Pizza med buffelmozzarella, parmesan och soltorkade tomater

av Åse

Hej hej på er!

Fredag it is!
Hittar ni på ngt kul idag? Vi är bortbjudna till våra vänner på Arilds Vingård – ska bli underbart att ses igen!
Finns ju sämre sätt att bryta ”Dry January” än på en vingård 🤣🤗

Här kommer en  SOLKLAR pizzafavorit! MUMS!
Vill man hellr eha ”vanlig” vetemjölsbotten så tar man det, botten i detta receptet är glutenfritt och lågt i kolhydrater.

012A5271
012A5355
012A5359

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizza med buffelmozzarella, parmesan och soltorkade tomater


Ingredienser

Pizzabotten (Ostbrödsbotten)

  • 4 ägg
  • 100 gr naturell färskost (Philadelphiaost)
  • 1,5 msk psylliumfröskal (Ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk mandelmjöl/kruskakli
  • 5 dl riven ost (Blanda gärna västerbotten med en t.ex. gouda)

Pizzatopping

  • 8 tunna skivor parma
  • 4 stycken strimlade soltorkade tomater
  • 200 g buffelmozzarella
  • ca 170 g pizzasås (t.ex. Muttis)
  • 150 g feta
  • 50 g parmesan
  • Ruccola, tomater och olivolja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220 g.
  2. Vispa äggen riktigt fluffiga, ca 5 minuter.
  3. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner färskosten och de torra ingredienserna.
  4. Bred ut smeten på smord plåt (eller bakplåtspapper) och låt stå och svälla i ca 10 minuter.
  5. Grädda bottnen tills den fått en gyllengul färg.
  6. Toppa pizzabottnen med ingredienserna och servera genast.
  7. För en pizza med varm topping, grädda pizzan i 250 gr i ca 5-8 minuter tills osten smält.

Nutrition

  • Serving Size: 4
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.