Jag messade med Mats för någon dag sedan som påminde mig om den här maträtten från Viktminskning med LCHF – den är ju såååå god! Tror bestämt det får bli den ikväll!
Var ju sugen på räkor =) Får uppdatera inlägget sedan med tallriksbild.

Foto: Mikael Eriksson

Parmesanlax
-
Portioner: 4 1x
Ingredienser
4 laxfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 dl riven parmesan
2 msk dijonsenap
1 dl finklippt dill
1 dl gratängost
1 knippe färsk sparris
1 citron
2 dl skalade räkor
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader..
Salta och peppra laxfiléerna och lägg i smord ugnsform.
Blanda ihop creme fraiche, grädde, dill, dijon och riven parmesan och häll över laxen. Strö en handfull gratängost över.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
Skär bort den hårda nedre delen av sparrisen och förväll ca 2 minuter i lättsaltat vatten.
Toppa med lite räkor och servera omedelbart med en citronklyfta och sparrisen.
7 kommentarer
Hej Åse! Så himla gott!! Nu har jag köpt en hel laxsida-färsk;) Kan jag göra denna rätt å frysa in? Må så gott!!
Hej! Absolut!! Smaklig spis!
Åh den där gamla godingen! 😋 Lagat många gånger men hade helt glömt bort den nu . Måste göras snarast! Tack för tipset Åse!
Denna har vi lagat så många gånger att kokbokssidan fått ett ”kladdigt använt” utseende 😄 Sååå gott!
Haha underbart! Nu har du ett okladdigt blad här på bloggen 🤪😂
Men mums så gott, den måste vi allt ta och testa i helgen när vi får besök. Tack för tipset och trevlig helg 🙂
Alltid gott med lax och det här verkar spännande med dijon och parmesanost.
Ha en fortsatt bra dag..🤗