Parmesanlax med Räkor & Sparris

av Åse

Jag messade med Mats för någon dag sedan som påminde mig om den här maträtten från Viktminskning med LCHF – den är ju såååå god! Tror bestämt det får bli den ikväll!
Var ju sugen på räkor =) Får uppdatera inlägget sedan med tallriksbild.

Foto: Mikael Eriksson

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmesanlax


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk dijonsenap
1 dl finklippt dill
1 dl gratängost
1 knippe färsk sparris
1 citron
2 dl skalade räkor


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr..
Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, dill, dijon och riven parmesan och häll över laxen. Strö en handfull gratängost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Toppa med lite räkor och servera omedelbart med en citronklyfta och sparrisen.

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Sandra 27 mars, 2021 - 15:16

Vilken choklad är kh beräknat på i denna? Sockerfri eller vanlig mörk? Jag har nämligen vanlig mörk 85% lindt choklad hemma, men tänker om det blir för mycket kh per bit då?

Svara
Åse 27 mars, 2021 - 15:17

Vet inte vilket recept du tänker på, du har kommenterat under parmesanlax med räkor & sparris 🙂

Svara
Kjersin 22 oktober, 2020 - 14:07

Verkligen jättegott! Gillar i princip alla era laxtrcept!

Svara
Åse 22 oktober, 2020 - 14:22

Tack snälla Kjerstin! Roligt att du uppskattar!

Svara
Verónica 27 januari, 2020 - 13:37

Hej Åse och tack för ett underbart recept den blev väldigt god. Jag använde själv Lidts 85 % som ju innehåller en del socker. Om du vill göra den 100 % sockerfri vad använder man då? finns där någon chokladkaka som håller samma kvalité som Lidt men utan socker eller med rätt sötersättning?

Svara
Anna 4 oktober, 2018 - 14:37

Hej Åse! Så himla gott!! Nu har jag köpt en hel laxsida-färsk;) Kan jag göra denna rätt å frysa in? Må så gott!!

Svara
Åse 4 oktober, 2018 - 17:43

Hej! Absolut!! Smaklig spis!

Svara
Monica 23 september, 2018 - 10:38

Åh den där gamla godingen! 😋 Lagat många gånger men hade helt glömt bort den nu . Måste göras snarast! Tack för tipset Åse!

Svara
Petra Johansson 22 september, 2018 - 09:32

Denna har vi lagat så många gånger att kokbokssidan fått ett ”kladdigt använt” utseende 😄 Sååå gott!

Svara
Åse 22 september, 2018 - 10:14

Haha underbart! Nu har du ett okladdigt blad här på bloggen 🤪😂

Svara
Tamy 21 september, 2018 - 16:03

Men mums så gott, den måste vi allt ta och testa i helgen när vi får besök. Tack för tipset och trevlig helg 🙂

Svara
Barbro 21 september, 2018 - 13:07

Alltid gott med lax och det här verkar spännande med dijon och parmesanost.
Ha en fortsatt bra dag..🤗

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.