PESTOLAX med feta

av Åse

Hej hej!
Har ni en fin Valborg? Här vaknade vi upp i Rydebäck på Hotel 1622 där vi sovit inatt, Vi hängde med Mats & Magnus i går eftersom Magnus uppträdde på Restaurang Tegel igår! Men nu är vi hemma igen och slappar lite till A masked singer!

Över till detta: En gammal klassiker!
Men jag tröttnar faktiskt ALDRIG! Ibland skippar jag peston och ibland har jag pasta i – godast med pesto 😉

Ugnsrostade grönsaker, blir aldrig trött på detta heller =)
I går hade jag röd lök, squash, romanticatomater och halverade knippmorötter!
Olivolja, salt & peppar på det och in i ugn tills det var mjukt (förvällde morötterna lite i lättsaltat vatten först.
200 gr i ca 20-25 min (ca, känn efter med sticka!)

Laxen tillagade jag samtidigt – använder den HÄR termometern så blir allt kött/Fisk/Fågel alltid perfekt!
Serverade sedan laxen ovanpå grönsakerna.
Nu gjorde jag bara en rätt för två men man kan ju göra en stor form!

Jag lovar er – detta är HUR gott som helst!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

PESTOLAX med feta


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Beskrivning

500 g laxfilé (hel bit eller portionsbitar)
1 dl grekisk yoghurt
1 burk grön pesto (ca 190 g)
150 g fetaost
salt, peppar


Ingredienser

Sätt ugnen på 225 gr
Mosa ihop ingredienserna till pestoröran.
Lägg laxen i en ugnsform med lite olivolja i botten, salta & peppra.
Fördela röran på laxen och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter till en innertemperatur på 54 gr.


Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

6 kommentarer

Isabelle 2 maj, 2022 - 19:08

Hej! Måste bara säga (igen) att jag älskar din blogg!! Jag har läst den i flera år men ”glömt bort” den i ett drygt år. Nu är jag sjukskriven med en gipsad arm och har läst igen de senaste 6 månaderna 😀 Såå mycket kul att läsa och bli inspirerad av. Har beställt flera saker från Ellos och systembolaget, haha!
Nu till min fråga som jag förstår blir svår att svara på…Jag tänker bjuda mina vuxna barn med respektive och mina 2 små barnbarn. Har du något tips på vad jag ska bjuda på som är enkelt (då jag bara har en hand!) och gott?? 1000 tack för härlig blogg!

Svara
Åse 2 maj, 2022 - 21:40

Hej Isabelle!
Välkommen ”tillbaka”! 😍
Oj, ja det var en svår fråga – tänker någon form av gryta? Det sköter ju sig mkt själv.
Kika gärna tex i kycklingkategorin där finns mycket sådana!
Den här är en favorit! https://www.56kilo.se/ases-kyckling/

Svara
Cecilia 2 maj, 2022 - 07:29

Hek! Tävlar dina ungdomar i truppgymnastik fortfarande? Min tjej kommer till din stad o kör riksfyran i helgen! Vi är inte med denna ggn men har sett att ni brukar ordna tävlingar. Vart bor man bra i staden för två vuxna som likt er gillar bra och härliga hotell? Ha det fint och tack för härlig blogg!!

Svara
Åse 2 maj, 2022 - 08:14

Hej! vad roligt! Ja Alice tränar fortfarande!
Oj, jag gillar Mollbergs eller The Vault! Där bor man mitt i smeten och har bra restauranger på hotellen och runt om!
Ha så roligt!

Svara
ÅsaS 30 april, 2022 - 23:13

Helt slut efter en heldag bakom disken. Hemma blev det grillat och sallad med lite tillbehör. Årets andra, men absolut inte sista, grill för oss.
Efter maten blev det kortspel och snicksnack med 2/6 ungdomar. Jösses så mysigt det är att få umgås med sina (och andras) unga vuxna. Avslappnat och kravlöst.
3 av oss är tillbaka på jobb redan imorgon, men efter denna kväll känns det helt okej, för den har varit helt underbar, om än kort..
Kram 💕

Svara
Jenny 30 april, 2022 - 14:17

Chillar hemma efter en natt på hotell i grannkommunen… vi åt så gött på deras resturang 🥂🍾 väljer ofta fisk men i går blev det kött. Så gott🤩 jag fick en underbar grönsaksblandning istället för gratäng, sedan hotellfrukosten, mums🤩 trevlig valborgsmässoafton 🔥

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.