Gooood morning raringar!
Jag vaknade av att telefonen ringde vid 8, det var vår målare som stod utanför huset och ville in 😜
Jag for upp som ett skott, som tur var hade jag sinnesvärvaro att dra på mig morgonrocken innan jag öppnade 🤣
Våra barn har nämligen distansundervisning och Alice har gått på tidigt jullov pga pandemin så jag passade på att ta lite sovmorgon.
I går festade vi till det på detta, alltså det blev SÅ gott!
En enkel rätt att göra och man kan faktiskt fylla med vad man vill.
Jag fyllde med färskost med vitlök (tex Creme Bonjour) och så är det just oregano som ger den goda smaken i denna rätten så om ni inte ogillar oregano, uteslut inte!
Jag använder Kronfågels minutfiléer till denna rätten, de är urbankade och i perfekt tjocklek för att rulla ihop.
När skinkan är virad runt kycklingen så steks de hastigt i matfett by choise. De ska bara få yta!
Använd inte för tunna skivor prosciutto / parma! Jag hade Zeta Prosciutto igår, de var i perfekt tjocklek.
Ner i form och så hälls såsen över.
Jag lade även ner halverade romanticatomater för jag tycker ugnsbakade tomater är typ det godaste som finns och det gifter sig fantastiskt med såsen i den här rätten.
In i ugnen i 20 minuter, sedan är de klara!
PLÄTTLÄTT! 😜
Och titta så gott det ser ut! Och tro mig det var fantastiskt! Så gott så jag och Daniel delade på denna formen! 😆🙋🏻♀️
Detta tycker jag ni ska prova bums! Här kommer receptet!
Skriv utParmalindade kycklingrullader med balsamsås
- Portioner: 4
Ingredienser
4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kycklinglårfiléer)
salt, svartpeppar
4 msk vitlöksfärskost
1/2 msk torkad oregano
4 skivor prosciutto / parma – inte för tunna
smör / olja att steka i
3 dl grädde
1/2 dl balsamvinäger (mörk)
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
8 romanticatomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda, salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tight som möjligt och rulla sedan en skiva skinka runt om.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme, de ska bara få färg.
Lägg över i form.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över. Halvera tomaterna och födela bredvid kycklingen. Krydda med mer oregano.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Sätt eventuellt på grillen de sista fem minutrarna.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Det ser ut som du har en till krydda förutom salt och peppar på kycklingen innan du rullar den?
Ja oregano som det står i inlägget 🙂
[…] 18 tiden kom mina äldsta Nicholas & Michelle och vi fick en å mysig kväll ihop med Don Saffron, middag, Bingolotto […]
Oj oj oj 😮 supergod! Den är en favorit! Enkel supergod och smakade mer… Den gör vi fler gånger! Älskar dina recept!
Vad ROLIGT att höra! Tusen tack för feedback! 🥰
OMG! Så gott och lätt att tillaga. Ingen klarar av att ta bara en portion av denna rätt. Så oväntat gott med oregano också. Vi serverade ris och smörstekt vitkål till. Bara jag i familjen som väljer kål.
Tack för ett fantastiskt bra recept!
Vad roligt att det uppskattades! Tack för feedback! Det ska vi själva bjuda på i morgon på lillejulafton när våra stora barn kommer hem 🥰
Vilken ugnsvärme?
*S* Men gud så roligt! Han fick väll sig ett gott skratt på morgonkvisten!
Då måste jag berätta om den gången jag står i badrummet, nyduschad……då hör jag hur det dundrar/skramlar till ute och kommer i samma sekund på att ”skit! Soporna!” (tömningsdag)…..kastar på mig morgonrock (nakenfis under) med håret i turban och rusar ut. Å där såg jag bakändan på sopbilen svänga runt hörnet…..rusar in och hämtar bilnyckeln, kastar mig i bilen och rivstartar och kör efter……kommer ifatt sopbilen vid en återvändsgata nästgårds, rusar ur bilen med turbanen i stadigt tag i ena handen och morgonrocksöppningen (nedanför skärpet) i stadigt grepp med den andra handen, fram till bilen/chauffören………..hans min var obetalbar……*S* MEN, han hade varit med om värre sa han när jag bar om ursäkt för min klädsel………*L* OCH jag fick soporna tömda….
Vad har du för värme på ugnen?
I receptet står det inte något om att steka kycklingen så den får yta, det nämner du i texten ovan.
Supertack! Det har jag in nu!