11,K
Glömt löken här men den kom på efter bilden togs 😉
Brakfrukost i går! Kesobröd med makrill/majjo och Rallarekorv och bacon, äggröra, ost och picklad rödlök 😉
Jag använde inte socker utan sötströ men det kan man göra hur man vill med, det är inte mycket socker som fastnar på löken (typ som med ättiksgurka ju)
Skriv ut
Hej på er! Är ni pigga och glada i dag?
Här har vi fått i oss brunch och Daniel och de tre yngsta har åkt ner till Malmö för att gå på bio med sin bror och brorson som åkt ner från Stockholm. Själv måste jag jobba.
I fredags blev det tacos och jag fick tipset om både banan och picklad rödlök. Att jag inte tänkt på det själv, älskar picklad rödlök och har det alltid till Pulled Chicken och Pulled Pork! Såååå gott och så enkelt!
Passar till det mesta tycker jag faktiskt!
Glömt löken här men den kom på efter bilden togs 😉
Brakfrukost i går! Kesobröd med makrill/majjo och Rallarekorv och bacon, äggröra, ost och picklad rödlök 😉
Jag använde inte socker utan sötströ men det kan man göra hur man vill med, det är inte mycket socker som fastnar på löken (typ som med ättiksgurka ju)
Skriv ut
Picklad rödlök (Syrad rödlök)
Ingredienser
- 3 dl vatten
- 2 dl sötning (Jag använder sockerfri sötning som Ica Sötströ)
- 1 dl 12% ättikssprit
- lite salt
- 2 stora rödlökar
Instruktioner
- Skär rödlöken i tunna skivor.
- Koka upp vatten, ättika, sötning, salt och låt svalna. Lägg ner rödlöken, sätt på lock och låt stå i något dygn i kylskåp. Förvara rödlöken i tättslutande burk sedan.
Reklamlänkar till Ellos
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
[…] Citronpicklad rödlök gör ni enkelt själv! […]
Receptet på picklad rödlök. Hur mycket rödlök har du i. Ganska mycket antar jag då det är mycket vätska.
[…] Pressgurka betyder barndom för mig, mormor gjorde nämligen världens godaste pressgurka! Pressgurka med husmanskost – åhhhh så gott! Jag har egentligen inga problem med vanliga inläggningar där socker ingår då det är så ytterst lite man får i sig när man köper ättiksgurka etc men det skadar inte att dra ner på sockret så mycket man kan och därför när jag gör egna inläggningar så skippar jag sockret och har Ica Sötströ eller liknande ersättningar istället. Picklad rödlök är också en favorit som jag gör sockerfri, recept HÄR. […]
Hej!
Hur länge håller det i kylen? 🙂 Jag tänker på om man har med sötströ, och då missas ju sockrets lagringsförmåga. Tack för receptet!
Mvh Susanna.
[…] blir pulled pork här, yummie! Var riktigt länge sedan jag åt det! Jag har precis lagt in lite picklad rödlök också, ett MÅSTE till Pulled pork! Det och […]
Trodde inte folk ät sån skräpkorv som ligger på brödet som ser ut som formfranska huga mvh Mikael
Svara:
Nu var ju iofs kesobrödet fokus på bilden, kanske lätt det blir fort och fel när man upprörs så väldigt av vad någon annan äter, vad vet jag?! =) Men eftersom du frågar: Jodå, folk äter fortfarande prickigkorv här i Sverige =)
[…] som grekisk yoghurt. Lite pressad vitlök, salt och peppar! Enkelt men funkar till det mesta! Picklad rödlök är ju såååå gott […]
[…] det hade jag både picklad rödlök och en supergod rödkåls coleslaw som ni ska få receptet på senare. Allt blev uppskattat […]
Åh så gott det låter, ska testas! Tack för alla bra recept, perfekt när man har idétorka 😉
Alltså istället för ättika etc. Så här:
Picklad rödlök
2 rödlökar
saften av 2 limefrukter
1/2 dl äppelcidervinäger
salt
Syrligt och gott och inget socker behövs. Yummi!
Puss
Ja det kan jag tänka mig! Lime innehåller ju socker så sötman kommer därifrån. Gott!
Vad kul att du gillade det! Vi har det ofta till tacos. Brukar lägga in in med lime, testa det nån gång. Ännu godare tycker jag!!
Kram
Jag brukar lägga in med chili! Det är också supergott!