Parmesanlax med Räkor & Sparris

21 september, 2018

Jag messade med Mats för någon dag sedan som påminde mig om den här maträtten från Viktminskning med LCHF – den är ju såååå god! Tror bestämt det får bli den ikväll!
Var ju sugen på räkor =) Får uppdatera inlägget sedan med tallriksbild.

Foto: Mikael Eriksson

Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

Parmesanlax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk dijonsenap
1 dl finklippt dill
1 dl gratängost
1 knippe färsk sparris
1 citron
2 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader..
Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, dill, dijon och riven parmesan och häll över laxen. Strö en handfull gratängost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Toppa med lite räkor och servera omedelbart med en citronklyfta och sparrisen.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


10 kommentarer

Kjersin 22 oktober, 2020 - 14:07

Verkligen jättegott! Gillar i princip alla era laxtrcept!

Svara
Åse 22 oktober, 2020 - 14:22

Tack snälla Kjerstin! Roligt att du uppskattar!

Svara
Verónica 27 januari, 2020 - 13:37

Hej Åse och tack för ett underbart recept den blev väldigt god. Jag använde själv Lidts 85 % som ju innehåller en del socker. Om du vill göra den 100 % sockerfri vad använder man då? finns där någon chokladkaka som håller samma kvalité som Lidt men utan socker eller med rätt sötersättning?

Svara
Anna 4 oktober, 2018 - 14:37

Hej Åse! Så himla gott!! Nu har jag köpt en hel laxsida-färsk;) Kan jag göra denna rätt å frysa in? Må så gott!!

Svara
Åse 4 oktober, 2018 - 17:43

Hej! Absolut!! Smaklig spis!

Svara
Monica 23 september, 2018 - 10:38

Åh den där gamla godingen! 😋 Lagat många gånger men hade helt glömt bort den nu . Måste göras snarast! Tack för tipset Åse!

Svara
Petra Johansson 22 september, 2018 - 09:32

Denna har vi lagat så många gånger att kokbokssidan fått ett ”kladdigt använt” utseende 😄 Sååå gott!

Svara
Åse 22 september, 2018 - 10:14

Haha underbart! Nu har du ett okladdigt blad här på bloggen 🤪😂

Svara
Tamy 21 september, 2018 - 16:03

Men mums så gott, den måste vi allt ta och testa i helgen när vi får besök. Tack för tipset och trevlig helg 🙂

Svara
Barbro 21 september, 2018 - 13:07

Alltid gott med lax och det här verkar spännande med dijon och parmesanost.
Ha en fortsatt bra dag..🤗

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.