Pasta Alfredo / Alfredo Sås (glutenfri, lågkolhydrat)

av Åse

Det här är en av de godaste maträtterna jag vet och jag tycker själv att min Alfredosås är en av de godaste Alfrdosåserna jag smakat, hehe! 😅🙈
Min alfredosås gör jag så här!
Finhackad lök och vitlök får fräsa i rejält med smör.

012a7277


Sedan häller jag i grädde, den hemliga ingrediensen: färskost och kryddor. Sist i med riven parmesan eller gruyere och persilja. Muuuuuuuuums! Godaste såsen ever!

012a7282
Såsen har skurit sig lite på bilden nedan, när jag värmde upp den dagen efter, den är annars krämig och helt ljuuuuuvlig!

012a7296


Min Pasta Alfredo gör jag på färskostpasta och sedan har jag i kyckling, stekt bacon och svamp och gärna lite broccoli.
Annan pasta jag rekommenderar är Better Than Pasta – andra favoriter är bönpasta eller Pauluns superpasta på sötpotatis.

012a7291
012a7287
012a7274


GUDAGOTT!!
Kanske fredagsmaten till er? =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pasta Alfredo / Alfredo Sås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

Tagliatelle

  • 8 ägg
  • 250 g färskost som philadelphiaost
  • 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 tsk italiensk salladskrydda

Alfredo sås

  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör att steka i
  • 4 dl grädde
  • 100 g naturell färskost
  • 1 tsk italiensk salladskrydda
  • salt, svartpeppar
  • 3 dl riven parmesan
  • 1 dl hackad bladpersija
  • 2 grillade strimlade kycklingar
  • 1 paket bacon
  • 150 g champinjoner

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost, Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och italiensk salladskrydda och vispa ihop.
  2. Låt stå en stund. Klicka ut smeten på fyra olika bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper över varje smet och börja kavla ut. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och rulla ihop och klipp eller skär i tunna remsor. Pastan är sedan klar att användas. Häll lite olivolja över och håll varm innan servering.
  4. Gör såsen under tiden.
  5. Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret en stund. Vispa ner grädde, färskost och kryddor och låt sjuda en stund. Rör ner den rivna parmesanosten och låt sedan sjuda i ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Späd eventuellt med lite vatten om såsen känns för tjock. Smaka av med ev lite mer salt och peppar och rör ner persiljan.
  6. Skär champinjonerna i skivor och stek i torr panna tills de vattnats ur. Lägg ner en klick smör och smör stek dem.
  7. Stek baconet knaprigt, häll bort överflödigt baconfett.
  8. Servera pastan med såsen, kycklingen, champinjonerna och bacon.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

12 kommentarer

Signe 20 mars, 2018 - 17:57

¨Åhhhh men jämmerligen så syndigt gott. Hela familjen blev glatt överraskad när jag bjöd på ”alfredo” ikväll. Så enkelt och så gott.
Gjorde pastan och så såsen över mmmmmmmmm. Tack snälla för toppen recept!!!!






Svara
Glenn 10 maj, 2017 - 17:05

Vill bara påpeka att det är väldigt mycket fett i denna maträtt och snacka om att gå för långt bara för att det heter ”LCHF” och väldigt mycket mättat fett….. Vill vara tydlig i att man skall ta det lugnt med att överdosera för i slutändan så hamnar man på sjukhus, känner flera som har inbillat sig denna diet är ”jättebra” men kortsiktigt så är den det men långsiktigt så är det livsfarligt.
Att få i sig så mycket kalorier i form av fett är helt sjukt och det gäller även veganer när dom överkonsumerar kolhydrater.
Att följa en diet är ok men ta det med en väldigt stor nypa salt.
50 gram smör, 5 dl grädde, 3 dl parmesan, 125 gram färskost och toppa det hela med kolesterol bacon och ägg… Herregud säger jag bara.
Har pratat med många som följer LCHF och dom är faktiskt riktigt duktiga, dom äter mycket grönt och precis lagom med fett och dom mår superbra men såna här recept ska man ta ett steg bakåt med, visst man kan äta detta IBLAND och då menar jag max 1 gång i veckan som mest.
Min poäng är, dom började följa LCHF sen gick dom sin egna väg, dom hitta mellantinget och där skall man stanna.
Ifall man har ett sådant intag av fett varje dag ja då kanske man bör läsa lite…
När jag räknade så fick jag 5309 kalorier varav 4517 kommer från fett!!!!! Det är lite över ett halvt kilo fett vi snackar om, vafan det är helt sjukt!?
Då räknade jag på all fett samt ägg och bacon i detta recept och ifall man ska skita i dom sista ingredienserna så blir det dryga 884 kalorier per portion.
Även där när man har delat upp portionerna så får man i sig över 80g fett i en o samma portion… Skamligt att människor inte förstår hur illa det är.
Min poäng är, då kan ni lika gärna bara dricka ren grädde direkt för dom 80gram som ni äter är tillräckligt för en portion kalorievis.

Svara
Åse 10 maj, 2017 - 18:52

För det första: Man blir inte sjuk av att äta animaliskt fett. Det är definitivt inte livsfarligt, det finns det inga studier på som visar.
Att äta ägg ger dig inte högt kolesterol, kroppen anpassar själv sitt kolesterolvärde beroende på hur mycket eller hur lite kolesterol man äter.
Googla till recept.nu eller köket.se så hittar du nog massor av recept med vispgrädde i, med ost i, med massor av fett och kalorier i. Gå till pizzerian och beställ en pizza så får du 137 g fett på en och samma gång. Hur du kan bli så upprörd av detta receptet är mig en gåta:)
Hur du kan läsa in att jag förespråkar att man ska trycka i sig sådana här rätter flera ggr per dag förstår jag inte heller? Se dig om här på bloggen eller beställ min bok LCHF 2.0 Fisk & Grönt så ska du se att jag förespråkar en hälsosam kost med massor av grönt.
Du tar dig in på ETT recept här och tar för givet att detta äter man i kopiösa mängder?
Det här är ett underbart gott recept på Alfredo kyckling och jag misstänker att de festa äter en sådan här rätt på helgen och det är valfritt vilken fettprocent på grädden man vill ha. Det står ”grädde” för en del är det vispgrädde och för en annan matlagningsgrädde, det är valfritt 🙂
Jag är varken rädd för fett eller kalorier så när jag äter denna så njuter jag med gott samvete.
Må gott!

Svara
Caroline 15 november, 2017 - 11:39

Glenn….. Detta är en rätt för 6 personer. Kanske tom fler? Och kalorierna som blir per person är vad ett jäkla meal på donken eller Burger King innehåller… eller en pizza från lokala pizzerian så jag förstår inte vad det finns att gnälla om? Ja, nu är det ett gammalt inlägg då men har inte läst det innan och reagerade väldigt på dels tonen i din kommentar men också den enorma okunskapen du slänger dig med. Nej, innehållet i denna rätt är inte sjuk och inte kalorierna heller. Hoppas verkligen du har fått mer kunskap om ämnet sen du skrev detta. Det kommer bara göra dig gott i längden att äta högfettkost.
Lycka till 😉

Svara
Kyckling- och Broccoligratäng Alfredo - 56kilo - De godaste LCHF recepten! 19 februari, 2017 - 12:46

[…] slängde ihop en supergod gratäng i går. YUM! Jag hade min goda Alfredosås i gratängen – […]

Svara
Jeanette 7 februari, 2017 - 10:59

Hej Åse!
Har en fråga om detta receptet, hur håller man pastan varm under tiden?
Kan man lägga den i nån form på svag ugnsvärme eller blir den förstörd då?

Svara
Anette 10 december, 2016 - 12:26

Mums vad gott! Tror det är dags att äta frukost nu. Magen jublade av dina bilder!

Svara
Åse 10 december, 2016 - 12:27

Haha! Härligt!

Svara
Anna 9 december, 2016 - 14:39

Tack för ännu ett recept som låter toppengott!!!
Jag ville bara nämna, även om det hamnar under fel rubrik, att jag för vilken gång i ordningen vet jag inte har lagat din moussaka till en bjudning, och gästerna blev helt lyriska! De sa samstämmigt att det är den godaste moussaka de någonsin ätit, och jag håller med…jag gör den från grunden med riktiga råvaror, och den smakar så mycket bättre än något annat jag köpt färdigt eller beställt på restaurang. Ni som inte prövat det receptet än, gör det!!! Smakar gudomligt ihop med grekisk sallad!

Svara
Åse 9 december, 2016 - 14:50

Vad härligt Anna! Tack för feedback!! KRAM

Svara
Sara 9 december, 2016 - 12:52

Låter väldigt gott!! Får nog bli morgondagens middag. Ska det vara två hela grillade kycklingar till 4pers?
//Sara

Svara
Åse 9 december, 2016 - 12:56

Rätten räcker till ca 4-6 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.