Pestobakad lax med fetaost och bacon

av Åse

Hej på er!

Hur har ni det i julstressen? Jag kom hem från Zagreb igår, efter några dagar där med lillasyster. Direkt därifrån till lägenheten för att måla lite med Daniel =)
ska jag dit igen för att ta emot lite möbler som kommer och måla det sista SEN är det bara det roliga kvar, att inreda och pyssla men det är ingen brådska så vi gör det allt eftersom nu i mellandagarna.
kommer ett recept till er!

Kan det bli fel med soltorkade tomater?

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pestobakad lax med fetaost och bacon


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé (torskrygg är också gott!)
saften av 1/2 citron
salt, peppar
ca 6 msk Garant Pesto Rosso
1/2 dl hackad basilika
100 g Garant Fetaost
1 paket grovt skuret bacon, knaperstekt


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr
Lägg laxfiléerna i en ugnsform, pressa över citron, salta & peppra. Bred ca 1 msk på varje filé.

Hacka basilika grovt och strö över, toppa med smulad festaost och stekt bacon.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter till en innertemperatur på 54 gr.
Tips på sås: Resterande pesto rosso från burken + 1 dl gräddfil, 1/2 riven vitlöksklyfta.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

1 kommentar

Anna haeggman 18 december, 2023 - 19:24

Wow så gott det lät!! Älskar kombon med fisk och bacon. Dessutom tillsammans med fetaost och röd pesto. 😍 Måste testa!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.