Pepprig roquefortsås med konjak

av Åse

Hej hej!

Nu har jag landat hemma och en intensiv helg väntar!
I dag fyller lillsyrran år så det väntas födelsedags SLASH mellofest! Wooop! Ska bli mys!
Men först så väntar gymnastikuppvisning (Alice) nu vid 14!

I går var jag helt uppe i varv efter en lång resedag så Daniel bestämde middagen nämligen oxfilé med pepprig roquefortsås och en enkel sallad!

SÅ himla gott alltså!
Såsen är ju galet smarrig =)

Här kommer recept på såsen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pepprik roquefortsås med konjak


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

150 g roquefort
2 dl creme fraiche
1 msk mortlad  grönpeppar
1 skvätt konjak
ca 2 tsk koncentrerad fond, schalottenlök


Instruktioner

Lägg roquefortosten i en kastrull och sätt plattan på låg värme, när osten smält rör ner creme fraiche, mortlad grönpeppar och fond. Smaka av med salt och peppar och en skvätt konjak för lite djupare smak (kan uteslutas om man vill). Låt puttra upp och håll varmt sedan fram till servering.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

5 kommentarer

Nirode 15 maj, 2022 - 11:07

Lät supergott!
Men, är det verkligen 1 dl grönpeppar? 🤔

Svara
Åse 15 maj, 2022 - 11:20

Hm vad skumt! Ändrade igår men det gick visst inte igenom? Ska vara 1 msk 🙂

Svara
Nirode 15 maj, 2022 - 12:34

Tackar 😃👍

Svara
Jenny 14 maj, 2022 - 13:03

Åh såsen lät att vara super god🤩 konjak i mat/sås tycker jag alltid blir toppenbra. Härlig helg 🤩🤩🎉 Vi åt surströmming till middag igår, alltså så gött å jag hade bakat ditt fröknäcke till 😊






Svara
Åse 15 maj, 2022 - 11:36

Åh men jisses ALDRIG ätit surströmming!! Måste prova någon gång! ❤️ KRAM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.