Parmalindade kycklingrullader med balsamsås

16 december, 2020

Gooood morning raringar!

Jag vaknade av att telefonen ringde vid 8, det var vår målare som stod utanför huset och ville in 😜
Jag for upp som ett skott, som tur var hade jag sinnesvärvaro att dra på mig morgonrocken innan jag öppnade 🤣

Våra barn har nämligen distansundervisning och Alice har gått på tidigt jullov pga pandemin så jag passade på att ta lite sovmorgon.

I går festade vi till det på detta, alltså det blev SÅ gott!
En enkel rätt att göra och man kan faktiskt fylla med vad man vill.
Jag fyllde med färskost med vitlök (tex Creme Bonjour) och så är det just oregano som ger den goda smaken i denna rätten så om ni inte ogillar oregano, uteslut inte!

Jag använder Kronfågels minutfiléer till denna rätten, de är urbankade och i perfekt tjocklek för att rulla ihop.
När skinkan är virad runt kycklingen så steks de hastigt i matfett by choise. De ska bara få yta!

Använd inte för tunna skivor prosciutto / parma! Jag hade Zeta Prosciutto igår, de var i perfekt tjocklek.

Ner i form och så hälls såsen över.


Jag lade även ner halverade romanticatomater för jag tycker ugnsbakade tomater är typ det godaste som finns och det gifter sig fantastiskt med såsen i den här rätten.

In i ugnen i 20 minuter, sedan är de klara!

PLÄTTLÄTT!  😜

Och titta så gott det ser ut! Och tro mig det var fantastiskt! Så gott så jag och Daniel delade på denna formen! 😆🙋🏻‍♀️

Detta tycker jag ni ska prova bums! Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindade kycklingrullader med balsamsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kycklinglårfiléer)
salt, svartpeppar
4 msk vitlöksfärskost
1/2 msk torkad oregano
4 skivor prosciutto / parma – inte för tunna
smör / olja att steka i
3 dl grädde
1/2 dl balsamvinäger (mörk)
1 msk kycklingfond
1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
8 romanticatomater


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda, salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tight som möjligt och rulla sedan en skiva skinka runt om.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme, de ska bara få färg.
Lägg över i form.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över. Halvera tomaterna och födela bredvid kycklingen. Krydda med mer oregano.
Sätt in i ugnen i ca 15 minuter. Sätt eventuellt på grillen de sista fem minutrarna.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU!
Min kod 56KILO ger er 33% på dyraste varan från Ellos kollektioner ink varumärkena Agnes Cecilia & Ahkka!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


12 kommentarer

Anders 23 januari, 2021 - 14:50

Det ser ut som du har en till krydda förutom salt och peppar på kycklingen innan du rullar den?

Svara
Åse 23 januari, 2021 - 14:51

Ja oregano som det står i inlägget 🙂

Svara
JULEN 2020 - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 27 december, 2020 - 18:55

[…] 18 tiden kom mina äldsta Nicholas & Michelle och vi fick en å mysig kväll ihop med Don Saffron, middag, Bingolotto […]

Svara
Anki 21 december, 2020 - 23:03

Oj oj oj 😮 supergod! Den är en favorit! Enkel supergod och smakade mer… Den gör vi fler gånger! Älskar dina recept!

Svara
Åse 22 december, 2020 - 09:37

Vad ROLIGT att höra! Tusen tack för feedback! 🥰

Svara
Ulrika 21 december, 2020 - 18:37

OMG! Så gott och lätt att tillaga. Ingen klarar av att ta bara en portion av denna rätt. Så oväntat gott med oregano också. Vi serverade ris och smörstekt vitkål till. Bara jag i familjen som väljer kål.
Tack för ett fantastiskt bra recept!

Svara
Åse 22 december, 2020 - 10:14

Vad roligt att det uppskattades! Tack för feedback! Det ska vi själva bjuda på i morgon på lillejulafton när våra stora barn kommer hem 🥰

Svara
Annika 18 december, 2020 - 15:08

Vilken ugnsvärme?

Svara
Petra Karlsson 17 december, 2020 - 09:02

*S* Men gud så roligt! Han fick väll sig ett gott skratt på morgonkvisten!
Då måste jag berätta om den gången jag står i badrummet, nyduschad……då hör jag hur det dundrar/skramlar till ute och kommer i samma sekund på att ”skit! Soporna!” (tömningsdag)…..kastar på mig morgonrock (nakenfis under) med håret i turban och rusar ut. Å där såg jag bakändan på sopbilen svänga runt hörnet…..rusar in och hämtar bilnyckeln, kastar mig i bilen och rivstartar och kör efter……kommer ifatt sopbilen vid en återvändsgata nästgårds, rusar ur bilen med turbanen i stadigt tag i ena handen och morgonrocksöppningen (nedanför skärpet) i stadigt grepp med den andra handen, fram till bilen/chauffören………..hans min var obetalbar……*S* MEN, han hade varit med om värre sa han när jag bar om ursäkt för min klädsel………*L* OCH jag fick soporna tömda….

Svara
Anna 16 december, 2020 - 22:19

Vad har du för värme på ugnen?

Svara
Kicki 16 december, 2020 - 13:36

I receptet står det inte något om att steka kycklingen så den får yta, det nämner du i texten ovan.

Svara
Åse 16 december, 2020 - 13:40

Supertack! Det har jag in nu!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.