan bottnet ca 8-10 min i 200 grader så den får lite färg. Sedan är det bara att fylla pizzan och grädda. Pizzan får dra sig en stund när den kommit ut ur ungnen.
Har även bjudit gäster som inte följer LCHF och alla har tyckt om den.
Ett numera basrecept hemma hos oss. 🙂 Fast ingen av oss är förtjusta i kokosmjöl så vi tar en hel deciliter med mandelmjöl istället.
Hela familjen älskar den här pizzabotten! Dock tycker vi att den blir lite för tunn, så jag gör 1,5 sats till en plåt.
Ja, sant! Jag brukar också göra så ibland!
Hej Åse, jag tycker mycket om recepten i din kokbok. Har du något recept för tomatsåsen till pizzan?
Å den piazzan är god. Vilken bra start på veckan du verkar ska ha. Själv lyssnade jag på kostdoktorn och Jonas Bergqvist i går… Mycket bra föreläsning om lchf, träning mm 🙂
Jaaaa de är duktiga ihop!!