Parmalindad örtkyckling med krämig citronsås

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset, för dig över 20 år, innehåller annonslänkar

Nu ska ni få ett såååå gott kycklingtips! (och ett tillhörde vintips!)
Det blev så saftigt och har ni rester kvar sedan så är det perfekt att ha i kylskåpet och sedan göra en god kycklingsallad av!
Jag är dessutom en sådan där som när jag är småsugen på något, gärna äter en bit protein från kylen – beror suget på hunger då stillas det av proteinet, blir man inte nöjd nä då är det oftast känslornas eller hjärnans sug och då får man helt enkelt göra något åt det istället =)

Att fylla kyckling med tex färskost och sedan tillaga på låg temperatur ger så saftigt kött!
Jag hade timjan, oregano och basilika igår och naturell färskost, men vill man kan man ju köpa smaksatt färskost och torkade kryddor fungerar också bra.

Jag bankar ut mina filéer lite så blir de enklare att rulla/vika in.

Man kan använda bacon om man hellre vill det, jag tycker att prosciutto får en sådan fin yta när man steker dem så det hade jag igår.

Rullarna steks ju bara för att få fin färg sedan går de klara i ugnen!

Jag hade jordärtskocka, sparris, morot, sparris och romatica och körde dem i Airfryer! Smidigt när ugnen är upptagen.
Såsen gör man under tiden kycklingen är i ugnen, den kan man äta med sked! Muuuuums!


Tallrik HÄR

Till detta drack vi vårt box-husvin nämligen GRÜNER VELTINER Klassik!

Grüner Veltliner är Österrikes mest odlade druva och växer nästan enbart där!
Krispig, frisk och fruktig och är ett exotiskt alternativ till Sauvignon Blanc.

Grüner Veltliner passar väldigt bra till ett brett urval av mat som fisk och skaldjur, lättare kött- och kycklingrätter samt till pasta- och grönsaksrätter.
Passar även till i vanliga fall svåra livsmedel som sparris, kronärtskocka, paprika.

Grüner Veltliner passar utmärkt till citrus och örter för det matchar smakprofilen på druvan så  just den här rätten och det blev en fullträff!
Receptet hittar ni längre ner.

Info om vinet:
Nr 1 på Boxtoppen v 1 2022
Silver i Vinordic Wine Challenge 2022

Hållbart val: Drycken är miljöcertifierad, har en förpackning med lägre klimatavtryck och är godkänd i Systembolagets analys av arbetsvillkor i odling och produktion.

DOFT: Fruktig doft med inslag av päron, örter, gröna äpplen, vitpeppar och grapefrukt.
SMAK: Fruktig doft med inslag av päron, örter, gröna äpplen, vitpeppar och citrus.
ART NR 2711 | Waldschütz Grüner Veltliner Klassik Weingut Waldschütz | 2000 ml | ALK 12,5% | 232 KR | Sockerhalt 0,4 g/100ml

Vinet finns att köpa i 217 systembolagsbutiker, klicka HÄR för att beställa eller se om det finns i din lokala butik.

Vinglaset hittar ni HÄR

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindad örtkyckling med krämig citronsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
8 skivor prosciutto Parma elle motsvarande
100 g färskost
1 dl hackade färska örter som timjan, rosmarin, basilika, oregano
salt, peppar
smör att steka i

Citronsås
2 msk smör att steka i
2 st schalottenlökar, finhackade
2 klyftor vitlök, finhackade
4 dl grädde
1 citron, rivet skal +1-2 msk saft
1,5 msk kycklingfond
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 120 gr.
Banka ut filéerna något och bred färskost på dem. Fördela hackade örter i och rulla/vik ihop. Vira skinkan runt kycklingrullarna.
Stek dem i smör, de ska bara få färg. Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen.
Stek i ca 30 minuter eller till en innertemperatur om 68 gr.
Under tiden, gör såsen.
Fräs smör, vitlök mjuka och vispa sedan ner grädde, rivet citronskal, citronsaft, kycklingfond och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Ulla 5 februari, 2023 - 17:44

Supergott kycklingrecept, det blev ditt recept med broccoli och ädelostgratäng till, då kylskåpet behövde städas från mat som snart promenerade ut därifrån. Gott rött vin till som inte var så kraftigt, utan med ett uns av sötma i smaken.
Tack för alla goda recept!

Svara
Kathrine 21 januari, 2023 - 09:48

God lördag:-)
Ännu ett supergott recept-Tack för tips! Citron såsen till kycklingen blev riktigt god och fräsch.

Svara
Åse 21 januari, 2023 - 15:27

Roligt att höra! =) Tack för feedback!

Svara
ÅsaS 17 januari, 2023 - 21:14

Än en gång har du lyckats fresta mig ordentligt! Det gör du ju iofs nästan dagligen, men DET HÄR, det måste jag definitivt laga till väldigt snart!
Önskar dig en fin vecka!
Kram 💕

Svara
Eva Svensson 17 januari, 2023 - 13:38

Fantastiskt recept, igen 🙂

Svara
Eva 17 januari, 2023 - 08:25

Mums va gott detta lät😋

Svara
Catti 16 januari, 2023 - 20:40

Ungefär hur lång tid i ugnen?

Svara
Eva 16 januari, 2023 - 19:43

Hej jag kan inte se hela receptet, hur länge i ugnen
Låter så gott

Svara
Louise 16 januari, 2023 - 16:59

Hej! Tack för en inspirerande och trevlig blogg 😊
Jag har en fråga om just vin. Det finns ju rätt mycket kalorier i vin så tänker du på vad för vin du dricker? Väljer du vin med färre kalorier om det nu finns. kram 🌸

Svara
Åse 16 januari, 2023 - 17:39

Hej! Jag räknar inte kalorier =) Men jag väljer i princip alltid torra viner med lite socker i. 3 g socker per liter är en bra fingervisning!
Kram kram!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.