Parmesanlax med spenat och soltorkade tomater

16 juni, 2020

Innehåller annonslänk till Ellos

Hej på er!

Hoppas ni har en fin tisdag!
Här är det varmt men solen är i moln. Inte mig emot, det var så hett så hett så hett igår och jag njöt i solen hela dagen så Idag ser jag ut så här, halvt solsvedd i min sköna jumpsuit (HÄR)

Jag satt med tisha och vänster arm mot solen hehe – ”Redi bonnabränna” som vi säger i Skåne 😅

Detta blev middagen igår, jag kom hem sent efter att ha gått hem från stan och så sugen på just LAX!
Det är sällan jag äter gräddiga maträtter nu för tiden men ibland är det ju väääääldigt SMARRIGT!

Stekt lax som serveras i en krämig sås på parmesan, spenat, soltorkade tomater, vin.
Givetvis går det bra med tex torskfilé också.
Jag brukar göra denna i ugnen men igår stekte jag laxen i het panna så den fick krispig yta och lade sedan ner i såsen, det blev så rackarns gott!

Ljuvliga smaker och en god laxrätt som uppskattas av de flesta skulle jag vilja säga!

Skriv ut

Parmesanlax med spenat och soltorkade tomater

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

6 portionsbitar laxfilé
1 gul lök
1 vitlök solo  finhackad eller pressad
130 g bladspenat (två påsar á 65 g)
smör att steka i
1 dl vitt torrt vin
4 dl creme fraiche
1 dl grädde
1 dl soltorkade strimlade tomater
1 msk tomatpuré
1 knivsudd cayennepeppar
1 fond du chef grönsak (eller motsvarande)
salt, peppar
1,5 dl riven parmesan


Instruktioner

Stek laxen i smör på hög värme. Salta & peppra. Den ska bara få fin färg på sidorna. Lägg sedan över på fat.
I samma panna fräs lök och vitlök. Rör ner spenaten och fräs en stund. Rör sedan ner övriga ingredienser och smaka av med salt & peppar. Rör ner parmesan.
Häll upp såsen i en gryta och lägg ner laxen i den vid servering.
Servera med valfritt tillbehör.


 

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.