Pasta med pesto och kyckling (Mungbön fettuccine)

av Åse

Gooooood morning! I dag skiner solen på oss, kan det bli bättre?!?
När jag var nere hos Ingela på LCHF butikens café så skickade hon med mig ett paket mungobönpasta för att prova. Jag har aldrig kommit till skott att beställa.
Jag visste egentligen inte vad jag skulle förvänta mig men oj så gott!!! Närmre pasta än så här kan man inte komma!
1 paket räcker till 4 portioner och då blir det ca 8 gram kolhydrater per portion.
Mungobön fettuccine finns i välsorteade hälsokostaffärer också.
Jag hade lite kycklingfilé sedan buffén i frysen så använde den.
1 paket kokt mungbönpasta
1 liten burk pesto ca 50 gram (eller hemmagjord)
1/2 rödlök
riven parmesan
stekt skivad kycklingfilé
salt, svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning rör sedan ner pesto och rödlök. Salta och peppra.
Servera och toppa med skivad stekt kycklingfilé och parmesan.
IMG_5245
IMG_5246
IMG_5248

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Lotta Bramstad 28 juni, 2013 - 22:08

Hej!
Läser ofta din blogg o måste säga att du är så inspirerande!
Vackra bilder o porslin.
Riktigt härligt att läsa!
Kram
Lotta från Helsingborg:)

Svara
Åse 28 juni, 2013 - 22:13

Tack snälla!! :)) kram

Svara
sophia 28 juni, 2013 - 17:24

Min ica butik har bön pastan,mungbönor,svarta bönor samt soja bönor.. gott

Svara
Helena 28 juni, 2013 - 17:12

Hej, om jag förstod korrekt när jag läste innehållsförteckningen så innehåller de 17.1gr kolhydrater per 100gr. Jag brukar försöka hålla mig till max 5gr per 100gr – är det något speciellt med dessa så att man inte behöver räkna på samma sätt?

Svara
Åse 28 juni, 2013 - 17:22

En portion blir 8 gram kh, passar i en normal till liberal lchfkost. (1 paket på 200 gram räcker till 4 portioner)

Svara
Pia 28 juni, 2013 - 11:48

Mmm vad gott det ser …skall se om jag kan hitta det i någon hälsokostaffär..

Svara
Sofie 28 juni, 2013 - 11:37

Hej Åse! Jag skulle vilja höra en liten reflektion över ditt ”ätbeteende” när du äter pastasubstitut. Som jag har förstått det så är pasta en av dom sakerna du har allra svårast att äta balanserat av och för ett tag sedan skrev du att det är något du i princip aldrig äter.
När du då nu skriver att det här är väldigt likt pasta så undrar jag om du triggas att överäta på samma sätt som du gjorde med vanlig pasta tidigare?
Om jag går till mig själv så har jag svårt att hitta en balans även när jag försöker hitta substitut för mina svagheter. Jag älskar all typ av hembakt och har väldigt svårt att hitta en balans där jag kan ta en bit och sen vara nöjd. Jag har försökt att göra tillexempel brownies utan mejeri, vetemjöl eller traditionellt socker (har använt mig av nötsmör, mandel- eller kokosmjöl, dadlar, avocado etc istället). Jag har då bara använt sådana produkter som jag kan äta i andra sammansättningar utan minsta tendens till överrätning, så jag vet att det inte är innehållet i sig som triggar. Det är nog bara det att själva resultatet blir för likt ”the real thing”. Sett till hälsan är det inte hela världen att jag överäter då, jag får ju i mig massor med bra saker, men för vikten är det mindre bra.
Vore jätteintressant att höra din reflektion i ämnet, du är himla klok tycker jag! Tack för en bra blogg! Kram

Svara
Åse 28 juni, 2013 - 11:51

Hej! Nej jag reagerar på mjölet (stärkelsen) i pastan och det i kombination med att man ofta har fet sås etc till gör att mitt belöningscentra reagerar kraftigt. Fett o socker (stärkelse) är det min hjärna gillar allra bäst. Denna pastan hade jag inga problem att hantera.

Svara
Jeanette 28 juni, 2013 - 11:32

Åhh så gott, ska leta efter detta:)
Fin tallrik oxå:)
Önskar dig en härlig helg!
Kram Jeanette

Svara
Nyalivet 28 juni, 2013 - 11:08

Men oj vad det såg och lät gott. Vågar man prova om man är fd pastamissbrukare tro?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.