Hej Lillördag!
Vad hittar ni på idag tro?
Jag har hör och häpna inte kommit ur sängen än haha! Jo det har jag, men krupit ner i den igen och sitter med laptopen och jobbar (på överkastet) Ibland tycker jag det är skönt att sitta här och jobba!
Vi är hembjudna till Emma & Jens ikväll, så lyxigt! 🥰
Den här godingen kommer ni kanske ihåg från min första bok (finns även här på bloggen)
Detta är ju så gott som förrätt, prova till helgen kanske?
Jag steker alltid i kokosolja utan smak då blir de som frasigast. Går lika bra med naturell rapsolja.
Låt dem steka på medelvärme till låg värme så blir de frasigast.
Jag börjar med att hetta upp pannan med oljan i och precis sekunden innan jag klickar i smeten så sänker jag, då får man bra yta med en gång.
Parmesanraka med crème fraiche och löjrom
- Portioner: 2-4
Ingredienser
½ gul lök
2 tsk rapsolja
1 ägg
125 g keso (halv liten burk)
¾ msk Lindroos pulveriserat psyllium
2 dl riven parmesan
salt, peppar
1 msk rapsolja
1 msk smör
GARNERING:
1 dl smetana eller crème fraiche
80 g löjrom eller annan valfri rom
1 rödlök
½ dl finskuren gräslök
2 citronklyftor
2 dillvippor
Instruktioner
Finhacka löken och stek mjuk i olja.
Mixa ihop ägg, pulveriserat psyllium och keso med stavmixer.
Rör ner löken och osten i kesosmeten. Smaka av med salt och peppar.
Stek 2–4 plättar i olja och smör på medelstark värme i ett par minuter på varje sida. Platta gärna till plättarna efter en vändning.
Servera med en klick crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och en dillkvist.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

1 kommentar
Missar jag nått? Hittar inte tillvägagångssättet till receptet? Bara ingredienserna?